Juventus București obține primul punct din 2012

01 Apr. 2012, 09:53 Campionat
Juventus București obține primul punct din 2012

La primul meci de pe teren propriu fără Constantin Schumacher, jucătorii lui Juventus au încheiat la egalitate partida jucată împotriva formației Luceafărul Oradea. Oaspeții au fost cei care au marcat primii, prin Florin Neaga, în minutul 48, iar rezultatul final a fost consfințit de George Tene, care a transformat o lovitură de pedeapsă cu 10 minute înainte de fluierul de final.

În disperată nevoie de puncte, pentru a se salva de la retrogradare, Juventus a pus presiune pe adversari încă din primele minute ale meciului. George Tene a reușit să-l lobeze pe Miron, însă nu a trimis mingea suficient de puternic spre poarta goală și i-a permis lui D. Mureșan să scoată in-extremis. Replica bihorenilor a venit imediat, însă Tibor Moldovan, excelent lansat pe partea stânga de Roșu, a șutat milimetric pe lângă bară. Restul primei reprize a aparținut în mare parte elevilor lui Leo Grozavu, însă aceștia nu au reușit să își concretizeze dominația și pe tabela de marcaj.

Luceafărul și-a continuat evoluția bună și după pauză, iar Florin Neaga a deschis scorul în minutul 48. Sebastian Ianc i-a pasat excelent mijlocașului orădean, care a prins un șut imparabil la colțul lung, din interiorul careului. Speriați de perspectiva retrogradării, alb-albaștrii s-au năpustit asupra porții lui Miron. Mai întâi, în minutul 58, George Tene a șutat puternic din poziție ideală, însă a nimerit doar plasa laterală. Intrat pe teren dupa pauză, Goșman (78) a tras și el la o palmă de bară, însă această ocazia avea menirea să anunțe revenirea Juventusului pe tabela de marcaj.

Doar două minute mai târziu, portarul Luceafărului îl busculează în careu pe Crișan, arbitrul partidei arată punctul cu var, iar acelasi Tene marchează și restabilește egalitatea. Până la finalul partidei, fiecare formație a avut șansa de a-și apropia victoria, însă mai întâi Ghe. Popescu (85), iar apoi Mokengue (88) nu au avut destulă luciditate în fața porții adverse.

Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, iar tânăra formație din Colentina reușește să ia primul punct din retur. Chiar și așa, situația lui Juventus nu este deloc roză, echipa fiind penultima în topul ligii secunde, unde o depășește doar pe Arieșul Turda, formație retrasă la mijlocul competiției. De cealaltă parte, echipa lui Leo Grozavu ajunge la un total de 24 de puncte și se menține pe poziția a 9-a în clasament.

Juventus – Luceafărul 1-1 (0-0)

Au marcat: G. Tene (’80)/Fl. Neaga (’48)

Juventus: Sardescu – H. Crișan, Bârsănel, Ianuși, F. Amet (cpt.) – Bustea (’56 C. Daia), Slobozeanu (’46 Goșman), Cruceru, G. Tene – V. Țăran (’71 Mokengue), Damaschin
Antrenor: Dumitru Grigore

Luceafărul: Miron – G. Bogdan, Pocian, D. Mureșan, Achim – Lupuț – C. Roșu, S. Ianc, Bundea (cpt.), Fl. Neaga (’87 Codoban) – T. Moldovan (’77 Ghe. Popescu)
Antrenor: Leo Grozavu

Articol de Gabriel MORARIU
Foto:
CS Luceafărul

01 Apr. 2012, 09:53 Campionat
Pe aceeași temă