ACS Poli, succes categoric în fața Ripensiei pentru Cupa Fabricului

Arena „Electrica” a fost sâmbătă în sărbătoare. Ca o prefață la Zilele Cartierului Fabric, pe terenul de la Pădurea Verde s-au înfruntat ACS Poli și FC Ripensia. Trofeul pus în joc a fost ridicat de Petre și compania după un succes clar, scor 5-2 (4-1) în fața roș-galbenilor care au deschis scorul. Trupa de Liga a II-a a folosit ieri ambii jucători transferați până în acest moment, Eduardo și Stavric lăsând o impresie pozitivă, precum a făcut-o și puștiul Dragomir.

A doua ediție a Cupei Fabricului a fost adjudecată tot de alb-negrii. Totuși, Ripensia a început mai bine. Radu reușind să deschidă scorul în minutul 13 cu o reluare din careu sub bara transversală a porții apărate de Nuno Claro. În minutul 27 puștiul Vlad Dragomir a ieșit la rampă, cu un eurogol egalizator. Popovici a făcut 2-1 peste numai cinci minute iar defensiva ripensistă a cedat complet pe finalul reprizei, când Szekely a driblat și portarul pentru 3-1 iar Nanu a stabilit scorul pauzei: 4-1 pentru ACS Poli. Interesant e că în echipa de start folosită de Dan Alexa s-a regăsit și trialistul Alexandru Ionuț, pe postul de fundaș dreapta.

În partea secundă tot ACS Poli a avut inițiativa. Obosită de cele trei teste precedente disputate în numai trei zile, ultimul azi dimineață cu Pecica – 2-3 cu o formație combinată cu „Primavera”, „Ripi” s-a mișcat tot mai greoi. Stavric, Kneeshaw și Petre i-au mai iertat de la noi goluri, bara opunându-se de fiecare dată. 5-1 avea să fie până la urmă cu 12 minute înainte de final, când nou sositul Milan Stavric, absent cu Giarmata, și-a făcut debutul cu gol. Atât el, cât și Eduardo lăsând o impresie bună, de implicare în joc. Înainte de ultimul fluier, roș-galbenii au mai reușit să scadă din diferență, prin golul lui Mihai Stancu.

Scorul final a fost 5-2 pentru timișorenii din eșalonul secund, dar acest aspect a contat mai puțin. Câștigătorii fiind mulțumiți de aportul jucătorilor care vor intra în lotul pentru noul sezon. Pentru ACS Poli urmează un amical la Beckescsaba sâmbăta viitoare în cadrul unui minicantonament maghiar de patru zile. Pentru Ripensia urmează un nou test marți la Orțișoara.

Ripensia Timișoara: Ciui – Petrișor, Uzun, Solomon, Cărpinișan – Briciu, Ciobai, Păscăleanu – Ungur, Radu, Barburescu. Au mai intrat: Rădulescu – Bagiu, Berescu, Mh. Stancu, Mediop, Luca și Nechifor. Manager: Radu Suciu.

ACS Poli Timișoara: Repriza I: Nuno Claro (Pap) – Al. Ionuț, Scutaru, Todorov, Morariju – Popovici, V. Dragomir, Keita, Nanu – Rogoveanu – Szekely.
Repriza II: Pap – Belu, Cânu, Petre, Bălace – Kneeshaw, Poparadu, Trandu, C. Eduardo – Boldea, Stavric. Au mai intrat: Haidău – Surugiu. Antrenor: Dan Alexa

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă