Rapidul e din nou pe doi, dar după un chin de o oră

Mihai Andries 04 May. 2014, 09:43 Campionat

Fără dreptul de a-și ocupa locurile obișnuite în peluză, ca urmare a suspendării dictate de Comisia de Disciplină a FRF, cei mai fanatici suporteri ai Rapidului au ocupat, ca pe vremuri, Tribuna a II-a a stadionului Giulești pentru a-și încuraja favoriții la meciul cu ACS Berceni. Lovitura de începere a jocului a fost dată de fostul atacant din anii 60 al Rapidului, Teofil Codreanu.

Din păcate, ce a urmat după atingerea veteranului rapidist nu a semănat cu fotbalul fantezist și plin de ocazii din vremea lui Codreanu. Rapidiștii au intrat în jocul modest propus de adversari și nu au părut foarte convinși de importanța meciului, în condițiile în care și un egal le permitea să urce la golaveraj peste Unirea Slobozia, învinsă acasă în mod surprinzător de SC Bacău. Așa că singurele ocazii importante ale primei reprize au fost bara din lovitură liberă a lui Coman din minutul 8 și atingerea fină a lui Daniel Niculae pe lângă portar, mingea trimisă de căpitanul rapidist fiind scoasă în corner în ultimul moment de către Ghinea.

Repriza secundă, cea care conteză pentru Moldovan

La fel ca în precedentele meciuri din play-off, repriza secundă a fost cea care a făcut diferența și a adus punctele pentru Rapid. Viorel Moldovan a mutat ofensiv la puțin timp după reluare, schimbându-l pe juniorul Vasile cu vârful Ciolacu. Această schimbare a adus și niște permutări în echipă, cu Ionuț Voicu trecut fundaș stânga și Coman coborât fundaș dreapta.

Golul izbăvitor a venit În minutul 60, atunci arbitrul Chivulete a acordat un penalty la o fază la care Emil Dică a căzut destul de ușor în careu în contact cu veteranul Epaminonda Nicu. Tibi Bălan și-a asumat excutarea loviturii de pedeapsă și a transformat fără emoții (61). A urmat o ultimă jumătate de oră în care rapidiștii au jucat economicos, fără să-și asume riscuri. Din păcate, jocul celor două echipe a fost incomodat și de gazonul netuns, circulația mingii fiind îngreunată.

Cele trei puncte au fost securizate de golul căpitanului Niculae din minutul 81, marcat cu capul, după o centrare din corner. Cu victoria obținută, Rapid a depășit Slobozia și a urcat pe locul doi al play-off-ului, fiind la șase puncte în fața lui FC Clinceni, una dintre cele două adversare la promovare.

Galeria rapidistă și-a arătat din nou atașamentul față de jucători, refrenul preferat fiind „Să vină banii la băieți”. Suporterii Rapidului i-au contestat vehement pe conducătorii clubului, Adrian Zamfir fiind ținta preferată a apostrofărilor galeriei.

RAPID BUCUREȘTI – ACS BERCENI 2-0 (0-0) T. Bălan 61 – pen., D. Niculae 81

Drăghia – I. Voicu, D. Lung, Al. Iacob, N. Vasile (Ciolacu 57) – V. Negru, Em. Dică – Al. Coman, T. Bălan (Ct. Păun 71), M. Martin (Fl. Călin 72) – D. Niculae (cpt.). Antrenor Viorel Moldovan

L. Marin – E. Nicu, Fîșie, Ghinea, Pazon (B. Aldea 27) – Al. Stan, V. Ștefan, Tătar, Al. Nistor – Pădurețu (cpt.) – Bădăuță

Articol scris de Ovidiu DUMITRESCU
Foto de Răzvan LUPICĂ‚

Mihai Andries 04 May. 2014, 09:43 Campionat
Pe aceeași temă