Marin Barbu a bătut în sfârșit palma cu conducerea Rapidului, astfel că gruparea suceveană a rezolvat și incertitudinea care persista în ceea ce privește banca tehnică. „Magiun” are avantajul că știe bine fotbalul sucevean după ce în sezonul precedent a colaborat cu bune rezultate atât la Rapid cât și la Sporting.
Misiunea tehnicianului în vârstă de 55 de ani nu va fi însă una simplă, acesta având drept obiectiv să-i salveze pe „ceferiști” de la retrogradare bazându-se numai pe fotbaliști localnici, marea lor majoritate fiind tineri, fără experiența eșalonului secund.
Din vechea gardă au mai rămas doar Negru, Velescu, Semeghin, Bălan, Sava, Spătar, Sumanariu și Golofca, lotul fiind completat cu șapte jucători de la concitadina Sporting, este vorba de Pascal, Ferariu, Bîgu, Apetri, Stănescu, Căinari și Azaharioaei.
De asemenea, au fost promovați și o serie de fotbaliști de echipa de juniori a clubului, precum Cerlincă, Luțac, Nastasiu, Fedorovici și Nica. Sucevenii intenționează să se mai întărească în inersezon cu Ionesi, Stoian și Duțică, jucători care au evoluat la Bucovina Rădăuți în precedenta ediție de campionat. Sub comanda lui Marin Barbu și Bogdan Tudoreanu se mai antrenează în aceste zile tinerii Duman, Breniuc, Avrămia și Viu, care speră să convingă în meciurile de pregătire din intersezon și să fie opriți în lot.
Mai multe semne de întrebare decât certitudini pentru „Magiun” după amicalul cu Sporting
Proaspăt înscăunat antrenor la Rapid, Marin Barbu a perfectat un joc școală în care o serie de jucători susceptibili să facă parte pe viitor din lotul grupării sucevene de Liga a II-a s-au confruntat cu tinerii de la concitadina Sporting.
Chiar dacă au intrat la pauză în dezavantaj ca urmare a reușitei semnate de Vornicu, rapidiștii au izbutit să întoarcă soarta jocului în mitanul secund, cu ajutorul golurilor înscrise de Ionesi și Golofca. Partida a fost un test bun pentru ambele formații, mai ales că fotbaliștii aruncați în luptă au făcut tot ce le-a stat în putință, chiar dacă realizările n-au fost tot timpul pe măsură, pentru a-i impresiona pe cei doi antrenori, Marin Barbu și Mihai Guriță.
Cel mai sonor nume care a evoluat în tricoul Rapidului este Daniel Cristescu, fiul fostul mare fotbalist sucevean Florin Cristescu. Acesta și-a încheiat în această vară contractul cu gruparea de Liga secundă Dunărea Galați și s-a pregătit pe perioada vacanței de vară acasă, la Suceava.
Rapid a evoluat în formula Pascal – Cristescu, Breniuc, Sava, Bîgu – Cerlincă, Duman, Acatrinei, Golofca – Viu, Stoian. În repriza secundă au mai intrat Fedorovici, Nastasiu, Ferariu, Duțică, Avrămia, Costan, Ionesi și Luțac.
Sporting a jucat în alcătuirea Afloarei – Moldovan, Kuruc, Vitu, Pantea – Vornicu, Gheorghiciuc, Gugeanu – Cutaș, Bilț, Leșanu. Au mai intrat Dencev – un portar în vârstă de doar 15 ani, Danieliuc, Țibichi, C. Alexandru, Longher, Antonesei și Bejenaru.
Întrucât timpul rămas până la debutul sezonului oficial este foarte scurt, Marin Barbu intenționează în perioada imediat următoare să pună accent pe pregătirea fizică a jucătorilor. Până la această oră, oficialii Rapidului au mai perfectat și trei meciuri de pregătire: sâmbătă, la Fălticeni, împotriva Șomuzului, miercuri, 14 august, pe Areni cu FC Pojorâta și vineri, 16 august, în deplasare, tot cu FC Pojorâta.
Articol scris de Gabriel TODERAȘCU