Campionatul județean din Mehedinți a rămas cu 8 echipe

Campionatul județean din Mehedinți** a rămas cu 8 echipe

Dacă sezonul precedent pleca la drum cu 14 participante, doar 8 dintre acestea vor mai activa în noua ediție de campionat, care debutează la sfârșitul acestei săptămâni. Agromec Șimian, Dunărea Pristol și Phoenix Izv. Bârzii s-au retras încă din primăvară din Liga a IV-a, iar în pauza competițională de vară s-a desființat și AS Baia de Aramă.

Între timp, Real Vânju Mare a decis să joace în eșalonul inferior, iar campioana Minerul Mehedinți a promovat, astfel că Liga a IV-a Mehedinți va avea la start doar 8 participante.

Favorite la câștigarea titlului județean par Recolta Dănceu și ASFC Drobeta, echipă care sezonul trecut a activat sub titulatura AS Drobeta 2013. Și AS Kladova Drobeta și-a schimbat denumirea în vară și se va numi AS Turnu Severin, iar noul antrenor Cornel Mihart va încerca să ducă echipa pe podium.

Doar două meciuri sunt programate în prima rundă

Dunărea Gruia, Pandurii Cerneți, CS Strehaia, AS Corcova și Viitorul Cujmir completează tabloul, astfel că într-o etapă vor fi numai 4 meciuri. În prima rundă se vor juca însă doar două partide, jocurile ASFC Drobeta – AS Corcova și AS Turnu Severin – Viitorul Cujmir, care urmau să se dispute pe stadioanele „Termo”, respectiv „Schela-Ștrand”,  fiind reprogramate la solicitarea combatantelor. 

„În noul sezon, se vor disputa două tururi și două retururi, astfel că echipele se vor întâlni de patru ori pe parcursul campionatului, care va avea 28 de runde”, a precizat președintele Dumitru Paraschiv.

Etapa I
Sâmbătă, ora 11
Recolta Dănceu – Dunărea Gruia
Sâmbătă, ora 17
CS Strehaia – Pandurii Cerneți
Amânate
ASFC Drobeta – AS Corcova
AS Turnu Severin – Viitorul Cujmir

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă