Datorii de 20 de miliarde la FC Bihor

31 Jul. 2009, 12:18 Seria 2
Datorii de 20 de miliarde la FC Bihor

 

Evidențele contabile de la FC Bihor au fost puse azi pe masă de președintele Gigi Alexandrescu, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată joi. Conform calculelor, în acest moment FC Bihor are un total al datoriilor de peste 20 de miliarde de lei. Restanțele, cu penalități cu tot, se cifrează la peste 11 miliarde de lei vechi, din care jumătate reprezintă penalitățile. Alte 4 miliarde provin din restanțele către diverși furnizori, în timp ce restanțele către jucători sunt de peste 600 de milioane. De asemenea, FC Bihor trebuie să-i achite fostului președinte, Alexandru Sătmăreanu, 3 miliarde și jumătate.

 

 

„Acestea sunt datele privind datoriile pe care FC Bihor le are la această oră. De asemenea, în AGA de miercuri, am informat pe toată lumea despre necesarul de bani pentru a duce la bun sfârșit turul campionatului. Astfel, pentru perioada iulie-decembrie 2009, este nevoie de 20 de miliarde de lei vechi. Am depus adrese către municipalitate și la Consiliul Județean și am solicitat un răspuns oficial cu privire la posibilitatea de a primi bani”, a spus Gigi Alexandrescu.

 

 

Președintele clubului pare pus pe fapte mari. „Sunt dispus să demisionez dacă până vineri, 7 august, nu se întâmplă nimic. Pe 10 august plec. Există soluții. O reeșalonare a datoriilor către stat ar fi, cred eu, o soluție, iar în paralel să se finanțeze clubul, sau o achitare a datoriilor în totalitate. Vă reamintesc faptul că sunt datorii din perioada 2004-2009”, a adăugat Alexandrescu.

 

 

În ce privește suma de 20 de miliarde necesară în turul actualei ediții de campionat, președintele FC Bihor a luat în calcul absolut totul, de la salariile jucătorilor și deplasări până la achitarea serviciilor ambulanței și combustibilului. „Consilierii locali și județeni sunt bine intenionați, vor să ne ajute, dar întreaga țară e în criză. Sunt multe probleme de rezolvat în acest oraș și județ și îi înțeleg perfect. Dânșii au toată deschiderea și cunosc bine problemele de la FC Bihor”, a încheiat Gigi Alexandrescu.

 

Sursa: bihoreanul.ro

31 Jul. 2009, 12:18 Seria 2
Pe aceeași temă