Ionuț Ivan prezintă noul proiect de la FC Olt. Oprescu și majoritatea jucătorilor rămân, staff-ul administrativ s-a mărit

Marius ANGHEL 25 Jun. 2015, 13:54 Stiri
Ionuț Ivan prezintă noul proiect de la FC Olt.** Oprescu și majoritatea jucătorilor rămân, staff-ul administrativ s-a mărit

Retrasă din campionatul Ligii 2, cu șase etape înainte de finalul sezonului, din cauza unei datorii imputate de ANAF, FC Olt Slatina revine asupra deciziei de a se desființa și va continua din această toamnă în cadrul Ligii 3. Clubul oltean ce în ultimul sezon a avut cele mai bune rezultate de la promovarea în eșalonul secund va fi tot sub conducerea președintelui Ionuț Ivan, însă va avea și doi noi membri în staff-ul administrativ. În privința băncii tehnice se va merge pe același antrenor, în timp ce discuțiile cu jucătorii cărora le expira contractele sunt în plină desfășurare.

„Echipa FC Olt Slatina va evolua în noul campionat al Ligii a 3-a. În ceea ce privește partea de finanțare a clubului, va fi una exclusiv privată. Am stat de vorbă cu câțiva oameni potenți financiar, care și-au arătat intenția de a veni alături de noi. Nu vor fi sume mari, ci atât cât să putem conduce activitatea la club cel puțin la nivel de Liga a 3-a. Sperăm ca pe viitor numărul acestora să fie cât mai mare. Ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni ne-a demonstrat că dacă ne bazăm doar pe finanțare de la administrațiile locale, în orice moment orașul și județul pot rămâne fără echipă de fotbal”, a spus, citat de Gazeta nouă, președintele Ionuț Ivan.

„80 la sută din jucătorii care au evoluat în eșalonul al doilea își doresc să continue la Slatina”

În Liga 3, FC Olt se va baza pe juniorii clubului, dar și pe majoritatea jucătorilor din vechiul lot, potrivit conducătorului grupări slătinene. Ivan a anunțat că printre ei se vor regăsi cu siguranță Mogoșanu, Anghelina, Bardu și Rogoveanu.

„Eu am ținut legătura cu majoritatea jucătorilor noștri care au evoluat la Liga a 2-a și am stabilit ca ei să aștepte să ne punem la masă și să discutăm continuarea colaborării. 80% din jucătorii care au evoluat în eșalonul al doilea își doresc să continue la Slatina. Deocamdată, nu am avut discuții cu alți jucători. Cu siguranță vom vorbi cu foarte mulți pentru că în această perioadă și-au manifestat dorința și alți fotbaliști din țară să vină la clubul nostru. Cei 20 de jucători pe care îi avem în acest moment sunt atât juniori, cât și seniori. Mogoșanu, Anghelina, Bardu, Rogoveanu, dar și ceilalți juniori care au evoluat la Liga a II-a”, a mai spus Ivan.

Oprescu rămâne: „Dorește să readucă echipa la nivelul Ligii a 2-a”

Formația de la malul Oltului va avea ca obiectiv imediat promovarea în eșalonul secund, iar echipa va fi condusă de pe bancă de Dan Oprescu. Tehnicianul a acceptat oferta slătinenilor. „Dan Oprescu va fi în continuare pe banca tehnică. El va fi antrenorul echipei la Liga a 3-a. A acceptat oferta noastră și dorește să readucă echipa la nivelul Ligii a 2-a. Despre banca tehnică nu vă pot spune prea multe pentru că antrenorul decide cu cine va colabora. Acest lucru se poate vedea după data de 10 iulie, atunci când el va veni și va începe munca alături de noi”, a afirmat Ivan.

Zoltan Erdei și Andrei Petru, noii membrii din conducere: „Vreau să vorbesc cât mai puțin și să ajut clubul să promoveze”

Din noua conducere a clubului slătinean vor face parte și fostul arbitru Zoltan Erdei, pe postul de manager sportiv, și Andrei Petru, care va conduce Departamentul de Marketing.

„Aș vrea să vă prezint doi noi membri ai echipei de conducere a clubului FC Olt Slatina. Andrei Petru va conduce Departamentul de Marketing al clubului, unde va avea și alte persoane în subordine. Zoltan Erdei va fi noul manager sportiv, un tânăr care va pune umărul la revenirea echipei acolo unde îi este locul”, a declarat Ivan, citat de Gazeta nouă.

Andrei Petru este unul dintre liderii galeriei pe care Slatina a avut-o până nu demult. Acesta spune că este încântat să facă parte din acest proiect. „Am acceptat această propunere pentru că sunt atras de fenomenul fotbalistic. Sunt încântat să fac parte din acest proiect. Voi face tot ce pot pentru a duce imaginea fotbalului slătinean la un nivel cât mai înalt”, a precizat Andrei Petru.

Zoltan Erdei, noul manager sportiv spune că în acest moment nu sunt multe de declarat, ci fiecare trebuie să-și facă treaba. „Nu vreau să vorbesc foarte mult, pentru că nu sunt prea multe de spus în momentul de față. În cadrul clubului vreau să vorbesc cât mai puțin și să ajut clubul să promoveze și să ajungă cât mai sus. Vrem să avem rezultate, lumea să ne iubească și să aducem spectatorii la teren. Suntem la început de drum, dar avem momentan sub contract aproximativ 20 de jucători. Vom vedea ce jucători vor rămâne sau care vor pleca. Nu vreau să vorbesc despre ce a fost, ci despre ce va fi”, a afirmat Zoltan Erdei.

Foto: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 25 Jun. 2015, 13:54 Stiri
Pe aceeași temă