FC Olt va contesta datoriile imputate de AJFP Olt. Ivan spune că primele de joc au fost impozitate greșit

Marius ANGHEL 05 May. 2015, 11:37 Seria 2

După un sezon foarte bun pe plan sportiv în Liga 2, FC Olt Slatina nu a mai putut continua pe scena celui de-al doilea eșalon fotbalistic după ce clubul nu a mai primit finanțare de la autoritățile locale în urma datoriilor acumulate în anii 2009-2013, perioada Alro Slatina, când contractele au fost reclasificate din convenții civile în contracte de muncă.

Oficialii clubului din Slatina au luat hotărârea, săptămâna trecută, să retragă echipa din campionat în urma controlului efectuat de AJFP Olt. Aceștia au trimis la Federația Română de Fotbal înștiințarea retragerii, care a avut specificat și solicitarea înscrierii unei echipe în Liga 3 din sezonul următor.

Această decizie a venit după ce clubul oltean se afla într-un trend ascendent înainte de întâmpinarea problemelor de ordin financiar. Pentru prima dată după mulți ani, fotbalul slătinean se afla la loc de cinste. Jucătorii aflați sub comanda tehnicianului Dan Oprescu au avut un parcurs foarte bun în acest sezon, s-au calificat în play-off, au ocupat și poziția secundă a Seriei a II-a și mai aveau de disputat doar șase partide din acest sezon competițional.

Ivan: „Și primele care se impozitează cu 16% au fost asimilate salariilor”

Ionuț Ivan, președintele slătinenilor, a declarat că și primele care se impozitează cu 16% au fost asimilate salariilor și băgate cu 75%. Oficialul a mai spus că va contesta în instanță, însă acest lucru va dura foarte mult.

„Controalele sunt începute de aproximativ trei ani în toată țara. Acestea s-au efectuat la Vâlcea acum un an, dar și la CS Mioveni în urmă cu doi ani. Este vorba strict de transformarea convențiilor civile asimilate contractelor și de primele asimilate tot la salarii. Primele de joc sunt impozitate cu 16% și ei le-au băgat cu 75% în acea perioadă. Legea spune clar că o primă se impozitează cu 16% și nu cu 75, cât au spus ei. Sunt multe chestii, însă ne-au spus că putem face contestație, care se rezolvă în ani de zile. Acum se lucrează la dosarul de contestație. Va dura foarte mult până se va da o soluție finală. Cei de la Mioveni nu au ajuns nici acum la final”, a afirmat Ionuț Ivan.

Juniorii A și B continuă sezonul

Dacă gruparea din Liga 2 nu s-a prezentat la partida cu CS Mioveni de sâmbăta trecută, juniorii de la FC Olt își vor continua activitatea. Informația a fost confirmată de președintele slătinenilor, Ionuț Ivan.

„Cererea de retragere către FRF a fost depusă. Am cerut și posibilitatea să putem înscrie echipa în Liga a III-a, dar să vedem ce răspuns vom primi. Cert este că grupele de juniori ale clubului nostru își vor continua activitatea în actualul sezon”, a mai spus Ivan.

Sursa: Gazeta nouă

Marius ANGHEL 05 May. 2015, 11:37 Seria 2
Pe aceeași temă