Probleme și la Olimpia. Consiliul Local a aprobat o sumă mult mai mică echipei de fotbal. „De ce trebuie să fim mereu noi țapii ispășitori?”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2015, 17:40 Seria 2

Olimpia Satu Mare a intrat în rândul echipelor ce trag un semnal de alarmă în privința existenței din lipsa banilor. Formația prezidată de Dan Băbuț s-a lovit în această săptămână de o veste ce îi pune în pericol continuitatea în Liga 2. Consilierii locali au votat la ultima ședință extraordinară un buget mult mai mic față de cel de anul trecut. 300.000 de lei au fost alocați pentru echipa sătmăreană pe anul 2015, adică cu 1.000.000 lei mai puțin față de cel precedent.

Președintele Olimpiei, Dan Băbuț, antrenorul principal, Tiberiu Csik, și jucătorii Valter Heil, Cosmin Iuhas, Robert Villand și Istvan Schwartzcopf au participat, marți, la conferința de presă susținuă de primarul Dorel Coica, în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare, pentru a-și prezenta doleanțele în legătură cu bugetul alocat echipei pe acest an. La propunerea consilierilor locali ai UDMR, suma inițială ce urma să fie alocată către Olimpia a fost redusă semnificativ de la 1,3 milioane lei la 300 de mii de lei. Reprezentanții echipei din Seria a II-a a Ligii 2 au cerut să se facă rectificare de buget în următoarea ședință a Consiliului Local, programată joi, 26 februarie.

„Așa au fost împrejurările, știm că în momentul în care s-a dezbătut bugetul în Consiliul Local domnul primar a lipsit, fiind plecat în delegație, iar consilierii au votat tăierea banilor de la Olimpia pentru ca bugetul să poată să treacă și pentru ca alte instituții ale administrației locale să nu rămână fără bani, așa cum am rămas noi. Totuși, nu mi se pare corect ca Olimpia să fie monedă de schimb și, dintr-un moft, în mijlocul campionatului să rămânem chiar fără bani de deplasări. De ce nu s-au tăiat bani de la Caritas sau Transurban, unde se bagă bani cu nemiluita, de ce trebuie să fim mereu noi țapii ispășitori?” a întrebat, citat de satumareonline.ro, președintele Dan Băbuț.

Restul banilor ce făceau parte din suma prevăzută în proiectul inițial de buget au fost orientați spre Teatrul de Nord, pentru asigurarea salariilor angajaților acestei instituții ce în toamna trecută recurgeau la acțiuni de protest, și Filarmonicii Satu Mare.

„De ce mai vrem să modernizăm stadionul dacă, în condițiile acestea, nu va mai fi echipă care să joace acolo?”

Satumareonline.ro mai scrie că atât antrenorul Tibi Csik, cât și jucătorii care l-au însoțit, au precizat că solicitările lor nu sunt îndreptate împotriva Teatrului de Nord sau altor instituții de cultură, nici măcar împotriva UDMR, deoarece „noi reprezentăm orașul și județul, nu vreun partid sau altul, iar despre noi s-a auzit numai de bine în țară sau oriunde am jucat”, însă au cerut membrilor Consiliului Local să ajungă la o înțelegere și să găsească o soluție pentru rectificarea bugetului la ședința ordinară ce va avea loc joi.

În caz contrar, Dan Băbuț crede că activitatea echipei Olimpia ar putea fi pusă în pericol, cu tot cu cele 11 echipe de copii și juniori ai clubului. „Noi ne-am îndeplinit obiectivele la care ne-am angajat în fiecare sezon competițional și suntem singurul club din seria noastră cu echipe complete de copii și juniori, care deja fac performanță. Nu trebuie uitat nici că anul trecut, de exemplu, am asigurat aproape 30% din bugetului clubului prin atragerea unor sponsori, însă este evident că nu ne putem baza exclusiv pe banii acestora. Nu știm de ce se repetă mereu aceleași discuții în fiecare an la aprobarea bugetului și de ce suntem mereu noi arătați cu degetul când trebuie să se taie bani de undeva. Și nu pricep nici de ce mai vrem să modernizăm stadionul dacă, în condițiile acestea, nu va mai fi echipă care să joace acolo?” a încheiat Băbuț.

Conform unei înțelegeri din 2008, când clubul a fost reînființat, Consiliul Local și cel Județean au convenit să contribuie la susținerea Olimpiei cu câte o sumă similară.

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 25 Feb. 2015, 17:40 Seria 2
Pe aceeași temă