La Oradea, după toate punctele! „Mi-aș dori să oferim o iarnă liniștită”

Mihai Andries 30 Nov. 2012, 16:16 Campionat
La Oradea, după toate punctele!**

Timișorenii joacă la Oradea cu FC Bihor, duminică, în ultima etapă a turului. Antrenorul Valentin Velcea speră ca jucătorii săi să nu resimtă presiunea faptului că sunt singurii neînvinși din primele două eșaloane și să-și păstreze toată iarna recordul la care nu puteau visa în vară.

„Mi-aș dori să oferim o iarnă liniștită suporterilor cu cele trei puncte de la Oradea, vitale în clasamentul final. Sper ca aceste două sărbători, Nicolae și Craciun să aducă ceea ce dorim, suntem pe o pantă ascendentă, în tot ceea ce înseamnă club. Aspirăm la ceea ce înseamna un club de Liga I. Sper din tot sufletul să nu-i apese presiunea că suntem neînvinși, îmi doresc să rămânem tot așa, daca s-ar putea un campionat întreg. E o performanță irealizabilă în urmă cu patru luni, realizabilă in acest moment”, a declarat Velcea.

Tehnicianul timișorean apreciază echipa bihoreană pregătită de fostul fotbalist Claudiu Niculescu, pentru tinerețea și valoarea ei. „Au jucători tineri, cu un antrenor la început de carieră, care își dorește mult. Pot să joace un fotbal de calitate, cum au făcut la multe jocuri în acest sezon, mie mi-au plăcut. Au datoria morală să spere, fiecare și-a propus un obiectiv măreț, cu trecerea meciurilor lucrurile s-au limpezit, pot aspira la un loc promovabil datorită tinereții și elanului, pot fizic să decidă un joc”, a precizat antrenorul lui ACS Poli.

Managerul sportiv Călin Rosenblum și-a exprimat la rândul său dorința de a încheia cât mai bine turul. „Suntem exact unde ne-am propus. Suntem în cărți, promovează două. Mai avem un test. Am reușit cu atâtea întreruperi să ținem băieții în priză. Referitor la partea financiară, toți sunt la zi, jucători, staff, urmează să câștigăm și la Oradea, să avem sărbători fericite. Jucătorii au o primă destul de consistentă de joc„, a conchis conducătorul lui ACS Poli.

Probleme medicale: „… Șeroni inghinali, Dobricean, cap”

Pentru jocul de la Oradea antrenorul timișorean nu se va putea baza sigur pe atacantul Szabolcs Szekely. „Starea de sănătate e șubredă, am reușit prin infirmeria noastră să mai tratăm din probleme dar nu 100%. E un campionat care a solicitat jucătorii. Din punct de vedere al suspendărilor stăm bine, cu indisciplina a fost bun exemplul avut, există o cu totul altă viziune în modul de a gândi a acestor jucători”, spune Velcea. Acesta a stârnit zâmbete când a detaliat afecțiunile jucătorilor săi: „Szekely lipsește, Kirev are ușoare probleme, Goge la tendon, Nohai tibia, Șeroni inghinal, Dobricean …cap. Vorbesc individual cu jucătorii tineri, chiar fac terapie. Am mai avut probleme cu jucători mult mai bine plătiți. Unul dintre ei era portar”.

Partida FC Bihor (locul 7) – ACS Poli (locul 2) se dispută duminică de la ora 11:30 în etapa a XV-a din B2.

 

Articol scris de Cornel BIHOLARI (BanatSport)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 30 Nov. 2012, 16:16 Campionat
Pe aceeași temă