Damila, nouă echipă a Craiovei? Nițu: „Ar fi cea mai bună variantă”

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 15:07 Seria 2
Damila, nouă echipă a Craiovei?** Nițu:

Damila se pregătește să readucă Știința în Liga I • Echipa antrenată de Claudiu Niculescu va juca la Craiova în cazul promovării, urmând să preia numele și palmaresul echipei îngropate de Mititelu • Clubul din Vâlcea este susținut de Dan Nițu, om de afaceri și senator PNL • Nițu confirmă mișcarea: „Am vorbit deja cu niște oameni. Dacă nu deranjăm la Craiova, ne așezăm toți la masă și discutăm” • Mititelu ar urma să fie cooptat în conducerea noii societăți

Atunci când primarul Olguța Vasilescu prezenta macheta unui stadion de top care ar urma să fie construit în oraș, proiectul a produs zâmbete și ironii. Echipă nu, dar se vrea stadion de 100 de milioane de euro? Asta se poate doar la Caracal sau ca o confirmare a vorbei lui Nicolae P. Romanescu, cel mai important primar al capitalei Olteniei, care își caracteriza dur concitadinii: „Craiova e orașul tâmpiților solemni”. Lucrurile, însă, nu stau deloc așa: Liga I revine la Craiova cu ajutorul echipei Damila Măciuca. Creată și susținută de Daniel Remus Nițu, senator PNL, echipa este la promovare în seria a 2-a din Liga a II-a. În cazul în care Damila nu se va clasa pe unul din primele două locuri, accesul în prima ligă poate fi asigurat pe 29 mai, odată cu încheierea procesului de licențiere. Corona Brașov, echipa de pe primul loc, nu a rezolvat problema stadionului și este în pericol să nu primească licența pentru prima ligă.

Regulamentul FRF permite mutarea

Circul bănos și lipsit de fair-play prin care câteva echipe retrogradate și-au menținut locul în Liga I a obligat Federația Română de Fotbal să introducă în Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) articole care să mențină competițiile în limitele decenței. Conform articolului 2 din ROAF, Damila Măciuca poate deveni Damila Craiova încă din primul an, dacă își mută sediul social în acel oraș. Cum Nițu vrea să refacă Universitatea, această prevedere îi vine mănușă. Articolul 6 din același regulament trece schimbarea sediului în altă localitate și schimbarea denumirii la categoria „modificarea formei juridice a unui club” și o permite, la alineatul 3, la operațiuni permise doar în cazul „în care sunt făcute în detrimentul integrității competiției sportive și numai dacă au ca scop obținerea dreptului de participare în competiții sau/și a licenței”.

Cum mutarea celor de la Măciuca nu se înscrie în niciuna dintre cele două categorii de schimbări interzise, Craiova poate avea din nou o echipă în prima ligă. Acesta este primul pas, negocierile cu Mititelu și Dinel Staicu pentru preluarea palmaresului, numelui și culorilor echipei urmând să încheie afacerea.

Nițu: „Am vorbit pe lângă doamna primar Olguța Vasilescu”

– Domnule Nițu, este adevărat că, dacă promovați, veți juca la Craiova?
– Ar fi cea mai bună variantă. Noi avem stadionul din Pitești ca loc de desfășurare a partidelor de pe teren propriu, dar Craiova e altceva.

– Urmează să preluați numele și palmaresul Universității?
– Noi vrem performanță. Nu vrem să deranjăm pe nimeni. Dacă cei la Craiova sunt de acord, ne vom așeza la masă cu toții și trebuie să găsim o soluție.

– Ați vorbit cu doamna primar Vasilescu?
– Am vorbit pe lângă doamna primar.

– Cu domnul Mititelu?
– Nu, cu el nu.

– Rămâne Niculescu la echipă dacă promovați?
– Nu pot să vă spun cu exactitate. Depinde și de ceea ce vor spune oamenii de la Craiova. Noi dorim ca toți oamenii din oraș să fie de acord cu această mutare.

– Nu costă prea mult o echipă în Liga I?
– Nu, dacă ai un program clar. Pe lângă compania noastră, avem discuții finalizate cu multe firme puternice din branșa producătorilor de materiale de construcții. Suntem serioși și vrem să facem performanță.

Sursa: Ziua News

Marius ANGHEL 22 May. 2013, 15:07 Seria 2
Pe aceeași temă