Calificare decisă la loviturile de departajare, la Dănceu. Știința Turceni mai avusese două lovituri de la 11 metri în timpul regulamentar

Mircea OGLINDOIU 10 Aug. 2017, 15:46 Cupa României
  •  AS Recolta Dănceu – ACS Știința Turceni 1-1, 3-4 după loviturile de departajare

FRF a schimbat, în ediția 2017-2018, sistemul competițional al turului I al Cupei României, etapă în care, în anii anteriori, câștigătoarele fazelor județene nu puteau întâlni decât echipe de Liga a III-a. Așadar, până anul acesta, în turul I intrau cele 42 de câstigătoare județene ale Cupei României, alături de 42 echipe de eșalon terț, care încheiau sezonul precedent în partea inferioară a clasamentului. Din acest an, în urnă cu cele 42 de echipe de județ au intrat doar 10 de Liga a III-a, astfel că 32 de câștigătoare județene s-au întâlnit între ele, cum a fost și cazul reprezentantelor Mehedințiului și Gorjului, Recolta Dănceu, respectiv Știința Turceni. Conform tragerii la sorți, Recolta Dănceu a fost gazda jocului, disputat miercuri după-amiaza.

Dacă echipa satului Dănceu a ajuns să joace în faza națională după ce a dispus, pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, cu 2-0 de CS Strehaia în finala etapei județene Mehedinți a Cupei României, cea a  orașului Turceni a învins, în ultimul act de la Gorj, cu 2-1 Gilortul Târgu Cărbunești, pe terenul din Țicleni. În Liga a IV-a, Recolta Dănceu a încheiat sezonul 2016-2017 pe locul al V-lea la Mehedinți, în timp ce Știința Turceni a fost vicecampioană la Gorj.

Recolta a ajuns în turul secund în 2011

Recolta Dănceu câștigase Cupa României – Mehedinți și  în urmă cu 6 ani, după ce trecuse în finală tot de CS Strehaia, însă la loviturile de departajare, cu 5-4. După 120 de minute, scorul meciului de pe Stadionul Termo din Drobeta Tr.Severin fusese egal, 3-3. Calificată astfel, în 2011, în primul I al fazei naționale a Cupei României, Recolta a trecut de echipa de Liga a III-a, Triumf Bârca (3-1), după care a fost eliminată de Prometeu Craiova (1-3). Meciurile respective s-au disputat pe Stadionul Dunărea din Gruia, deoarece echipa din Dănceu avea propria arenă în construcție.

Știința Turceni a avut 4 bare!

În actuala ediție a Cupei României, AS Recolta a jucat pe terenul din Dănceu meciul din cadrul primului tur al fazei naționale, în care a întâlnit câștigătoarea de la Gorj,  ACS Știința Turceni. Mai insistenți în atac, oaspeții au deschis scorul, în minutul 32, prin Adrian Simcea, din 11 m, iar, la începutul reprizei secunde, același jucător a avut posibilitatea să ducă scorul la 2-0, însă lovitura sa, de la punctul cu var, a fost respinsă de portarul Cosmin Ilie.  Recolta a egalat în minutul 67, prin Gheorghe Gădăleanu, iar, până la finalul timpului regulamentar nu s-a mai marcat, astfel că meciul a intrat în prelungiri. Cum nici după cele 2 reprize suplimentare nu s-a înscris, au urmat loviturile de departajare, unde Alin Rapcea și Cristian Boboescu au ratat pentru gazde, în timp ce oaspeții au greșit ținta doar prin Bogdan Dolcescu. De marcat au făcut-o Robert Țogoe, Adelin Făiniși și Florin Piciorgros, respectiv Dumitru Butoi, Cristian Stegaru, Alin Văcaru  și Răzvan Olteanu.  Astfel, ACS Știința Turceni s-a impus cu 4-3 și s-a calificat în turul secund. „Puteam să câștigăm încă din timpul regulamentar, când am trimis de 4 ori mingea  în bară și am ratat un penalty. Sper să avem un parcurs cât mai lung în faza națională a Cupei României, dar principalul obiectiv îl reprezintă campionatul județean. În Liga a IV-a Gorj, ne vom bate pentru primul loc cu Petrolul Bustuchin. Noi am efectuat vara aceasta și un cantonament centralizat de 7 zile pe malul Mării Negre. Ne pregătim serios, fiindcă vrem să revenim, anul viitor, în Liga a III-a, unde Știința Turceni a mai fost, în sezoanele 2013-2014 și 2014-2015”, a declarat jucătorul Alin Văcaru (foto). Acesta a fost coechipier, în sezonul 2008-2009, cu câțiva dintre actualii componenți ai Recoltei Dănceu, la fosta divizionară C Minerul Valea Copcii Mehedinți.

Faza a II-a a Cupei României, la care vor participa cele 26 de echipe calificate din faza I plus 32 echipe participante în ediția precedent a Ligii 3, mai puțin echipele clasate pe locul secund în cele 5 serii,  va avea loc miercuri, 23 august 2017, ora 17:30. În total vor fi 29 de meciuri.

Din faza a III-a intră în competiție și două echipe din Liga 2, alături de cele 5 echipe, clasate pe locul secund în Liga 3, plus  cele 29 de calificate din faza a II-a, Cele 18 meciuri vor avea loc pe 13 septembrie.

Datele de disputare ale celorlalte runde ale ediției 2016-2017 a Cupei României, faza națională:

  • Faza I: 9 august
  • Faza a II-a: 23 august
  • Faza a III-a: 13 septembrie 2017
  • Faza a IV-a: 4 octombrie 2017
  • Șaisprezecimi de finală: 25 octombrie 2017
  • Optimi de finală: 29 noiembrie 2017
  • Sferturi de finală: 28 februarie 2018
  • Semifinale (tur): 18 aprilie 2018
  • Semifinale (retur): 9 mai 2018
  • Finala: 27 mai 2018

articol scris de Mircea OGLINDOIU

Mircea OGLINDOIU 10 Aug. 2017, 15:46 Cupa României
Pe aceeași temă