Șanse mici ca FC Brașov să scape de faliment. Datoriile clubului au crescut la 16 milioane de euro, iar italienii și-au amânat venirea

Marius ANGHEL 15 Mar. 2016, 14:47 Seria 2
Șanse mici ca FC Brașov să scape de faliment.** Datoriile clubului au crescut la 16 milioane de euro, iar italienii și-au amânat venirea

UPDATE: Chiar dacă șansele de preluare a clubului în aceste condiții sunt minime, reprezentanții grupului Nilor Finance și-au anunțat prezența la Brașov vineri. „Lorenzo Grassini, Chief Executive Officer (CEO) Nilor Finance Group nu a renunțat definitiv la preluarea clubului, el va veni vineri în România pentru a clarifica situația”, a fost reacția lui Giovanni Pellegrini, reprezentantul grupului de investitori.


 

Colaps total la FC Brașov. Investitorii italieni care intenționau să preia clubul din Liga 2 nu vor mai ajunge la Brașov. Motivul? Peste noapte, datoriile echipei au ajuns la circa 16 milioane de euro, de la 7 câte se știa că au până acum. Informația a fost confirmată de președintele interimar al Consiliului de Administrație al FC Brașov, Gheorghe Popa, care a și dezvăluit de unde vin aceste noi datorii.

„Tranzacția cu grupul de investitori italieni a picat pentru că datoriile clubului au crescut la circa 16 milioane de euro. Ioan Neculaie a vândut baza sportivă ICIM clubului pentru circa 36 de milioane de lei. Este o decizie a Tribunalului, astfel că ICIM-ul se va înscrie la masa credală cu acest sumă. Cine ar plăti o asemenea sumă? Voi discuta miercuri dimineața și cu jucătorii și antrenorii și le voi prezenta situația. Este și un plan B, dar rămâne de văzut dacă se poate pune în aplicare”, a declarat Gheorghe Popa.

În această situație, fără finanțare, fără un plan de reorganizare, clubul brașovean se află în pragul falimentului. FC Brașov e aproape să piardă play-off-ul în Liga 2, în acest moment, cu patru etape înainte de finalul returului, având patru puncte mai puțin față de ultima clasată care merge în această competiție.

Pe lângă problemele financiare, FC Brașov a rămas în această săptămână și fără antrenorul principal Mihai Stere. Acesta a demisionat luni și chiar dacă demisia sa nu a fost acceptată, tehnicianul nu a condus antrenamentul de astăzi al echipei. „Luni mi-am prezentat demisia. Este decizia mea și mai multe nu comentez. Sunt antrenori care să se ocupe de echipă”, a spus Stere, care a fost prezenta la stadion, dar nu s-a implicat în pregătirea echipei, de care s-au ocupat Adrian Szabo și secunzii Naghi, Nicolau și Șanta.

Președintele interimar al CA al FC Brașov, Gheorghe Popa, spune că a fost suprins de decizia lui Stere. „Credeam că am reglat luni lucrurile, însă după ședință Stere s-a întors cu demisia și nu a mai fost cale de întors. Echipa va fi pregătită de Adrian Szabo, antrenor în care avem încredere deplină”, a spus Popa.

După remiza de duminică cu Universitatea Cluj, scor 0-0, FC Brașov a acumulat 35 de puncte și se situează pe locul 7, la patru puncte distanță de următoarele trei clasate, CS Mioveni, CSM Râmnicu Vâlcea și FCM Baia Mare, echipe care merg în play-off.

În ultimele patru etape rămase de disputat din returul sezonului regulat, FC Brașov urmează să mai întâlnească pe CS Mioveni (d), Olimpia Satu Mare (a), CSM Râmnicu Vâlcea (d) și Șoimii Pâncota (a).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 15 Mar. 2016, 14:47 Seria 2
Pe aceeași temă