FC Bihor e pe cale să-și piardă căpitanul: „Nu mai are ce mânca. Vrea să-și caute de lucru”. Se organizează o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea clubului

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 13:23 Campionat
FC Bihor e pe cale să-și piardă căpitanul:

Deși a jucat cu mare determinare, FC Bihor a trebuit să se recunoască învinsă duminică, pe teren propriu, în disputa cu una dintre favoritele la promovare din Seria a II-a din Liga a II-a, Gaz Metan Mediaș. Scorul final a fost de 0-1, prin reușita lui Roberto Romeo din minutul 82. Partida din etapa a 12-a, desfășurată în prezența a aproximativ 600 de spectatori, a avut ritm, cu multă determinare din partea ambelor formații.

Bihorenii și-au creat, dar apoi au ratat trei mari ocazii în care au rămas singuri cu portarul formației adverse, prin Andor (17 și 50) și Trabalka (23). În schimb, fotbaliștii de la Gaz Metan Mediaș au reușit să înscrie singurul gol al partidei în minutul 82, când Munteanu a avut inspirația de a întoarce cu capul, din cădere, o minge în centrul careului, de unde Roberto Romeo a reluat imparabil, din vole, în plasa gazdelor.

Grozavu: „Eu am fost un pic, pe final, deranjat de modul cum brigada de arbitri a înțeles să conducă acest joc”

Pe final, spiritele s-a încins, după ce FC Bihor a alergat după egalare, iar medieșenii și-au conservat scorul. În acest context, antrenorul echipei Gaz Metan Mediaș, Leo Grozavu a fost trimis în tribună pentru proteste la arbitri, pe care i-a acuzat că tolerează jocul dur al gazdelor.

„A fost un joc de luptă, antrenant, de altfel, în care cred că echipa mai valoroasă a câștigat. Dar, cu toate acestea, vreau să felicit echipa gazdă, o echipă tânără, ambițioasă, care a avut și ea momentele ei în timpul jocului și se putea înclina balanța și în favoarea lor. Mi-ar părea rău ca Oradea să rămână fără echipă la nivelul acesta, indiferent în ce mod, că e pe cale sportivă sau din anumite alte probleme. Ar fi păcat, un oraș cu mare tradiție, care merită fotbal de bună calitate. Echipa este tânără, de bună calitate. Eu am fost un pic, pe final, deranjat de modul cum brigada de arbitri a înțeles să conducă acest joc, pentru că au fost câteva atacuri pe care nu le-am mai văzut de pe vremea când m-am apucat eu de fotbal”, a declarat, la finalul partidei, tehnicianul echipei Gaz Metan, Leo Grozavu.

Mănăilă cere ajutorul pentru a nu-l pierde și pe Andor: „Vrea să-și caute de lucru”

În schimb, tehnicianul orădenilor, Dan Mănăilă, și-a felicitat jucătorii, subliniind faptul că aceștia joacă în condiții extrem de precare. „Dacă această echipă, acești băieți pe care-i avem noi, nu să-și primească salariile, ci să primim minima condiție de performanță, vitaminizare, masă, asigurate hotel și deplasare, interes pentru performanță, nu pentru buzunarul nostru, credeți-mă că ați fi și mai mândri de ei. Eu felicit orașul Oradea, felicit toți oamenii care au fost la joc. Dacă am fi fructificat ocaziile mari, de singur cu portarul putea fi 3-1 la pauză și nu cred că ar fi zis nimeni nimic. Pe mine, în schimb, m-a deranjat un lucru, este un joc sportiv între două echipe. Ei, o echipă poate joacă mai bărbătește, pentru că asta a fost singura noastră armă să arătăm devotament pentru acest oraș, dar nu-s de acord să-mi înjuri jucătorii. Eu n-am înjurat un jucător de la mine, chiar i-am aplaudat în anumite momente. Chestiile astea nu-și au rost, mai ales la antrenori”, a declarat, la finalul partidei, tehnicianul formației FC Bihor, arătându-se, însă, nemulțumit de faptul că, nervos fiind, antrenorul medieșenilor, Leo Grozavu, i-a înjurat pe anumiți jucători bihoreni.

În aceeași conferință de presă, Dan Mănăilă a anunțat că unul dintre cei mai buni jucători ai FC Bihorului, căpitanul Cristian Andor, este pe cale să renunțe, din cauză că „se confruntă cu probleme mari acasă”. „Omul acesta nu mai are ce mânca, el dă totul pe teren, dar nu mai poate”, a spus Mănăilă, care a făcut apel, prin intermediul presei, la cei care ar putea să-l ajute și să fie păstrat la echipă, pentru că altfel „vrea să-și caute de lucru”.

O echipă de voluntari va desfășura o campanie de strângere de bani pentru FC Bihor

Președintele Mircea Fodor, care de unul singur face eforturi să organizeze jocurile de pe teren propriu ale orădenilor, dar și să asigure deplasările la meciurile programate pe teren străin, a anunțat că „începând de luni, pe o perioadă de patru săptămâni, o echipă de câțiva voluntari va desfășura o campanie de strângere de bani pentru echipă”.

„Luni, miercuri, vineri și duminică, tot din două în două zile vor ieși în diferite locuri din oraș, cu o urnă, prin care cei care doresc să sprijine echipa financiar s-o poată face. Prima dată, luni, de la ora 12, vor fi la Magazinul Crișul”, a precizat președintele clubului orădean, salutând inițiativa acestor tineri.

În etapa viitoare, ultima a turul de campionat din sezonul regulat, FC Bihor va evolua miercuri, 11 noiembrie, de la ora 14, la Cluj, cu Universitatea.

FC BIHOR ORADEA  0
GAZ METAN MEDIAȘ  1

R. Romeo ’82

Kiraly – Remeș, Mintaș, Chira, Lorincz – Haș (Țoca ’61) – A. Coroian, Ember – Andor (cpt.), Trabalka (Șereș ’84), Sulea (Magda ’77)
Antrenor: Dan Mănăilă

Greab – M. Stancu, Vișa, Abrudan (cpt.), Trif – I. Cristea – Bic (C. Gheorghe ’81), Băjenaru (Medeiros ’64) – R. Romeo, Llullaku (Al. Munteanu ’56) – Figliomeni
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori 600; Arbitru: Dorian Micloșină (Reșița); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Casian Băla (Arad).

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 13:23 Campionat
Pe aceeași temă