Inevitabilul s-a produs la mijlocul acestei săptămâni. După o discuție față în față, Roland Nagy și Gheorghe Feieș și-au strâns amical mâinile, vâzându-și fiecare de drumul său. Despărțirea era previzibilă după micile „săgeți” trimise de președintele de onoare al grupării sebișene în direcția fostului stelist, dar și a problemelor de ordin organizatoric apărute în curtea Naționalului pe finalul turului.
Cert este că, până la urmă, nu au existat niciun fel de resentimente cu ocazia oficializării „divorțului”. „Au existat mai mulți factori ce m-au determinat să iau această decizie, dar nu mai are rost să dezgrop morții. Oricum, una dintre cauze mă privește personal. De când am revenit la Arad în calitate de fotbalist și apoi ca antrenor, nu am mai fost atât de mult timp plecat de acasă. Mi-a fost destul de greu departe de familie și de aceea îmi vine foarte greu să accept și o viitoare ofertă departe de soția și băiatul meu. În plus, la Sebiș se dorea reconstrucție încă din acest retur, planurile noastre nu mai coincideau neapărat. Este clar că mi-aș fi dorit să obțin rezultate mult mai bune la Sebiș, dar așa a fots să fie. Important este că despărțirea a fost amiabilă, am rămas în relații bune cu domnul primar și cei din jurul său”, ne-a mărturisit Roland Nagy.
Gheorghe Feieș a confirmat despărțirea după numai o jumătate de an de Nagy. „A fost o etapă din viața clubului nostru și din cariera sa, cred că ambele părți ne-am fi dorit să fii fost mai sus în clasament. Până la urmă a fost o experiență pentru toți. Am înțeles că lui Roli i-a fost puțin dificil să stea departe de familia sa, dar și că va fi prins în alt proiect, chiar în jurul echipei UTA. Am rămas prieteni, Roli Nagy are ușa deschisă oricând ușa la Național Sebiș”, a spus președintele de onoare al „alb-albaștrilor”.
Rugat să comenteze afirmația lui Feieș cu privire la planurile ce o includ pe „Bătrâna Doamnă”, Roland Nagy nu a dorit să intre în amănunte. „La ce probleme există acum la clubul UTA nu cred că e oportun ce-mi propun eu pe viitor. Vă spun doar că rămân în fotbal, pe e un proiect centrat în jurul copiilor și juniorilor, pe care-l am în cap de mult timp și încă nu știue exact când îl voi demara. Îmi place să lucrez și cu tinerii, am mai făcut-o și în trecut, iar aventurile de la UTA și Sebiș îmi deschid o perspectivă și mai clară pe ce am de făcut în fotbalul juvenil. Nu e chiar o școală de fotbal, o să afle toată lumea la momentul oportun ce am de gând să fac”, a adăugat fostul mijlocaș.
După prima parte a campionatului seriei a V-a în eșalonul trei, Național Sebiș se află pe poziția a șaptea, cu cinci victorii, o remiză și șase înfrângeri, cu un golaveraj pozitiv (+6).
Obiectivele Sebișului pentru retur: rămânerea în prima parte a clasamentului și aprinderea nocturnei
Rămași fără antrenor principal, sebișenii cântăresc bine numirea unui nou staff tehnic. Totodată, se iau în calcul și câteva achiziții și o întoarcere mai rapidă din vacanță și asta pentru că Federația tocmai a decis că vor mai exista doar patru serii de Liga a 3-a și, deci, vor retrograda câte trei sau chiar patru formații din fiecare serie. „Avem cinci variante de echipe tehnice, o să le analizăm bine și ne vom opri asupra uneia dintre ele. Probabil, noii antrenori vor veni cu o listă de posibile achiziții, o să vedem ce putem face în acest sens. Cred că ne vom și reuni ceva mai repede decât am stabilit inițial, după 1 februarie, cel târziu pe 11, 12…Nu ne e teamă că am putea retrograda, dar vrem să terminăm în prima parte a clasamentului, cel puțin pe locul pe care suntem acum (n.a. 7)”, a precizat Gheorghe Feieș.
Conducerea formației de pe Crișul Alb a început să achite din restanțele financiare către jucători și să încheie socotelile cu fotbaliștii care nu au confirmat: Buștea, Țîrlea, Capătă și Berar. Mai există alți trei jucători, respectiv Necșulescu, Budur și Cornea, cărora li s-a spus să-și caute alte formații până în vară. „Dacă nu găsesc nimic, vor rămâne la noi, dar, probabil, li se vor diminua salariile”, a mai spus Feieș.
Primarul Sebișului a mai dezvăluit și planurile în ceea privește lucrările la bazele sportive din oraș. „Continuăm investițiile la cale două terenuri destinate fotbalului. Ne ocupăm și de cel de la capătul localității, în drumul spre Moneasa, fiindcă avem cinci echipe ce trebuie să se pregătească constant. Sunt echipele de seniori Național I și Național II și trei grupe de copii și juniori. La stadionul Central, urmează investiția în nocturnă. Chiar joi am vorbit cu antreprenorii, care ne-au garantat că stâlpii vor fi înălțați la 32 de metri de pământ, în maxim o lună de zile. Vom avea o instalație de nocturnă ca Steaua, Rapid, Poli și Craiova, rămâne s-o inaugurăm în acest an”, a promis Gheorghe Feieș.
Sursa: Sport Arad