Succes fără patru piese grele

Succes fără patru piese grele

Fortuna Poiana Câmpina și-a continuat parcursul fără greșeală din meciurile amicale, trecând și de „fosta rivală din Liga a III-a”, Unirea Tărlungeni. E drept, „doar” cu 2-1, la capătul unui meci echilibrat în marea sa parte, lucru explicabil însă, din mai multe motive. Primul – căldura foarte greu de suportat, care a afectat ritmul de joc, apoi, oboseala acumulată în această a doua perioadă de pregătire centralizată și, nu în ultimul rând, cele patru absențe importante din rândul titularilor obișnuiți aliniați de Florin Stăncioiu, Vali Munteanu, Antohi, Sziga și căpitanul M. Marin fiind menajați, din cauza unor accidentări care nu pun însă în pericol prezența lor în următoarele partide amicale.

„Vedeta” partidei a devenit astfel Bogdan Năstase, mijlocașul dreapta care, acum câțiva ani se anunța drept o mare speranță a fotbalului ploieștean, și care pare să-și fi revenit complet după operația la genunchi suferită. Năstase a marcat ambele goluri ale prahovenilor, prima dată în min. 22, după ce a preluat perfect printre fundașii adverși, la o pasă a lui Honciu și l-a „executat” pe portarul advers, apoi, în min. 35 același Năstase a reluat cu latul o centrare bună a lui Gelu Velici – aflat la debutul său în tricoul Fortunei. Între timp, Sorin Marin egalase, în min. 28, cu un șut „de fotbalist”, din marginea careului mare, care s-a dus „teleghidat” în dreapta lui Popescu.

În avantaj pe tabelă de la pauză, Fortuna și-a menținut superioritatea, ratând, pe final de meci, alte două șanse foarte bune de a se desprinde, Stamatin respingând de lângă vinclu un șut al lui Honciu „în stilul lui Mutu” (min. 81), pentru ca Arnăutu să nu nimerească poarta goală, cu un lob, în min. 89, scorul final rămânând 2-1 pentru elevii lui Stăncioiu.

La capitolul „plusuri”, în acest meci merită evidențiate evoluțiile lui Năstase și Honciu – acesta din urmă, 100%, fiind cel mai bun transfer al verii făcut de proaspăta divizionară secundă. Un plus este și apariția experimentatului Milea, care poate completa foarte bine problemele de lot care apar, prin polivalența sa (a jucat fundaș dreapta, în acest meci, dar poate fi, oricând și mijlocaș central sau dreapta).

La capitolul „minusuri”, forma slabă a lui Buhuși și randamentul „sub așteptări” al lui Arnăutu, care încă nu se regăsește.

Buhuși, slab și de neînțeles

Fortuna a primit un cartonaș roșu, la Tărlungeni, fără a juca însă cu „om în minus”, cele două echipe căzând de acord să se poată înlocui jucătorul eliminat. A fost vorba despre Buhuși, care, după o evoluție ștearsă, ca mare parte dintre toate evoluțiile sale la echipa lui Radu Călin, a înjurat la adresa centralului Robert Dumitru, după ce primise un galben! Dumitru l-a eliminat imediat, jucătorul fiind, după meci, „băgat în ședință” și de patron, care își exprimase nemulțumirea față de evoluția sa și în timpul meciului. Un alt jucător aflat în „colimatorul” lui Radu Călin a fost Băcioiu.

Astăzi, amical cu Săgeata

Pentru Fortuna, cantonamentul de la Tărlungeni s-a încheiat odată cu acest amical, dar programul meciurilor de pregătire continuă cu un nou test relevant, astăzi, la Câmpina.

Elevii lui Florin Stăncioiu vor da piept cu fosta prim-divizionară Săgeata Năvodari, aflată și ea în cantonament centralizat, dar la Bușteni, meciul urmând să se joace pe stadionul „Fortuna” de la ora 11,00. Interesant este că staff-ul celor de la Săgeata, în frunte cu antrenorul Cătălin Anghel, a venit la meciul de la Tărlungeni luând „notițe” cu privire la adversarul de astăzi.

De cealaltă parte, vineri, Unirea Tărlungeni va mai susține o partidă amicală cu Miercurea Ciuc.

Unirea Tărlungeni – Fortuna Poiana Câmpina 1-2 (1-2)
Stadion: „Tărlungeni”. Spectatori: circa 150. Au marcat: S. Marin (28) / Năstase (22 și 35)

Unirea: Dănălache – Vlăsceanu, I. Șerban, Tatarciuc, Roman – S. Marin, Antoche, N. Cristea, Marcăș – Elek, L. Nicolae. Au mai jucat: Stamatin – Forika, Istrofor, Brujan, Iaru, Neculai, Pricop, Antal. Antrenor: Daniel Bona.

Fortuna: Popescu (46 Șerban) – Milea (54 Birău), Dobrosavlevici, Șandru, Damian – Minciună (54 Arnăutu), Cioinac (75 Stancu) – Năstase (75 Băcioiu), Honciu, Buhuși (62 Roman) – Velici (66 Coteanu). Antrenor: Florin Stăncioiu.

Arbitri: Robert Dumitru – Dan Ilieș, Stelian Slabu (Brașov)

Articol scris de Marian Dima
Foto: Sport Câmpina

Pe aceeași temă