Daniel Bălan a revenit la Suceava, Ferariu întărește lotul Rapidului!

Rasturnare de situatie in cazul lui Daniel Balan. Ofertat in aceasta iarna de FC Universitatea Craiova, fundasul in varsta de 34 de ani a revenit de ieri la antrenamentele celor de la Rapid CFR Suceava și, conform conducerii „ceferistilor”, sunt sanse mari sa continue pe Areni si in sezonul de primavara.

Fostul stelist nu mai pare dispus „sa lase vrabia din mana pentru cioara de pe gardul oltenilor”, in conditiile in care gruparea patronata de Adrian Mititelu este mai aproape de insolventa decat de promovarea in prima liga, asta dupa ce, pe langa problemele financiare si organizatorice, clubul din Banie este parasit pe capete si de jucatori, nu mai putin de opt fotbalisti avand in acest moment depuse memorii pentru a deveni liberi de contract, pe motiv de neplata a salariilor.

Presedintele executiv Dumitru Moldovan a precizat ca l-a convins intr-o foarte mare masura pe Daniel Balan sa continue la echipa din orasul natal. De asemenea, oficialul „ceferistilor” a precizat ca a ajuns la o intelegere si cu Constantin Ferariu, fostul fundas al Sportingului, care in ultimele zile s-a pregatit cu lotul Dunarii Galati, urmand sa ajunga in cel mai scurt timp la antrenamente, sub comanda lui Bogdan Tudoreanu.

Cum si mijlocasul Costel Arotaritei pare aproape de o revenire pe Areni, singurul care ezita sa revina in randul rapidistilor ramane veteranul Dorin Semeghin. „Balan a revenit deja la antrenamente si cred ca nu va fi niciun fel de problema sa continue la Rapid. Ferariu mi-a promis ca se urca in primul tren de Galati si ajunge la Suceava. Arotaritei va semna si el cu noi, ramane doar sa mai avem o noua runda de discutii cu Dorin Semeghin”, a declarat Moldovan.

La capitolul plecari, Rapid s-a despartit deja de unul dintre jucatorii veniti in aceasta iarna de la Sporting, este vorba de fundasul humorean Nicusor Kuruc, acesta preferand sa joace mai aproape de casa, la divizionara a treia FC Pojorata.

Presedintele „ceferistilor” a promis ca, incepand din 2014, nu vor mai exista intarzieri salariale catre jucatori, iar restantelor financiare ramase de anul trecut vor fi achitate esalonat pana la finalul actualului sezon. „Incepand de la 1 ianuarie, jucatorii isi vor primi salariile fara intarziere. Facem eforturi sa le platim si datoriile din urma, dar asta in mod esalonat, luna de luna, pe langa salariul aferent, fiecare urmand sa primeasca si o transa de bani din restante. Vrem sa fie liniste la echipa. Acum mai depinde de ei si de rezultatele pe care le vom avea in sezonul de primavara”, a precizat Dumitru Moldovan.

Cantonament în luna februarie

Pe langa negocierile cu jucatorii, presedinte executiv Dumitru Moldovan a mai rezolvat in aceasta saptamana doua probleme la Rapid: una legata de cantonament si o alta legata de cazarea jucatorilor din afara orasului. Astfel, „alb-visiniii” se vor antrena la Suceava pana la jumatatea lunii viitoare, iar doua saptamani inainte de reluarea Ligii a II-a vor pleca intr-un stagiu montan la Vatra Dornei. In privinta cazarii „stranierilor”, cei 7-8 jucatori care vor ramane in lotul Rapidului, dar nu au domiciliul in municipiul Suceava vor fi gazduiti pe viitor la Hotelul Albert.

Zilele viitoare, conducerea clubului va anunta si calendarul meciurilor amicale.

Sursa: Gazeta de Suceava

Pe aceeași temă