„Gugulanii”, în vizită la Primărie. Vela: „Sper să fim surpriza frumoasă a campionatului”

Marius ANGHEL 29 Aug. 2014, 13:41 Seria 2

Aula „1 Decembrie 1918″ a Primăriei municipiului Caransebeș a găzduit joi, 28 august, prezentarea oficială a lotului echipei FC Caransebeș, după cea efectuată sâmbătă, la stadion, înaintea meciului amical pe care echipa gugulană l-a disputat cu Metalurgistul Cugir.

Pe lângă primarul Marcel Vela, ca reprezentant al principalului sponsor al echipei – Primăria și Consiliul Local Caransebeș, în sală au mai fost prezenți Sorin Boiangiu, managerul sportiv al clubului, antrenorul Sorin Bălu, noul președinte al clubului, Cosmin Popovici, care l-a înlocuit în funcție pe George Galamaz și care a demarat acest proiect în anul 2009, pe vremea când echipa se numea Autocatania, Gabriel Țurcaș, organizator de competiții, care i-a luat locul lui Dan Vătafu, precum și cea mai mare parte a componenților echipei.

„Nu este puțin lucru ca un oraș de 30.000 de locuitori să se lupte cu un oraș care are peste 300.000 de locuitori, cum este Timișoara”

În discursul său, primarul Marcel Vela a ținut să precizeze un lucru deosebit de important, respectiv acela că, recent, a purtat discuții cu un sponsor puternic, care dorește să vină lângă echipă, dar acest lucru depinde mult și de rezultatele obținute de sportivi.

Pentru faptul că echipa evoluează acum în Liga a II-a, edilul a dorit să mulțumească finanțatorului Dan Alexa, foștilor antrenori Alin Artimon și Iosif Rotariu, lui Sorin Gheju, actualul antrenor secund, lui Marian Copilu, cel care, prin compania Copisa, a susținut financiar echipa în urmă cu un an, Cabinetului Notarial Simescu, și nu în ultimul rând lui George Galamaz, cel care, chiar dacă pentru scurt timp, a fost președintele clubului. Marcel Vela a ținut să precizeze că nu dorește să le mulțumească lui Alexandru Silvășan, pentru nenumăratele hărțuieli în justiție și piedicile pe care le-a pus administrației locale în ceea ce privește baza sportivă, și nici lui Eutin Bojin, pentru datoriile discutabile pe care le-a lăsat după plecarea sa de la club.

„Vă mulțumesc și vă asigur de tot suportul meu, vă doresc succes și sper să avem un drum frumos în această mare provocare, aceea de a reprezenta Caransebeșul și Banatul de Munte, într-o formulă care ne onorează, căci nu este puțin lucru ca un oraș de 30.000 de locuitori să se lupte cu un oraș care are peste 300.000 de locuitori, cum este Timișoara, și să fim în aceeași ligă. Este o onoare, un privilegiu la care mulți primari au visat și pe care mulți microbiști din Caransebeș l-au dorit”, a spus Marcel Vela.

Antrenorul echipei, Sorin Bălu, a mulțumit pentru condițiile foarte bune de cazare, masă și pregătire de care se bucură lotul pe care îl coordonează. „Noi nu vă promitem niciodată că vom câștiga un meci, dar vă promitem că vom face totul pentru a câștiga un meci. Sper să fim surpriza frumoasă a campionatului și, alături de echipa de volei, să fim mândria orașului”.

În continuare, Sorin Bălu a prezentat lotul echipei pe care o antrenează:

Portari: Valentin Coca, Octavian Rusu, Cătălin Bujor;
Fundași: Alexandru Manea, Mario Muscă, Gheorghe Goșa, Radu Barbu, Andrei Dicu, Sorin Bușu;
Mijlocași: Dragoș Săulescu, Sabin Lupu, Adelin Făieniș, Andrei Artean, Gabriel Precup, Cristian Suru, Adrian Ganea, Bogdan Centea, Cristian Poiană, Alexandru Ologu;
Atacanți: Elvis Dârvaru, Fabian Himcinschi, Cosmin Negoescu, Sorin Gheju (care este și antrenor secund);
antrenor cu portarii – Dan Doran.

„Nu am vrut să punem presiunea unui obiectiv pe echipă”

Primarul municipiului, Marcel Vela, a precizat că echipa nu are stabilit un obiectiv privind o anumită poziție în clasament. „Nu am vrut să punem presiunea unui obiectiv pe echipă, deoarece dorim ca fotbaliștii noștri să joace din plăcere, cu bucurie, din pasiune. Desigur că dorim ca echipa să joace frumos și să aducă publicul în tribune. Ca obiectiv general, desigur, ne dorim să rămânem în Liga a doua. Suntem un oraș mic, care susține o echipă mare”.

Biletul de intrare la un meci va costa 7 lei, iar un abonament pentru tot campionatul și pentru meciurile din play-off – 75 de lei. Primăria Caransebeș se află în tratative cu mai mulți sponsori, iar dacă aceștia vor accepta să sprijine echipa, ei vor beneficia de loje speciale în tribune, de spații publicitare, iar sponsorii principali vor fi inscripționați pe tricourile jucătorilor.


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Articol scris de Sorin ROGOZ

Marius ANGHEL 29 Aug. 2014, 13:41 Seria 2
Pe aceeași temă