Fostul mijlocaș al lui Rapid București, Paul Codrea, a depus contestație, refutând să accepte planul de reorganizare al clubului giuleștean. Actualul antrenor al lui ASU Politehnica ar face rău Rapidului, în cazul în care nu renunță la pretențiile financiare, însă a explicat că giuleștenii nu au fost deloc corecți față de el până acum.
„Suporterii Rapidului trebuie să înțeleagă bine cum stau datele problemei. Noi, jucătorii, suntem victimele acestei situații, am fost dați afară ca niște câini, suntem persecutați, ni s-au tăiat salariile și văd că tot noi suntem scoși țapi ispășitori pentru daunele create de conducerea fostă și poate actuală, nu știu. Sunt total dezamăgit, pentru că oamenii de acolo nu au încercat să rezolve cu nimic problema, nu ne-au contactat, n-au încercat să aibă un dialog cu noi, pentru că vă asigur că toți cei care am depus contestație eram super disponibili să găsim o soluție și să nu creem probleme Rapidului, dar nu am găsit înțelegere, nimeni nu a vorbit cu noi, în schimb au pretenții foarte mari. Asta ce înseamnă? Să renunț la tot. Eu nu am muncit pe gratis, vreau să mi se recunoască ce am făcut acolo, atâta cât am făcut, puțin sau mult, nu contează, dar am muncit, am fost acolo și consider că e dreptul meu să îmi apăr șansele în instanță”, a declarat Paul Codrea.
„Ceilalți au fost obligați să semneze”
Deși s-a spus că el ar fi singurul care a depus contestație, Codrea spune că nu e adevărat. „Astăzi a fost ultima înfățișare, suntem cinci-șase jucători care am depus contestație, plus alte câteva firme, deci înseamnă că planul ăsta nu a mulțumit chiar pe toată lumea. Știu din surse sigure că cei care au semnat au fost mai mult obligați să semneze, decât din propria voință”, a afirmat fostul internațional român.
Cât despre faptul că ar fi mercenar și pune banii înaintea binelui clubului Rapid, Codrea a dorit să mai precizeze că a stat pe banii lui în București (clubul nu i-a plătit chiria), timp în care a primit doar o jumătate de salariu. „Am luat jumătate de salariu în patru luni, cât am stat la Rapid, dar nu asta e problema. Lumea crede că noi suntem mercenari și vrem bani, dar nu e așa. Vreau să ni se recunoască perioada în care am muncit și să fim respectați. Am fost o dată umiliți când am fost dați afară ca niște câini vagabonzi, am fost umiliți când stăteam acolo și nimeni nu ne comunica nimic, am fost umiliți prin condițiile din ultima perioadă de la club și suntem umiliți în continuare că se aruncă vina pe noi”.
Suma pe care Codrea ar trebui să o primească de la Rapid este circa 100.000 de euro, însă, dacă ar fi făcut plângere la FIFA, s-ar fi ajuns la despăgubiri de aproape jumătate de milion. În plus, după plecarea de la Rapid, Codrea nu a putut să semneze cu o altă echipă, din cauza conflictului cu clubul giuleștean. El și alți colegi de-ai săi au fost „prizonieri”, așa cum s-a exprimat fostul mijlocaș, care a ales să renunțe la cariera de jucător și s-a apucat de antrenorat la 32 de ani neîmpliniți.
„Mulți jucători au avut de suferit, ne amintim cazurile Herea, Grigore, jucători care au stat ani de zile la Rapid, au câștigat trofee, au făcut multe pentru Rapid și când au vrut să plece, erau ținuți prizonieri. Eu nu vreau să mă plâng, eu încerc să ajut Rapidul, dar aștept și de la Rapid să vrea să fie ajutat, să mă contacteze, să discutăm și vom găsi o soluție”, a spus Codrea.
Articol scris de Radu FAUR