Cătălin Mulțescu s-a relegitimat ca să poată sta pe bancă!

Mihai Andries 15 Apr. 2013, 09:00 Campionat

Foaia de joc a Sportului pentru meciul cu CF Brăila a produs rumoare după ce pe ea a apărut numele lui Cătălin Mulțescu în spațiul rezervelor de joc și nu al staffului tehnic! Prima oară s-a crezut că este o eroare, însă nu a fost vorba de așa ceva. Rămași fără internaționalul de juniori Vâlceanu (16 ani), studenții au apelat la mai „bătrânul” Ispas (19 ani) ca titular, acesta apărând în retur o singură dată, în meciul cu Dinamo II.

Varianta oficială a fost că din lipsă de soluții pe banca de rezerve, Mulțescu s-a relegitimat ca jucător la cinci ani după ultimul meci oficial jucat. În toamna lui 2008, el a fost antrenor cu portarii, dar și apărătorul buturilor Dunării Călărași, fiind transferat la echipa de Liga a III-a tocmai de la Ceahlăul pentru impresionanta sumă de 15.000 de euro. Mulțescu va împlini 37 de ani peste două săptămâni și s-a relegitimat ca portar, deși este total ieșit din formă după cum o arată și gabaritul său, pregătirea sa rezumându-se la efortul depus în antrenarea portarilor Sportului!

Șiretlic pentru a putea sta pe bancă!

Totuși, se pare că lucrurile nu stau chiar așa cum sunt prezentate, fiind greu de crezut că Mulțescu mai poate apăra un meci întreg la acest moment, deși poate dacă ar fi intrat între buturi ar fi avut reacții mai bune decât Ispas care a gafat cam la jumătate din golurile primite sâmbătă de Sportul, în eșecul de la Brăila, scor 0-7. Relegitimarea lui Mulțescu in lipsă de rezervă de portar, este un pic surprinzătoare în condițiile în care până acum studenții au avut pe banca de rezerve numai jucători de câmp la toate meciurile din retur, exceptându-l pe cel cu Slobozia, adică primul sub mandatul de antrenor al lui Mulțescu!

Care ar fi de fapt scopul acestei relegitimări? Cătălin Mulțescu nu are licență de antrenor și de aceea nu poate fi trecut pe foaie nici măcar ca secund, așa că pentru a sta pe bancă a avut nevoie de o „inginerie”. Dacă în meciul cu Slobozia se pare că a fost trecut pe foaia ca maseur, pentru deplasarea la Brăila a găsit soluția perfectă. S-a relegitimat și așa poate sta ca rezervă pe bancă fără nicio problemă. De menționat că, pe foaia de joc, postul de antrenor principal este ocupat acum la Sportul de către Daniel Timofte, care nu a stat pe banca studenților la Brăila, fiind prezent doar ca spectator în tribună.

Revenind la Cătălin Mulțescu, acesta a făcut recital pe parcursul meciului, așa cum se poate vedea și din galeria foto atașată la acest material, mimica sa fiind una de excepție în timp ce elevii săi încasau gol după gol!

 

Articol de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Sorin PANĂ‚

Mihai Andries 15 Apr. 2013, 09:00 Campionat
Pe aceeași temă