Președintele FCM Dunărea, Romeo Jianu, a adus în weekend mai multe lămuriri pe tema dispariției echipei pe care de abia apucase o preluase pe 12 iunie. Astfel, oficialul gălățean a explicat în cadrul emisiunii Lider Sportiv, de la Pro FM-Lider FM, cauzele pentru care echipa de seniori s-a retras din Liga a II-a: „Îmi pare bine că s-a înțeles momentul, situația grea prin care trece FCM Dunărea. Clubul a înregistrat o datorie de 3 milioane de lei, ceea ce a făcut imposibilă finanțarea din partea Consiliului Local Galați și a Primăriei Municipiului Galați. Cele două instituții au încercat, ne-au ajutat cu 500.000 lei, însă insuficienți pentru a acoperi returul și play-out-ul de sezonul trecut, cu atât mai puțin să continuăm.”
O altă cauza a desființării echipei de seniori este pierderea de la începutului anului a doi sponsori importanți: „Noi din luna ianuarie am pierdut doi spornsori importanți, Vinton și Trans-Pec, ceea ce a lăsat o gaură imensă în buget, neacoperită„.
Jianu vorbește despre datorii istorice, dar nu acuză vechea conducere
Despre datorii președintele clubului gălățean a spus că acestea sunt istorice, cele mai vechi provin din 2002, și că cea mai mare sumă trebuie achitată la bugetul de stat: „Datoriile sunt istorice, nu vreau să acuz vechea conducere, eu am preluat clubul din 12 iunie, de aproape două luni. Este sigur, clubul nu a acumulat datoriile în două luni, ele sunt din 2002, 2005, 2010, 2014. Din ce am văzut s-a acumulat o sumă mare la bugetul de stat. Nu acuz vechea conducere, vom face un audit iar atunci vom avea răspunsurile. Sigur cineva este vinovat, eu sunt pus intr-o situație delicată, după ședința Consiliului Local, cu lacrimi în ochi am anunțat jucătorii și restul oamenilor din club, că suntem în situația în care suntem„.
Jianu: „Noi am căutat soluții de salvare”
Președintele de la FCM Dunărea, Romeo Jianu, a vorbit și despre încercările de a salva de la desființare a echipei de seniori: „Noi am căutat soluții de salvare. Nu vreau să critic Federația Română de Fotbal, dar sunt nevoit. Consider că FRF trebuie să se implice în primul rînd în organizarea competițiiei mai puțin în contabilitate. Am încercat o asociere între Steaua Dunării și FCM Dunărea, să formăm un nou club ASCM Dunărea Galați. FCM Dunărea veanea cu drepturile federative, dar FRF nu a fost de acord cu acestă asociere. Au motivat că noi am intrat cu același CIS (Certificat de Identitate Sportivă) cu Steaua Dunării fără datorii. Ei au spus că sunt de acord cu noul club numai dacă păstrează activele și pasivele de la FCM Dunărea. Pentru noi nu era o soluție. Eu nu am înțeles poziția federației, nu am încălcat regulamentul, nu produceam o promovare, noi păstram poziția din Liga a II-a obținută prin reorganizarea sistemului de sezonul trecut. FRF putea să accepte, nu bănuiesc că au fost alte interese.
În încheiere actualul președinte al clublui a vorbit despre posibilul sprijin pe care fostul președinte, Auraș Brașovanu, l-ar fi putut acorda din postură de președinte al Ligii Profesionsite 2: „Auraș Brașoveanu este președinte la LPF 2 pentru următorii doi ani. El ne-ar fi putut ajuta prin intermediul LPF 2. Dar forul condus de Auraș Brașoveanu nu este recunoscut în momentul actual de FRF, nu știu ce interese sunt, astfel că nu am putut fi ajutați”.