Vineri 5 octombrie a fost termenul la judecătorie pentru acordarea personalității juridice unei noi ligi profesioniste care să se ocupe de destinele echipelor din al doilea eșalon, proiect cunoscut sub numele de LPF2. Cu jumătate de oră înainte de începerea ședinței a venit lovitura de grație care a amânat decizia în cazul acestei organizații până pe 2 noiembrie. Astfel, la judecătorie și-a făcut prezența un avocat reprezentându-l pe Adrian MItitelu, patronul Universității Craiova, care a depus o întâmpinare prin care a cerut oprirea procesului de acordare a personalității juridice pentru LPF2, deoarece cluburile din al doilea eșalon nu se pot asocia în acest organism!
„Ne-am trezit la judecătorie cu avocatul lui Mititelu, care a depus o întâmpinare prin care a spus că LPF2 nu se poate constitui. Motivul este unul incredibil, iar dacă se va dovedi că este adevărat va avea efecte secundare serioase. Conform domnului Mititelu, în actul inițial de fondare a primei Ligi Profesioniste din România, datând din 1993, din acest organism fac parte și cluburile din Liga a II-a! Mai mult, În 2000, când toate organismele sportive au fost reorganizate conform Legii Sportului, se pare că nu s-a semnat niciun act prin care cluburile de Liga a II-a ar fi fost scoase din LPF!” a declarat Auraș Brașoveanu, omul de la care a pornit ideea înființării LPF2
Cu alte cuvinte, ceea ce susține Mititelu în acest moment este că LPF2 nu se poate înființa deoarece cluburile de Liga a II-a sunt deja afiliate la LPF-ul lui Mitică Dragomir, lucru de care se pare că nu avea habar nimeni până în acest moment.
„Vă dați seama ce înseamnă acest lucru dacă este adevărat? Dacă cele prezentate de Mititelu sunt fondate, apare o mare problemă, cea a prejudicierii cluburilor de Liga a II-a. Deoarece toate aceste cluburi au pierdut o grămadă de bani și aici nu vorbesc de drepturile tv. În primul și în primul rând, este vorba de banii care au venit de la UEFA pentru îmbunătățirea infrastructurii cluburilor și pentru dezvoltarea centrelor de juniori. În 12 ani de la apariția Legii Sportului, s-au adunat milioane de euro care ar fi schimbat radical fața fotbalului mic. Nu mai vorbesc de restul implicațiilor care ies din chestia asta!” a comentat Brașoveanu.
În aceste condiții, judecătoria a acordat un nou termen în această speță, fiind stabilită data de 2 noiembrie. Până atunci, cei implicați vor avea timp să își pregătească actele pentru a se lămuri această situație ciudată, care ar putea avea implicații serioase în fotbalul românesc.
Vom reveni cu amănunte
Articol scris de Mihai ANDRIEȘ