Din nou emoții în superioritate!

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 13:55 Campionat

ASA Târgu-Mureș a învins miercuri seara cu scorul de 2-1, pe teren propriu, pe Gloria Bistrița, într-un meci din cadrul etapei a X-a din seria a II-a a ligii secunde de fotbal. Au înscris Heil (min. 36) și Buhăescu (min.72) pentru ASA, Feher (min. 90+3-din 11m) pentru Gloria. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău reușește astfel al patrulea joc fără înfrângere și al doilea cu mai mult de un gol înscris. Este o victorie muncită, obținută cu emoții în fața unui adversar care și-a creat mai multe situații de gol, deși a evoluat mai bine de 60 de minute în inferioritate numerică.

Bistrițenii au început deciși partida și în minutul 2 lovitura de cap a lui Curtuiuș a fost respinsă de la rădăcina barei de Botoșer. În primele 20 de minute, portarul gazdelor a mai blocat o fază periculoasă, șuturile lui Nalați și Polgar au trecât lângă, în timp ce mureșenii au expediat un singur șut prin Buhăescu, mult peste poartă. Gugu trimite în minutul 22 din lovitură liberă de la 35 metri primul șut pe poarta lui Albuț, dar acesta reține fără emoții. După ce în minutul 26 lovitura liberă a aceluiași Nalați este respinsă în corner, bistrițenii rămân în 10 oameni, Curtuiuș primind direct cartonaș roșu la un contact cu Alex Dan. Jocul se echilibrează și mureșenii domină finalul reprizei. Onicaș trimite în brațele lui Albuț, iar pasa lui Homei în fața porții este reluată pe lângă poartă de Huiban. În minutul 36, Danquah este faultat în jumătatea bistrițenilor, Szilagyi execută lovitura liberă, mingea ajunge cu șansă la Heil, care deschide scorul și la vestiare se intră cu avantaj minim pentru mureșeni.

Mai deciși la reluare, dar cu emoții până la golul doi

Elevii lui Sabău ies de la vestiare deciși să tranșeze jocul, dar șutul lui Szilagyi din lovitură liberă este reținut de Albuț, iar al lui Buhuși trece alături. Cea mai mare ocazie a meciului aparține oaspeților. În minutul 57, Botoșer respinge o lovitură liberă, Feher ajunge la minge lângă bară, dar trimite aproape paralel cu poarta. După ce Buhăescu reia peste la o lovitură de colț, Gloria devine tot mai periculoasă.

După o mare ratare a lui Roșu, care a reluat peste din 6 metri centrarea lui Nalați deviată cu capul de Feher, mureșenii își dublează avantajul. Huiban pătrunde pe dreapta, șutează din unghi, Albuț respinge și Buhăescu îndeplinește o formalitate. În continuare, nu se simte că oaspeții au un om mai puțin în teren. Chibulcutean trimite în minutul 90 un șut care trece de puțin pe lângă poartă, dar în primul minut al prelungirilor centralul Cătălin Popa dicteză penalty pentru oaspeți la un contact între Gugu și Brumă. Transformă cu siguranță Feher, dar mureșenii obțin o victorie muncită și urcă pe podium.

ASA: Botoșer – Homei, Heil, Gugu, L. Szilagyi – Buhăescu, Al. Dan, Onicaș (”82 Petriș), Bumba (”46 Buhuși) – Huiban, Danquah (”46 Miclea).
Gloria: Albuț – Țârcă, Hlinca, Chibulcutean, Polgar – Budăcan, Nalați, Mărginean (”17 Feher), C. Roșu (”67 Fizeșan) – Curtuiuș, Brumă.

Articol și foto de Mihai VEREȘ

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 13:55 Campionat
Pe aceeași temă