17 jucători noi la primul antrenament al lui Sebi Tudor la Fortuna

După prezentarea noului staff tehnic în cadrul unei conferințe de presă, Eusebiu Tudor și colaboratorii săi (secundul Ștefan Odoroabă, antrenorul cu portarii Cornel Cernea și preparatorul fizic Bogdan Aldea) au trecut în iarbă, conducând primul antrenament al Fortunei, chiar pe stadionul din Poiana Câmpina.

Sub ochii patronului Radu Călin și ai președintelui Virgil Munteanu, precum și al câtorva suporteri dornici să revadă Fortuna, jucătorii au susținut un antrenament ușor, de reacomodare, după ce vreme de câteva minute bune, Eusebiu Tudor le-a vorbit jucătorilor strânși în jurul său. Portarii s-au pregătit separat, sub comanda lui Cornel Cernea.

Două stagii de pregătire pentru jucătorii Fortunei

„Prima săptămână va fi una de cunoaștere, de acomodare la efort” a început președintele Virgil Munteanu prezentarea programului Fortunei până la începerea campionatului. „Apoi se va intra într-un stagiu de pregătire centralizată la Câmpina, la hotelul de la Casa Tineretului, în cadrul acestui cantonament având de gând să disputăm și trei meciuri de verificare. Apoi, va urma un al doilea stagiu de pregătire centralizată, tot de două săptămâni, care încă nu s-a stabilit unde va avea loc. Ar putea avea loc chiar și în străinătate sau într-un loc din țară, totul depinzând în funcție de adversarii pe care îi putem găsi pentru cele 5 meciuri amicale pe care antrenorul Eusebiu Tudor le dorește în acest al doilea stagiu de pregătire. Vom încheia acest cantonament cu un meci amical pe teren propriu, cu o săptămână înaintea începerii campionatului pe 30 august”, a mai spus oficialul.

Răspunzând unei întrebări, președintele Virgil Munteanu a anunțat și obiectivul Fortunei în noul sezon: „După cum am spus la terminarea campionatului trecut, Fortuna nu va avea niciodată ca obiectiv salvarea de la retrogradare. În aceste condiții, pentru prima ediție de campionat în Liga a 2-a, Fortuna are ca obiectiv clasarea în prima parte a campionatului, dar vreau să știți că dacă va exista posibilitatea de a intra în lupta pentru promovare nu ne vom da înapoi”.

Opt certitudini pe lista achizițiilor

Președintele Fortunei a prezentat și o listă a jucătorilor care au semnat deja contracte cu gruparea din Poiana Câmpina pentru noul sezon în eșalonul secund. Astfel, la capitolul „achiziții”, certitudinile sunt:

Iustin Popescu – portar, născut în 1993, venit de la Chindia Târgoviște
Andrei Răuță – fundaș, 1995, Guingamp (Franța)
Alin Dobrosavlevici – fundaș, 1994, Dinamo București
Mihai Stancu – mijlocaș, 1996, FC Argeș Pitești
Georgian Honciu – mijlocaș, 1989, Chindia Târgoviște
Ervin Zsiga – mijlocaș, 1991, a fost împrumutat la Olimpia Satu Mare
Claudiu Dragu – mijlocaș, 1992, CS Universitatea Craiova.

De asemenea, a revenit la echipă și Ionuț Cioinac, apărătorul care fusese împrumutat pentru a doua parte a campionatului trecut la Dinamo București.

S-au despărțit de cinci jucători

Virgil Munteanu a prezentat și plecările din lotul cu care s-a încheiat sezonul precedent. „Au plecat câțiva jucători – Barbu, care a ales să plece la Voluntari, dar și contingentul care venise sub formă de împrumut de la Dinamo București – portarul Manyur și jucătorii Jugaru, Stan și Camara”.

Nouă fotbaliști sunt în probe

Dincolo de jucătorii care sunt deja o certitudine la capitolul „noutăți” pentru Fortuna Poiana Câmpina, sub comanda lui Eusebiu Tudor s-au aflat și o serie de alți jucători în probe, în total la primul antrenament fiind prezenți 36 jucători, dintre care cinci portari.

Iată și lista jucătorilor aflați în probe în momentul de față la Fortuna:

Victor Gârlea – portar, născut în 1995, a jucat la ACS Poli Timișoara
Cătălin Savin – fundaș, născut în  1990, Concordia Chiajna
Alexandru Birău – fundaș, născut în 1994, ASU Poli
Radu Barbu – fundaș, născut în 1990, Unirea Târlungeni
Samuel Feraru – fundaș, născut în 1994, ACS Berceni
Cristian Ciobanu – mijlocaș, născut în 1994, FC Olt
Bogdan Stavilă – mijlocaș, născut în 1995, Dinamo București
Tudor Tudorache – atacant, născut în 1995, Dinamo Onești
Andrei Crețu – atacant, născut în 1989, CSM Rm. Vâlcea

Chipirliu așteaptă decizia instanțelor sportive pentru a-și prelungi contractul

Un subiect aparte a fost cel al golgheterului Bogdan Chipirliu. Acesta a fost prezent la stadion, dar nu a efectuat antrenamentul. „Bogdan Chipirliu și-a manifestat intenția de a continua alături de noi, dar se judecă în instanțele sportive cu fostul său club și până nu avem o decizie definitivă a acestor instanțe sportive nu putem semna un nou contractul cu atacantul care în sezonul trecut a înscris atâtea goluri importante pentru Fortuna”, a explicat președintele Virgil Munteanu.

Text și foto: Sport Câmpina

Pe aceeași temă