CS Otopeni întrerupe seria Sportului și învinge liderul!

Marius ANGHEL 27 Oct. 2012, 20:10 Campionat
CS Otopeni întrerupe seria Sportului** și învinge liderul!

Cu jucători neplătiți de la începutul campionatului și cu o vizibilă scădere de formă, Otopeniul și-a respectat astăzi renumele de „nucă tare” pe teren propriu. Chiar dacă lângă aeroport a venit în vizită liderul, elevii lui Viorel Ion au reușit să își adjudece cele 3 puncte.

Cu toate că nu erau favoriți înaintea startului partidei din etapa a X-a, alb-albaștrii au reușit să găsească cheia care deschide apărarea Sportului. Studenții veneau după 7 victorii în primele 7 meciuri și încasaseră doar 3 goluri, dar au fost nevoiți să se recunoască învinși la sfârșitul jocului.

Primul avertisment pentru poarta lui Ormenișan a venit în minutul 16, când Claudiu Dumitrescu a tras puternic din lovitură liberă de la 25 de metri, dar goalkeeper-ul Sportului a fost la post. Nu a mai putut face însă nimic doar 4 minute mai târziu: surpriza din primul 11 a lui Viorel Ion, mijlocașul Cristian Bardu a scăpat singur pe partea dreaptă, i-a pasat excelent în careu lui Clement Pălimaru, iar atacantul Otopeniului a despus latul din interiorul careului și a deschis scorul.

După primirea golului, „studenții” au pornit motoarele și au reușit să introducă mingea în plasă. În zadar însă, arbitrul Adrian Comănescu a anulat golul pentru un fault în atac al lui Curelea. Centralul a continuat deciziile împotriva Sportului și a dictat foarte ușor penalty în ultimul minut al primei reprize, la un duel între Bardu și Șerban. Pălimaru a profitat de ocazie, a transformat cu siguranță și a realizat „dubla”.

Amenințările adresate apoi de Vasile Șiman la pauză l-au timorat pe centralul partidei care s-a dovedit depășit de evenimentele din teren. Comănescu a făcut greșeli și de-o parte și de alta și a acordat cartonașe în stânga și în dreapta cu nemiluita.

Mai întâi corect, la 10 minute după realuare. Claudiu Dumitrescu l-a faultat clar în careu pe Șerban, iar centralul l-a eliminat pe mijlocașul Otopeniului pentru cumul de cartonașe și a acordat penalty pentru oaspeți. Ferfelea a ratat însă ocazia să-și readucă formația în joc: a trimis puternic în stânga portarului, Bucuroiu era bătut pentru că plecase în partea opusă, dar mingea a izbit bara și a menținut tabela neschimbată. Din acel moment gazdele au tras de timp la fiecare întrerupere a jocului, lucru care le-a mai atras 4 cartonașe galbene, dar și prelungirea meciului cu 7 minute, chiar dacă de la margine fuseseră arătate doar 5.

Până la sfârșitul meciului s-a mai jucat la o singură poartă. Rând pe rând Curelea (61), Nistor (65), Dobre (77) sau Șerban (80) au ratat ocazii imense de a reduce din diferență.

În minutul 82, centralul a mai luat o decizie radicală. Fundașul dreapta al Otopeniului, Vlaicu, l-a faultat din spate pe Lazăr și a văzut și el cel de-al doilea galben, iar ilfovenii așteptau finalul jocului cu doar 9 oameni pe teren. Atacurile în valuri ale Sportului au adus totuși golul de onoare, însă în minutul 90+3. Când era prea târziu să mai evite înfrângerea.

Lazăr a centrat foarte bine din corner, Ghinga s-a înălțat peste toți apărătorii gazdelor și a trimis imparabil cu capul la colțul lung. Ultima mare ocazie a meciului i-a aparținut lui Curelea, care în al 6-lea minut de prelungire a reluat pe spate cu capul, dar mingea a trecut la o palmă de poarta lui Bucuroiu.
Astfel partida s-a încheiat cu victoria la limită a trupei lui Viorel Ion, care a profitat de egalul dintre Delta Tulcea și Săgeata Năvodari și a urcat pe locul secund în clasamentul Ligii a II-a. Seria este condusă în continuare de Sportul Studențesc, care are un avans de 4 puncte față de singura echipă care a învins-o în acest sezon.

CS Otopeni – Sportul Studențesc 2-1 (2-0)
Pălimaru (’20, ’44) / Ghinga (’90+3)

Bucuroiu – Vlaicu, Râvoiu, Vătavu, B. Dumitru – Bardu, Cl. Dumitrescu, S. Pană (cpt.), M. Roman (’74 G. Ion) – Pălimaru (’59 Fl. Manea), L. Părvu (’82 Călin Marin). Antrenor: Viorel Ion

Ormenișan – Beța (’69 L. Dobre), D. Lung, Patriche (cpt.), Cioranu (’46 Nistor) – Ghinga – Ferfelea, Novac, Șerban, V. Lazăr – Curelea. Antrenor: Virgil Andronache

Articol scris de Gabriel MORARIU

Marius ANGHEL 27 Oct. 2012, 20:10 Campionat
Pe aceeași temă