*Conpet Cireșu a promovat la capătul unui meci dramatic, care a necesitat lovituri de departajare: 6-5 (2-2; 2-2) cu Izbânda Mihail Kogălniceanu
*Brăileanul Andrei Crăciun a fost cel mai bun jucător al partidei
Stadionul „Zoltan David” (Ancora) din Galați a fost gazda celui mai spectaculos și mai dramatic meci de baraj pentru promovarea în liga a treia, în care s-au întâlnit Conpet Cireșu (campioana județului Brăila) și Izbânda Mihail Kogălniceanu (vicecampioana județului Tulcea)!
Cocheta tribună a stadionului gălățean a fost una arhiplină la ora partidei, iar cei prezenți la meci nu au avut ce regreta că au făcut deplasarea la joc. Nu mai puțin de aproximativ 600 de brăileni, veniți din toate colțurile județului, au făcut o atmosferă de mare meci și au avut ce vedea: patru goluri în timpul regulamentar de joc, două cartonașe roșii (câte unul de fiecare parte, dar și alte 14 cartonașe galbene (șase brăilenii și opt tulcenii)! Ca să nu mai vorbim de dramatismul loviturilor de departajare de la 11 metri care au stabilit echipa care va juca în sezonul viitor în liga a treia!
Tulcenii au început bine meciul, și au dominat teritorial o formație brăileană din care lipsea la început Andrei Crăciun, jucător care avea o serioasă întindere, iar antrenorul Vasile Darie a preferat ca acesta să nu fie titular. În plină dominare tuceană, dar fără vreo ocazie clară de gol, Conpet Cireșu a fost cea a reușit deschiderea scorului. Pe un contraatac de manual și de explicat la școală, Marius Coman a scăpat spre poarta tulceană și l-a lobat spectaculos pe portarul Nicolov de pe la 18-19 metri: 1-0 pentru Conpet (minutul 20)!
Bucuria brăilenilor a fost una de scurtă durată, pentru că în minutul 22 Izbânda Mihail Kogălniceanu a reușit să restabilească egalitatea. Vârlan l-a faultat clar în careu pe Dumitrașcu, iar centalul Marius Bocăneală (Galați) a indicat punctul de la 11 metri, dar l-a și eliminat pe jucătorul brăilean. Penalty-ul a fost executat impecabil de Amet și tulcenii exaltau: 1-1!
Peste numai șapte minute tulcenii preiau conducerea după o mare greșală a portarului brăilean Stoica. Nane a șutat la poartă, Stoica nu a putut să rețină mingea,iar Negruț a marcat ca la antrenament de la numai 6 metri: 1-2! Putea fi 3-1 în minurul 37, dar Plugaru a trimis cu capul peste poarta goală o centrare a lui Dimofte.
Spectatorii brăileni simt că echipalor trece prim momente dificile și încurajează frenetic gruparea favorită, care are deja un jucător mai puțin pe teren. Iar încurajările lor au dat roade în minutul 45, atunci când Balaban l-a găsit excelent pe Radu Alin în careul tulcean, iar acesta l-a lobat din nou pe nefericitul Nicolov: 2-2!
În pauza meciului, primarul comunei Cireșu, Radu Popa, s-a dus l-a vestiare și i-a încurajat pe jucătorii brăileni, iar ceea ce a urmat în partea secundă a depășit practic orice închipuire. Antrenorul brăilenilor Vasile Darie face la pauză o mutare de șahist versat: l-a scos de pe teren pe Grozea, și l-a introdus pe Andrei Crăciun, încă nerefăcut după o accidentare suferită în partida din finala Cupei României de miercurea trecută cu Viitorul Însurăței. Iar Crăciun avea să facă probabil meciul vieții lui împotriva celor de la Izbânda Mihail Kogălniceanu. Iar în minutul 53 a ieșit la rampă pentru prima dată geniul lui Crăciun. Acesta a lucrat de unul singur toată apărarea tulceană iar în locul unui șut pe poartă a preferat să-i paseze lui Radu dar Plugaru a avut o respirație în plus în fața jucătorului brăilean și respins în corner o minge pe care toată lumea o văzuse deja în plasă! „De durere nu am mai putut să șutez de aceea am încercat să-i pasez lui Alin!” – avea să spună Crăciun după meci.
Apoi în minutul 55 se restabilește egalitatea numerică pe teren, deoarece Nane (cel mai bun jucător tulcean) a primit al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Crăciun și fost eliminat de pe teren! Se joacă acum 10 contra 10, dar parcă jocul nu mai este așa de spectaculos. „Cireșarii” încep să domine ușor, tulcenii au „terminat gazul”, iar din tribună se aud clar încurajările galeriei brăilene care nu vrea să asiste la prelungiri. Iar dorința lor a fost foarte aproape să se realizeze, dar șutul lui Techiu șterge vinclul porții tulcene (min. 85), iar în minutul 90 Crăciun a fost deposedat în extremis la numai 5-6 metri de poartă de către Ianuși!
Au urmat apoi cele două reprize de prelungiri în cadrul cărora niciuna dintre nu avut vreo ocazie notabilă de gol, excepție făcând faza din minutul 107, atunci când Ababei nu a putut să împingă mingea in plasă de la numai 4-5 metri iar Nanu a înlăturat apoi pericolul!
Loviturile de departajare de la 11 metri au fost unele în care brăilenii au trecut de la agonie la extaz: Stănciulescu a executat primul pentru Conpet Cireșu și a marcat: 3-2. A urmat Ianuși care a șutat peste transversală! Apoi Nicolov a apărat mingea șutată slab de Cheleș, iar Amet a marcat pentru 3-3. Balaban trimite apoi în plopii din spatele porții tulcene, iar Boscenco nu greșește: 3-4! Pavel restabilește egalitatea 4-4, pentru ca apoi tulceanul Nițor să șuteze pe lîngăpoart! Coman readuce pe Conpet in avantaj, 5-4, dar nici portarul Nicilov nu iartă: 5-5. Urmează apoi Nicolae Viorel care demonstrează că a jucat în liga secundă la CF Brăila și readuce gruparea brăileană în avantaj, 6-5, pentru ca apoi Plugaru să dovedească faptul că este doar un anonim din liga a IV-a tuceană și trimite mingea mult peste poartă! La rugby s-ar fi acordat cu siguranță trei puncte, dar aici suntem la fotbal!
Ce a urmat apoi depășește orice imaginație! Suporterii brăileni au aclamat echipa de parcă ar fi câștigat… Liga Campionilor, iar oficialii brăileni sunt purtați pe brațe de jucători. La vestiarul tulcenilor este o liniște mormântală după meci, în timp ce din vestirul brăilenil se aude clar: „Campionii! Campionii!”.
Antrenorul brăilenilor, Vasile Darie, este sufocat de bucuria promovării și abia poate vorbi de emoție. Ne spune totuși: „Felicit din toată inima jucătorii mei, care au luptat pentru fiecare minge, chiar dacă aveam un ommai puțin pe teren. Dar în primul trebuie să remarc gestul lui Crăciun care a ținut să joace chiar dacă nu era refăcut! Doctorul a spus pot să-l bag și l-am băgat! Și bine am făcut! Înainte de meci avea doar întindere, iar acum are o ruptură musculară! Dar totul este bine când se termină cu bine! Acum suntem prea bucuroși ca să ne gândim ce va fi în viitor, dar sunt ferm convins că împreună cu domnul primar Radu Popa vom găsi soluițiile necesare pentru ca în liga a treia să putem juca la Cireșu!”– a spus tehnicianul brăilean.
Ajunși înapoi la Brăila, Valentin Avramescu, președintele de la Compet Cireșu a organizat o petrecere de pomină la o terasă de lux din „buricul târgului” care a durat până mult după miezul nopții. Dar gândurile lui erau departe, pentru că greutățile mari abia urmează.
Liga a treia este totuși o competiție în care unei echipe îi trebuie multe! Și el știe foarte bine acest lucru pentru că s-a mai confruntat cu astfel de greutăți! Dar acum ar vrea să nu se gândească la ele însă nu poate!
Având în vedere că cei de la Conpet Cireșu alcătuiesc acum o echip tânără, de angajament, și care dorește cel puțin o continuitate în liga a treia, trebuie să spun că aceasta are nevoie de cât mai mulți investitori care să se alăture echipei pentru a face treaba bună în liga a treia!
Dar să-i lăsăm pe cei de Cireșu cu necazurile lor, și să vă prezentăm componența celor două echipe care s-au aflat față în față pe excelentul gazon al stadionului „Zoltan David” din Galați:
Conpet: STOICA – CHELEȘ, STĂ‚NCIULESCU, NICOLAE VIOREL, COSTACHE (min. 73: TECHIU) – BALABAN, VÂRLAN (eliminat în minutul 21), GHE. VIOREL (min: 90+2: PAVEL), GROZEA (min. 46: CRĂ‚CIUN) – COMAN, RADU ALIN (min: 77: NANU). Antrenori: VASILE DARIE și IONEL IVAN
Independența: Nicolov – Plugaru, Dincă (min. 16 Nane- eliminat în minutul 55), Ianuși, Dumitrescu (min. 90 Boscenco) – Dimofte, Amet, Mărginean, Negruș – Nițor, Cazacu (min. 59: Ababei). Antrenor Vasile Ingea.
Au arbitat excelent o partidă destul de dificilă, o brigadă care la avut l-a centru pe Marius Bocăneală (Galați), acesta fiind ajutat la cele două tușe de asistenții Liviu Ciubotariu (Galați) și Florin Burlacu (Urziceni)
Articol scris de Marcel Sânpetru