Academica și-a reluat antrenamentele: „Speranțele sunt foarte mari, cred că vom remonta diferența de puncte față de primul loc”

Marius ANGHEL 13 Jan. 2015, 18:13 Pregătiri, amicale
Academica și-a reluat antrenamentele:**

Academica Argeș și-a reluat ieri antrenamentele, reunirea având loc la baza sportivă de la Mogoșoaia, acolo unde an de an echipa națională de fotbal a României își desfășoară ședințele de pregătire. Elevii lui Marius Baciu și Marcel Abăluță au deja programul bine stabilit. Astfel, vizita medicală este programată astăzi și mâine, după care va urma cantonamentul din țară, la baza de la Mogoșoaia, până la începutul lunii februarie.

Argeșenii au programat și un cantonament de pregătire și jocuri de verificare în Antalya, în perioada 2-16 februarie. După revenirea în țară, vor continua meciurile amicale până la începerea sezonului competițional.

Antrenorul principal al echipei Academica Argeș, Marius Baciu, a stabilit pentru elevii săi trei jocuri de verificare până la plecarea în cantonamentul extern și anume: pe 23 ianuarie, argeșenii vor juca cu echipa din Liga I FC Viitorul, cinci zile mai târziu cu FC Tunari, iar pe 31 ianuarie cu Gloria Popești Leordeni, echipe de liga a treia, toate jocurile de verificare urmând să se dispute la Mogoșoaia.

La capitolul transferuri îl putem trece deocamdată pe atacantul spaniol Jose Emilio Guerra, care însă a lipsit ieri de la reunire, urmând a ajunge peste câteva zile în țară. De asemenea, a absentat, tot motivat, și ivorianul Hamed Kone, fotbalist ce a sosit abia aseară târziu în România. Cel de-al doilea fotbalist ce semnase cu Academica în această iarnă, fundașul brazilian Morgan Bravim Bruno, a primit interdicție de a intra în țară timp de șase luni.

Oficialii Academicii vor mai face și alte achiziții pe posturile deficitare. De asemenea, vor pleca și câțiva jucători, dar deocamdată șefii alb-violeților se abțin să dea nume. Elevii lui Marius Baciu au revenit din vacanță cu o singură dorință: aceea de a prelua șefia seriei și de a obține la vară promovarea în primul eșalon. Acest lucru poate pare la ora actuală o Fata Morgana, întrucât argeșenii sunt cu șapte puncte în spatele liderului FC Voluntari, dar în fotbal se pot întâmpla multe.

Conducătorii echipei sunt optimiști și spun că sunt conștienți de faptul că returul va fi de foc, dar consideră că șansele echipei nu s-au diminuat în ciuda celor șapte puncte pe care FC Voluntari le are în plus față de Academica. Elevii lui Marius Baciu se află pe locul trei, cu 31 de puncte, FC Voluntari, principala contracandidată la promovarea în Liga I, având 38 de puncte.

Baciu: „Să găsim cele mai bune soluții”

Președintele clubului FC Academica Argeș, Dan Lăzărescu, și antrenorul echipei, Marius Baciu, își doresc ca echipa să pornească cu dreptul în partea a doua a sezonului.

Marius Baciu speră ca soluțiile pe care le va găsi în retur să fie cele care să aducă mult dorita promovare: „S-a terminat și vacanța. Începem un nou drum, un nou an, returul de campionat care va fi foarte greu. Sper să avem o pregătire foarte bună, să fim sănătoși și să găsim cele mai bune soluții. Ne vom pregăti aici, iar pe 2 februarie vom pleca două săptămâni în Turcia. Avem stabilite amicalele, avem 10 sau 11 meciuri. Vom juca împotriva unor adversari buni, vom întâlni atât echipe din România, cât și din Rusia, Azerdbaidjan sau Bulgaria. Vom îmbunătăți lotul, vor veni unul sau doi jucători, sper să aducă acel plus la echipă atât de necesar. O să definitivăm lotul până plecăm în Turcia. Avem nevoie și de jucători sub 21 de ani, dar asta nu înseamnă că nu suntem mulțumiți de valoarea lotului. Despre diferența față de primul loc noi sperăm să recuperăm punctele și să nu mai greșim ca în turul campionatului, să nu mai pierdem puncte în deplasare. Sper să remediem acele probleme și să greșească adversarul cum am făcut și noi în tur. Referitor la arbitraj nu are niciun sens să mai discutăm despre acest lucru. Nu trebuie să ne ascundem greșelile. Sper să ne pregătim foarte bine și să găsim cele mai bune soluții”.

Lăzărescu: „Ne vom bucura la sfârșit”

La rândul său, președintele clubului, Dan Lăzărescu, a spus: „Este prima zi în care ne-am întâlnit în noul an, sper să începem cu dreptul. Am vorbit cu jucătorii în vestiar și am văzut că sunt motivați și încrezători în ceea ce pot face. Sunt convins că ne vom bucura la sfârșit. Speranțele sunt foarte mari, cred că vom remonta diferența de puncte față de primul loc și, exact cum am spus și mai devreme, ne vom bucura la finalul sezonului. Suntem în discuții cu mai mulți jucători. Vor veni și vor pleca fotbaliști. Nu avem nume la nivel de plecări, vom vorbi cu toți și vom lua cele mai bune decizii pe care le considerăm. Ne dorim să jucăm la Pitești partide amicale, dar totul depinde de vreme. Noi jucăm bine pe terenuri bune, poate și faptul că am jucat în deplasare pe terenuri foarte proaste ne-a costat puncte. Nu ne dorim să stricăm suprafața gazonului de la Pitești. Spre finalul anului trecut a fost o aglomerație de meciuri acolo, au jucat cei de la CS Mioveni cu CFR Cluj, apoi am venit și noi. De asemenea, se tot zvonește că unele echipe ar urma să se retragă din motive financiare. Eu sper din tot sufletul să continuăm în același număr de echipe pentru că este foarte important să ai o ritmicitate a disputării jocurilor”.

Sursa: Ziarul Argeșul

Marius ANGHEL 13 Jan. 2015, 18:13 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă