Marțian: „În România cu 3 milioane de euro poate ieși campion”

Mihai Andries 11 Jul. 2013, 10:41 Campionat
Marțian:** „În România cu 3 milioane de euro poate ieși campion

Din câte se pare, principalul finanțator al „Bătrânei Doamne” nu a pierdut timpul cu Alain Orsoni la începutul acestei săptămâni. Dincolo de relația de amiciție, Adrian Marțian și președintele lui Ajaccio, club la care evoluează și românul Adi Mutu, ar putea avea și un parteneriat legat de Campioana Provinciei. La plecarea din țara noatră, unde, printre altele, a fost să negocieze transferul „petrolistului” Bokila în Corsica, Orsoni i-ar fi promis sprijin financiar și logistic șefului „textilist”…

Domnule Marțian, am înțeles că patronul lui Ajaccio v-a promis ajutor la UTA…

– Nu e vorba de ajutor, că nu sunt handicapat să am nevoie de așa ceva. Pur și simplu, Alain Orsoni s-a gândit că nu ar fi rău să investească și în România, unde e mai simplu să ajungi sus decât în Franța. Acolo, el investește cam 20 de milioane de euro pe sezon și iese pe locul 17, pe când în fotbalul nostru poți ieși și campion cu 3 milioane de euro.

Deocamdată, echipa e în Liga a 2-a, e nevoie de o promovare mai întâi, iar la ora actuală suntem departe de aceste aspirații.

– Știu asta, președintele lui Ajaccio mi-a promis sprijin și sezonul ce vine, vrem cu toții să tragem la promovare. Însă, finalitatea este calificarea într-o cupă europeană.

Este posibil să sosească fotbaliști de la Ajaccio la Arad?

– Eu zic că da, însă nu mă întrebați câți și care. Cert este că ei vor fi plătiți de Orsoni și nu vorbim despre jucători care câștigă sub 25 de mii de euro pe lună.

Până una alta, însă, nu ar trebui să aducem și ceva jucători români, căci nu mai avem decât vreo 3-4 la club?

– Vom aduce începând e luni. E data reunirii lotului, când împreună cu nea” Costică (n.a. Gheorghe Constantin) și Falub ne vom opri la jucătorii care merită să joace la UTA.

Până la începutul săptămânii viitoare nu mai treceți pe la club? Sunt destule alte probleme de rezolvat în afara celor legate de viitorul lot de jucători…

– O să vin și joi, dar nu știu dacă am ce face.

Nu intenționați să achitați măcar o parte dintre restanțele financiare către fotbaliști, antrenori și restul angajaților?

– Eu zic să le plătiți voi. Eu le-am dat prea mulți bani și nu au meritat nici jumate din ei.

Păi se va bloca activitatea echipei prin memorii ce vor urma să curgă la Federație și – poate – la FIFA.

– Să depună, de aia nu mai pot eu!

 

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 11 Jul. 2013, 10:41 Campionat
Pe aceeași temă