CS „U” Craiova și FC Universitatea Craiova au încheiat prima parte a sezonului ligii a doua, pe locuri ce le permit să se angajeze în lupta decisivă pentru promovare. Deși ambele echipe au arătat în tur că au ambiții serioase în ceea ce privește câștigarea competiției în care evoluează, există și voci care susțin că cele două echipe ar trebui să-și unească forțele.
Fostul căpitan și antrenor al „Științei”, Emil Săndoi, este unul dintre cei care pledează pentru fuziunea celor două cluburi din Bănie ce își revendică numele de la prima echipa românească ajunsă în semifinalele unei cupe europene, susținând că aceasta este calea că mai rapidă pentru ca Universitatea Craiova să revină în topul fotbalului românesc.
„Nu îmi schimb părerile de la o zi la alta. Chiar m-aș bucura ca ambele echipe să meargă mai departe. Zona Olteniei are potențial pentru a susține două echipe. Dar există această rivalitate în momentul de față și poate chiar ar fi bine ca la un moment dat să fuzioneze cele două echipe, să formeze una singură mai puternică. Cred că până la urmă pentru o ascensiune cât mai rapidă a unei echipe din Craiova, asta ar fi soluția ideală. Astfel, într-un timp foarte scurt, poate chiar în campionatul viitor sau în cel de după, ar putea să existe la Craiova o echipa care să emită pretenții pentru participarea în cupele europene. În ambele echipe sunt jucători exponențiali și cu experiență”, a declarat Emil Săndoi în exclusivitate pentru Sport Total FM, în emisiunea „Studio X”.
Figuri glorioase în istoria Universității
Privind înapoi la cariera sa de fotbalist, fostul căpitan al „Științei” și-aduce aminte că nu a întâlnit un adeversar mai dificil decât Rodion Cămătaru, fostul său coleg de la U Craiova.
„Era un atacant complet. Dincolo de faptul că era un jucător foarte bun, stătea foarte bine la capitolul detentă, avea o forță ieșită din comun și un fuleu destul de mare. Într-un cuvânt, un jucător foarte-foarte periculos. E adevărat că am jucat împotriva celor mai buni jucători ai echipelor din campionatul nostru, Pițurcă, Răducioiu, Radu II, dar cel mai greu mi-a fost de fiecare dată cu Cămătaru. Eu cred că el a fost poate cel mai fair-play vârf din istoria fotbalului. Nu cred că l-am văzut vreodată să lovească pe cineva intenționat sau să facă un fault intenționat. Din punctul ăsta de vedere nu a trecut niciodată peste reguli, dar fiindcă avea o forță uimitoare, mie unuia mi s-a părut că a fost cel mai greu de ținut”, își amintește Săndoi, care nu avea cum să-l uite nici pe fostul său partener din defensiva echipei „alb-albastre”, Gică Popescu.
„Ca fotbalist și că om îl admir și îl respect de fiecare dată pe Gică. Mi-a plăcut profesionalismul lui încă din perioada junioratului. Și el a debutat foarte devreme în echipa mare, chiar într-un meci de cupe europene. Avea calități deosebite, un băiat cât se poate de serios. Mi-aduc aminte că am făcut câteva revelioane împreună și vă spun sincer că el pe data de 31 sau 1 își făcea de unul singur programe de alergare ușoară sau de forță. A fost un sportiv profesionist de la A la Z. Și acesta este un argument pentru care Gică Popescu a reușit să joace la un nivel deosebit de înalt și a făcut-o foarte bine”, a mai spus Emil Săndoi.
Sursa: Sport Total FM