Înlocuitor pentru FC Brașov? Fotbalul revine la ASC Corona: „Venim în întâmpinarea solicitărilor”. Adrian Szabo e favorit să conducă proiectul

Marius ANGHEL 09 Jun. 2016, 15:16 Special
Înlocuitor pentru FC Brașov?** Fotbalul revine la ASC Corona:

ASC Corona 2010 Brașov va avea din această toamnă și secție de fotbal, la care vor activa doar copii și juniori.

După doi ani de desființarea secției de fotbal de la Corona, oficialii clubului brașovean au decis că este momentul să acorde atenție sporită fotbalului juvenil. Directorul executiv al clubului, Liviu Dragomir a declarat joi, că această secție a fost propusă spre înființare, ca urmare multiplelor solicitări venite din partea părinților copiilor care fac fotbal în Brașov.

„În Comitetul Director s-a decis reînființarea secției de fotbal în cadrul clubului nostru. Venim în acest fel în întâmpinarea solicitărilor multor părinți. Municipalitatea sprijină sportul de masă și nu trebuie să uităm că fotbalul este cel mai iubit sport din România. Facem demersuri pentru ca toți copiii care își doresc să practice acest sport să o poată face și la clubul Corona. Vom vedea în perioada următoare – mai exact dupa AGA a clubului, care va avea loc marți -, cine se va ocupa de acest centru, însă un lucru este sigur, că suntem în discuții avansate cu unul dintre antrenorii iubiți ai Brașovului, și anume Adrian Szabo. Sperăm ca discuțiile să se finalizeze așa cum ne dorim noi și să poată continua ce știe mai bine, și anume să antreneze. Dacă va accepta, Szabo va coordona activitatea acestui centru de copii și juniori. În primul rând trebuie să ne afiliem la AJF Brașov. Vom lua totul de la zero, vom face selecții, pentru că în Brașov o gramadă de copii își doresc să facă fotbal. Baze sportive sunt, este loc pentru toată lumea, astfel că secția de fotbal de la Corona nu va afecta activitatea altor cluburi din Brașov. Cu siguranță, stabilitatea pe care o are clubul Corona îi va atrage pe copii să vină la acest club. În niciun caz acum nu ne propunem să avem o echipă care să joace la seniori, dar în viitor vom vedea. Se știe deja că proiectele implementate la handbal și hochei, acolo unde avem centre de copii și juniori sunt de succes, astfel că avem datoria de a face acest lucru și cu mare parte dintre copiii care fac fotbal și care vor să continue în acest sport”, a declarat Dragomir.

Adrian Szabo a confirmat discuțiile cu oficialii Coronei pentru acest proiect. „Sunt discuții destul de avansate, dar am cerut un timp de gândire, pentru că sunt și alte variante. Trebuie să analizez foarte bine acest proiect interesant. Cel mai important lucru este ca acești copii ai Brașovului să nu mai plece la alte cluburi din țară”, a spus Szabo, al cărui contract cu FC Brașov a expirat.

Clubul Corona Brașov a avut în sezonul 2013/2014 echipă în Liga 1, însă la finalul campionatului a retrogradat în Liga 2 și nu și-a mai continuat activitatea după ce secția de fotbal a fost desființată.

Cererea de reînființare a secției de fotbal la Corona vine după ce FC Brașov, clubul reprezentativ al orașului și județului, e la un pas de desființare, la finalul acestei luni putânduse dicta intrarea în faliment.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 09 Jun. 2016, 15:16 Special
Pe aceeași temă