Henrique i-a impresionat pe pâncotani: „Cel mai bun adversar întâlnit vreodată”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2014, 16:05 Seria 2
Henrique i-a impresionat pe pâncotani:**

Adrian Lengyel, singurul punct fix al defensivei centrale pâncotane în ultimele trei partide a avut destul de furcă cu omul momentului în seria de Vest a Ligii a II-a. De Santana Almeida Pedro, poreclit Henrique, a decis confruntarea de sâmbătă după un gol de autor, la care a driblat tot ce i-a ieșit în cale și a șutat puternic la colțul lung. „E unul dintre cei mai buni adversari pe care i-am întâlnit vreodată. E puternic și tehnic, foarte periculos cu mingea la picior și fața la poartă”, a spus fundașul „șoimilor”.

Și Dan Cuedan a apreciat evoluția atacantului brazilian, considerând că a fost decisiv pentru rezultatul final, în timp ce Dan Alexa se consideră norocos că are un astfel de fotbalist în lot.

Tot Lengyel a recunoscut că toată echipa de pe Bega îi este superioară în acest moment Pâncotei: „Deși Câmpina a pus mai multe probleme în atac, au fost destul de vulnerabili în defensivă. Poli, însă, a fost mult mai echilibrată, a atacat atât cât a trebuit și s-a apărat excelent. Până la urmă, trebuie să ne cunoaștem limitele, Poli e peste noi în acest moment. Punctele trebuie să le facem în compania altor echipe, deși nu am fi furat nimic dacă ne alegeam cu un punct și astăzi (n.a. sâmbătă)”.

Piroș: „Cu toate punctele forte ale timișorenilor, nu am fost departe de o remiză binemeritată”

Pâncota și-a cunoscut nașul și în ceea ce privește meciurile de pe teren propriu. ACS Poli Timișoara este prima echipă ce învinge „șoimii” pe teren propriu în campionat, răzbunându-se pentru eliminarea rușinoasă din Cupa României. „Știam că vom avea meci greu cu ei, căci pieduseră ultimele două meciuri directe la Pâncota și dorința de revanșă era mare. E destul să spunem că echipa din Timișoara a venit cu o zi înainte la Arad, scurtând drumul cu 50 de kilometri. Au fost atenți la fiecare detaliu și – bineînțeles – au forța necesară ca și club să ofere absolut toate condițiile pentru performanță. Și prin acest lucru ne-am dat seama că Poli e de o altă categorie și, oricât ne-am dori noi să o batem de în fiecare zi, nu se poate. Joacă și ei, se mobilizează și au fotbaliști care pot decide un meci, așa cum s-a întâmplat cu acel fotbalist brazilian Henrique”, consideră Pavel Piroș.

Totuși, președintele „alb-negrilor” are regrete privind rezultatul final al confruntării de sâmbăta trecută. „Cu toate punctele forte ale timișorenilor, nu am fost departe de un rezultat de egalitate binemeritat. Să nu uităm că i-am dominat teritorial pe timișoreni, în debutul și în finalul meciului i-am cam înghesuit în careul lor, dar a lipsit limpezimea în fața porții arătată cu Caransebeșul sau Câmpina. Păcat, ar fi fost un punct binevenit în condițiile în care echipele de nivelul nostru, Caransebeș, Bihor sau Satu Mare au pierdut”, a adăugat șeful pîncotanilor.

„Șoimii” privesc, însă, cu încredere și cumpătare spre viitor, clubul lucrând deja pentru strategia pentru la primăvară. „Chiar dacă am făcut și noi greșeli manageriale cu Staicu și încă un jucător căruia nu doresc să-i dau numele, cred că ne-am încadrat într-un buget bun pe care-l putem asigura fără probleme până la finalul stagiunii. În plus de asta, ne vom mai întări la iarnă în toate compartimentele, în special pe postul de mijlocaș de creație, nu vor fi probleme așa cum am observat deja la unele echipe din seria noastră. Și, salvându-ne de la retrogradare, putem spune că am avut un sezon reușit”, a concluzionat Piroș.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 28 Oct. 2014, 16:05 Seria 2
Pe aceeași temă