Zmei acasă. Jucătorii lui Alexa au trei victorii din trei meciuri pe teren propriu

ACS Poli nu-și permitea niciun pas greșit după eșecul de la Reșița. Formația timișoreană nu a început grozav în fața suferindei FC Bihor, dar a încheiat descătușată partida în care s-a impus cel mai clar în noul sezon, scor 3-0. Golgheterul-fundaș, Claudiu Belu, a deschis calea spre succes, Henrique și apoi Popovici din penalty, după o fază în urma căreia oaspeții au fost nevoiți să trimită un jucător de câmp între buturi, au întregit seara perfectă a echipei lui Dan Alexa.

Alb-negrii, vineri în mare parte „negrii” datorită echipamentului, păreau să fie în continuare în căutarea formulei ideale la mijloc. Alexa a mers pe un „romb” de această dată, care a dat roade până la urmă. Titularizat în premieră, puștiul de 15 ani, Vlad Dragomir a fost o adiție surprinzătoare, precum și mutarea din poartă, Smaranda luându-i locul lui Pap.

Belu și-a arătat pofta de fotbal din primele minute, când a urcat mult și a centrat periculos în câteva rânduri, dar fără concretizări pe tabelă. De partea cealaltă, timișorenii la origine, Mădălin Stancu și Ciprian Străuț, au părut mai activi. Până la urmă Claudiu Belu a trebuit să se afle la capătul unei noi centrări pentru a se sparge „lacătul”. În minutul 19 „libera” lui Lazăr l-a găsit pe fundașul dreapta al lui ACS Poli în centrul careului, de unde acesta a reluat cu stângul la colțul din dreapta lui Fildan. Străuț și-a încercat apoi șutul, dar bihorenii nu au putut să ofere o replică imediată. În minutul 26 Henrique putea mări avantajul, dar brazilianul părea damnat după ce l-a luat la țintă pe portarul advers din câțiva metri. Peste patru minute Belu nu a mai fost inspirat la o indirectă de pe linia careului mic. Timișorenii au dominat în mare parte și Pedro Henrique a fost actorul principal în minutul 31, când de această dată a preluat cu mâna înainte să scuture plasa. Înainte de pauză Belu putea repeta figura, dar nu a fost precis din lateral și la cabine rezultatul era încă fragil.

Descătușare și pentru Pedro

Nici partea secundă nu a început grozav. Au apărut și schimbările în urma cărora se părea că Pelici îi răspunde „Chirurgului” la fiecare mutare. După o oră de joc avea practic să se decidă partida. Minutul 60 a consemnat și ocazia meciului pentru oaspeți. Sorian surprinde cu un șut direct spre vinclu dintr-o lovitură liberă laterală, dar Smaranda se remarcă și respinge în corner. Peste doar un minut Pedro Henrique pleacă cu mingea la picior de la mijlocul terenului, răvășește apărarea bihoreană și îl execută pe nefericitul Fildan la colțul scurt din marginea careului. 2-0 și partida era practic gata. Din păcate pentru brazilian acesta s-a și accidentat după gol, probleme minore la musculatură. Minutul 71 a adus și o ocazie uriașă pentru Bărbuț, care a încercat să-i dea printre picioare portarului. Dar acesta avea „șortul” la el.

Cu 15 minute înainte de final avea să se încheie cu adevărat șansa Bihorului la o revenire. Popovici scapă cu Fildan, îl lobează și e secerat de acesta, între timp balonul e îndepărtat din fața porții, astfel că „centralul” Micloșină acordă penalty și „roșu” pentru goalkeeper. Cum Pelici tocmai efectuase ultima modificare, în poartă a intrat Mădălin Stancu, dar acesta nu a putut face nimic la execuția aceluiași Popovici pentru 3-0. În ultimele minute scorul putea căpăta proporții, dar Bărbuț și Popovici l-au iertat pe fostul coleg de la FC Poli.

Victorie clară pentru ACS Poli, care nu pierde contactul cu plutonul fruntaș și care confirmă invincibilitatea acasă a echipei (3 din 3), problema până acum a fost „afară”. Timișorenii urcă momentan pe 2 în Seria II, la două puncte în spatele liderului Metalul Reșița, formație care întâlnește sâmbătă dimineață Olimpia Satu Mare în aceeași rundă a 7-a.

ACS POLI TIMIȘOARA    3
FC BIHOR ORADEA    0

Belu-Iordache ”19, Henrique ”61, Al. Popovici ”77 – pen.

Smaranda – Belu-Iordache, Bocșan, Scutaru (cpt.), G. Neagu – Ov. Popescu – Keita, V. Dragomir (Poparadu ”53) – Al. Lazăr (Boldea ”72) – Henrique (Al. Popovici ”63), Bărbuț
Rezerve neutilizate: Pap – Todorov, Fl. Nanu, Stavrich
Antrenor: Dan Alexa.

Fildan – Fl. Pop, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, Letan – Ludușan, C. Străuț (Speroni ”66), Haș, Sorian (V. Dobrescu ”74) – M. Stancu – R. Lukacs (R. Lupu ”57)
Rezerve neutilizate: Bordea – Țoca, Bactăr, Zs. Lukacs
Antrenor: Alexandru Pelici
Eliminare: Fildan ”75 (roșu direct)

Sursa: Sport9
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă