Cu greu se va găsi un meci similar cu cel de la Poiana Câmpina, de sâmbătă. La debutul Fortunei în eșalonul secund am avut parte de un joc extrem de intens, cu ocazii rarisime de partea gazdelor, care, până la urmă, într-un final de coșmar au rămas… cu ochii în soare, pierzând, nedrept, un meci pe care-l puteau câștiga fără probleme, la un moment dat! Desigur, se pot invoca tracul debutului, ghinionul, lipsa de experiență, dar, indiferent ce s-ar spune, frustrarea unui astfel de eșec nu poate fi depășită ușor!
Practic, Fortuna a avut 1-0 și a ratat, la acest scor, ocazii incredibile, de „singur cu portarul”, a avut o minge scoasă de pe linia porții de Vișan Creșu, o bară a lui Antohi și chiar un posibil penalti neacordat, ratând desprinderea pe tabelă! Apoi, în ultimele 10 minute ale meciului, echipa lui Stăncioiu a primit două goluri, din faze care nu anunțau mare lucru, comparativ cu cele irosite de gazde! Și astfel, în locul unui debut „efervescent”, cu speranțe justificate, Fortuna s-a ales cu un eșec greu de digerat, care lasă destule „răni”, mai ales că eșecul vine în fața unui adversar care a prezentat o serie de jucători în echipă pe care tocmai Fortuna îi refuzase! Nu mai punem la socoteală fotbaliștii ex-petroliști care, pe vremea când jucau la Ploiești, l-au cunoscut foarte bine pe Radu Călin, cel care a susținut financiar gruparea fanion prahoveană la acel moment!
Revenind la meciul propriu-zis, Fortuna a început cum nu se poate mai bine partida, Honciu deschizând scorul în min. 12, după o acțiune ofensivă a lui Munteanu, jucătorul venit de la Târgoviște confirmând forma bună din amicale. 1-0 pentru gazde și meciul a „curs” liniștit, cu oaspeții apropiindu-se cu greu de poarta Fortunei, care, până la pauză, a mai „bâzâit” de câteva ori careul lui Zimmerman, periculos, deși, față de ceea ce avea să fie după pauză, prima parte a fost un „film de adormit copiii”.
Fără Velici, lăsat la cabine, să „nu-l mai bată soarele în cap”, Fortuna a început partea secundă cu ocazii la foc automat, descrierea lor fiind una „de evitat”, dacă nu vrei să scrii o… revistă! Chipirliu (55), Munteanu (56 – singur cu portarul), Munteanu (62, din pasa lui Sziga), Chipirliu (65 – minge scoasă de pe linia porții de Crețu), Antohi (72), același Antohi (78 – bară) au… „evitat” golul desprinderii, pentru ca oaspeții să se sature, până la urmă, de atâta dominare a gazdelor și să reacționeze, fostul jucător al Fortunei, Anițoiu, fiind „pericolul”, mai întâi cu un șut plasat, apărat de Popescu, apoi cu o centrare perfectă pentru Claudiu Ionescu, care a făcut 1-1, cu o lovitură de cap, în min. 82.
„Șocul” egalării s-a simțit din plin și Vasile Octavian a făcut 2-1 pentru oaspeți, incredibil, la o minge pierdută aiurea în jumătatea proprie, în min. 89! „Reacția” din prelungiri, cu ocazii bune ale lui Marin și Buhuși, nu a făcut ca scorul să se „îndrepte”, punctele luate de oaspeți fiind norocoase, ca să nu spunem chiar… mincinoase.
VEZI o GALERIE FOTO de la meci
„Culoare” la start
Chiar dacă a fost un debut cu eșec, meciul Fortunei, primul din Liga a II-a pentru echipa lui Radu Călin, a fost unul intens, atât pe teren, cât și în afara lui.
După decizia de a pune bilet de intrare, 10 lei, la partidele din eșalonul secund, tribunele nu au fost pline, dar fani ai echipei câmpinene au găsit o metodă inedită de a vedea meciul, pe podul de cale ferată din apropiere! Loc din care au încurajat echipa, dorul de fotbal de eșalon secund făcându-se simțit, 2008 fiind anul când Poiana Câmpina s-a desființat. Președintele de atunci al Poianei – Dan Chițu, a fost și el printre spectatori, ca și Constantin Anghelache – președintele „colaborator” dinamovist al lui Radu Călin, Anghel Iordănescu și Marius Stan – oameni care au „influențat” traseul fotbalistic al banilor investiți de patronul Fortunei în fotbal.
Și Mircea Dridea – fosta glorie petrolistă – s-a aflat printre invitați, acesta dând și lovitura de începere a partidei, încheiată cu scorul de 2-1 pentru oaspeți.
Declarații după joc:
Eduard Zimmerman (portar și secund Metalul Reșița): „Este o victorie a întregului colectiv de la Metalul. Am trecut prin momente dificile în această partidă, nu cunoșteam foarte multe informații cu privire la Fortuna, o formație venită din Liga a III-a, dar am știut să reacționăm ca o echipă matură. Gazdele și-au creat foarte multe ocazii, dar, în urma unor contre, am profitat de lentoarea defensivei câmpinene și am speculat spațiile libere. Nu este neapărat un rezultat echitabil, cu siguranță Fortuna ar fi putut câștiga dacă înscria pentru 2-0, dar, la final, rămân cele 3 puncte. Consider că seria a 2-a, cu ACS Poli Timișoara, FC Bihor Oradea, Olimpia Satu Mare, este una mai puternică și ne bucurăm că Fortuna se află aici. Nu multe echipe vor câștiga la Câmpina”.
Florin Stăncioiu (antrenor Fortuna Poiana Câmpina): „Sunt dezamăgit de acest rezultat și de faptul că tinerii noștri jucători nu au putut păși cu dreptul în Liga a II-a. A fost o partidă în care cei de la Metalul nu au fost cu nimic mai presus de Fortuna, am controlat jocul, însă am păcătuit mult la finalizare. Nu mai puțin de 5 jucători au ratat șanse imense de gol, atât de pe flancuri, cât și din zona centrală sau din spatele vârfului. Am avut o misiune grea în a alcătui primul 11, întrucât Fortuna dispune de jucători cu nume. Ne așteaptă o deplasare lungă și obositoare la Oradea, unde vom încerca să recuperăm din punctele pierdute pe teren propriu”.
Fortuna Poiana Câmpina – Metalul Reșița 1-2 (1-0)
Stadion: „Fortuna”. Spectatori: circa 400. Au marcat: Honciu (12) / C. Ionescu (82), O. Vasile (89)
Fortuna: I. Popescu – Dobrosavlevici, M. Marin (cpt.), Șandru, Damian – Cioinac, Minciună – V. Munteanu, Honciu (70 Antohi), Velici (46 Zsiga) – Chipirliu (78 Buhuși). Antrenor: Florin Stăncioiu
Metalul: Zimmerman (cpt.) – V. Crețu, Tătaru, I. Popescu, Anițoiu – Oct. Vasile, Feher (83 Enescu), Neagoe, Manole (63 A. Roman) – Cl. Ionescu, Al. Voinea (53 Buhăescu). Antrenor: Daniel Oprița.
Avertismente: Dobrosavlevici (42) / I. Popescu (37), Neagoe (53), O. Vasile (89), Zimmerman (90), V. Crețu (90+2).
Arbitri: Omar Cristian Dumitrică (Craiova) – Gabriel Ion Cătană și Răzvan Mihai Dobre (ambii din Târgoviște). Observatori: Florin Hâncu (Brașov – arbitraj), Constantin Constantinescu (Slatina – organizare).
Jucătorul meciului: Cristian Zimmerman.
Articol scris de Marian Dima
Foto: Sport Câmpina