A jucat în Liga I, iar acum trăiește o dramă în România: „Dorm prin parcuri și în gara din Ploiești”

A jucat în Liga I, iar acum trăiește o dramă în România:**

Adus în Europa de Gaz Metan Severin, Paul Abba spera să-și facă un viitor în fotbalul românesc. Începutul părea promițător pentru atacantul nigerian, care în returul sezonului 2011-2012 a marcat de două ori pentru fosta divizionară secundă, cu care a promovat în Liga I. Pe prima scenă n-a jucat decât un tur de campionat, interval în care a bifat 7 meciuri și a înscris golul egalizator al partidei cu Universitatea Cluj (1-1).

În pauza competițională de iarnă, echipa severineană, care oricum se confrunta cu grave probleme financiare, i-a reziliat contractul atacantului și Abba a ajuns în Liga a III-a, la Conpet Ploiești, unde a evoluat timp de un an. În februarie 2014 an a fost achiziționat de Gloria Buzău, dar, în această vară, nigerianului de 23 de ani i s-au închis porțile în Crâng și s-a întors la Ploiești, însă echipa din Strejnic s-a desființat între timp. Jucătorul nu are în prezent unde locui și a fost nevoit să-și vândă chiar și laptopul pentru a-și cumpăra de mâncare.

„Am venit în România plin de speranță și nu credeam că voi ajunge în această situație. Lucrurile au fost bune la început, am reușit să promovez în Liga I, unde am și marcat, dar acum nu am unde să dorm. Impresarul care m-a adus în România  m-a abandonat pur și simplu. Am ajuns să mă plimb toată ziua prin oraș, iar când se întunecă mă culc pe bănci în parc sau în gara din Ploiești! Tot ce îmi doresc e să-mi găsesc o echipă la care să joc, ca să pot să trăiesc. Nu mai am nici ce mânca! Am fost nevoit să-mi vând ceasul și laptop-ul. Mai am doar un telefon și lănțișorul meu cu cruciuliță, la care nu vreau să renunț, fiindcă sunt un om credincios”, a spus Abba.

I-ar plăcea să revină la Severin

Nigerianul n-ar refuza o ofertă de la nou-promovata în Liga a III-a, Minerul Mehedinți, care va juca în noul sezon pe „Municipalul” severinean, arenă familiară nigerianului. „La Severin am stat un an și mi-a plăcut foarte mult. Mi-ar plăcea să revin și să joc acolo, pentru noua echipă locală. Sunt convins că Dumnezeu îmi va da putere și voi reuși să revin în fotbal. Nu sunt accidentat, însă nu știu unde să merg să joc”, a precizat nigerianul Abba.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă