EXCLUSIV: LPF2 a primit undă verde de la tribunal!

Mihai Andries 19 Dec. 2013, 17:48 Special
EXCLUSIV:** LPF2 a primit undă verde de la tribunal!

Proiectul inițiat în urmă cu doi ani de către președintele de la FCM Dunărea Galați, Auraș Brașoveanu, de a se înființa o Ligă Profesionistă și pentru Liga a 2-a după modelul celei care organizează prima ligă, are în sfârșit personalitate juridică. Asta după ce în vara anului trecut a primit  avizul de înființare din partea Comitetului Executiv, dar a primit o lovitură neașteptată din partea avocatului Mircea Moise în octombrie 2012.

Atunci, avocatul lui Adrian Mititelu a depus o întâmpinare la judecătorie cu o jumătate de oră înainte de începerea ședinței în care urma să se acorde personalitatea juridică pentru LPF2. La acea dată, Auraș Brașoveanu declara pentru Liga2.ro: „Ne-am trezit la judecătorie cu avocatul lui Mititelu, care a depus o întâmpinare prin care a spus că LPF2 nu se poate constitui. Motivul este unul incredibil, iar dacă se va dovedi că este adevărat va avea efecte secundare serioase. Conform domnului Mititelu, în actul inițial de fondare a primei Ligi Profesioniste din România, datând din 1993, din acest organism fac parte și cluburile din Liga a II-a! Mai mult, În 2000, când toate organismele sportive au fost reorganizate conform Legii Sportului, se pare că nu s-a semnat niciun act prin care cluburile de Liga a II-a ar fi fost scoase din LPF!

Iată că, în cele din urmă, după mai bine de un an de la apariția acestui impediment, proiectul LPF2 a trecut și de acest ultim obstacol, după ce judecătoria a respins întâmpinarea lui Mircea Moise.

Conform informațiilor publicate pe siteul Tribunalului București, în ședința din 19.12.2013 s-a decis: „Declară nulă cererea de intervenție pentru neindicarea obiectului. Admite cererea. Acordă personalitate juridică petentei – Liga Profesioniste de Fotbal-Liga a II-a și dispune înscrierea acesteia în registrul special al Tribunalului București. Cu recurs în 5 zile de la pronunțare”

În dosarul 34268/3/2012, de la Secția a-III-a Civilă, LPF2 a fost reprezentată de juriștii Bogdan Filcea și Cosmin Bărbieru

 

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ și Marian DIMA

Mihai Andries 19 Dec. 2013, 17:48 Special
Pe aceeași temă