Cetatea cade două poziții în Seria 1, FC Olt riscă să nu se mai poată înscrie în Liga 3. Ce decizii a mai luat Comisia de Disciplină și Etică a FRF

Marius ANGHEL 03 Jul. 2015, 13:36 Special

Încheiate de mai bine de o lună de zile, campionatele Ligii 2 și 3 continuă să fie într-o schimbare continuă în privința clasamentelor. În urma ședinței de pe 1 iulie a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal s-a dictat noi amenzi și depunctări datorită litigiilor pe care cluburile le au cu actuali sau foști jucători. FC Olt Slatina, AFC Fortuna, Cetatea Târgu Neamț și Săgeata Năvodari au pierdut din nou puncte.

Dintre cluburile enumerate mai sus, cele care, într-adevăr, suferă în urma acestor decizii sunt Cetatea Târgu Neamț și FC Olt. Gruparea slătineană a acumulat a treia depunctare cu două puncte în litigiul cu fostul atacant Octavian Drăghici și poate ajunge la excludere din toate competițiile organizate de FRF în cazul în care nu-și rezolvă această datorie. Oltenii au anunțat că se vor înscrie în noul campionat al Ligii 3, însă în acest ritm s-ar putea să nu o mai facă.

Și gruparea din Târgu Neamț a înregistrat o nouă depunctare de două puncte, ajungând astfel la un total de minus zece puncte în clasamentul Seriei I a Ligii 3. De această dată le-a luat în urma litigiului cu Sorin Ioan Dutciuc. Cetatea mai are însă procese și cu Mădălin Daniel Munteanu și Ciprian Danciu și, cum nu există niciun semn că acestea vor fi stinse, depunctările vor continua și într-un final se va ajunge la excluderea din competițiile organizate de FRF.

Cu noua scădere de puncte, Cetatea a ajuns la 27 de puncte în clasamentul Seriei I, din totalul de 37 strânse pe teren, și a căzut de pe locul 6 pe 8.

Alte decizii ale Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședinta de miercuri, 1 iulie:

• AFC Fortuna, în litigiul cu Andrei Ștefan Mircescu – 2 puncte și un nou termen.

• Săgeata Năvodari, în litigiile cu Ioan Alex Iliuciuc și Norbert Sorin Niță – 4 puncte depunctare (două de fiecare caz) și noi termene.

• Gloria Progresul, în litigiul cu Ionuț Cristian Hlinca – „Suspendă cauza până la încetarea stării de incapacitate de plată”.

• FC Delta Dobrogea, în litigiul cu Ionuț Cosmin Miron – termen de judecată pe 8 iulie 2015.

• Unirea Jucu, în litigiul cu Andrei Bălan – „Comisia a dispus încetarea executării și închiderea dosarului ca urmare a achitării debitului de către debitorul CS Unirea Jucu față de creditorul Bălan Andrei”.

• ASC Bacău, în litigiul cu Gheorghe Rusu – termen de judecată pe 8 iulie 2015.

• Metalul Resita, în litigiul cu FC Ardealul Cluj Napoca – „Comisia a sancționat debitorul SC CS Metalul Reșița SA cu penalitate de 3000 lei și i s-a acordat un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform art. 24 lit. C al. 1. a din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, față de creditorul ACS FC Ardealul Cluj Napoca. Comisia a acordat termen în data de 22 iulie 2015, ora 15.00, dată la care debitorul SC CS Metalul Reșița SA să prezinte dovada plății conform Hotărârii nr. 71/CL/26.03.2015, definitivă prin decizia nr. 16/CR/14.05.2015 pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”.

Marius ANGHEL 03 Jul. 2015, 13:36 Special
Pe aceeași temă