Au aflat că rămân în Liga 2? Numirea lui Jerry Gane ca antrenor la CSU Craiova nu e privită cu încredere de fani

Mihai Andries 11 Jun. 2014, 22:21 Campionat
Au aflat că rămân în Liga 2?** Numirea lui Jerry Gane ca antrenor la CSU Craiova nu e privită cu încredere de fani

CS U Craiova a luat o decizie ușor surprinzătoare marți seara, când l-a numit antrenor principal pe Jerry Gane, un tehnician care afirmase nu demult că el nu recunoaște decât o singură echipă a Craiovei: „Universitatea lui Mititelu”, dar care a și retrogradat cu CS Turnu Severin și acum cu Corona Brașov. Mutarea patronului de la CSU e surprinzătoare și pentru că, inițial, el căuta un antrenor străin de valoare care să conducă echipa, mai ales că oferea și un salariu atractiv de până la 15-20.000 de euro pe lună. Însă ceva s-a schimbat. Surse ProSport susțin că e foarte posibil ca finanțatorul Mihai Rotaru să fi aflat că la viitoarea Adunare Generală a FRF, clubul său nu va admis în Liga 1, chiar dacă a promovat pe plan sportiv.

Comisia de Disciplină dă amânări peste amânări

Actele pe care le au cei de la CSU, de fapt acea invitație a lui Mircea Sandu pentru o formație a Craiovei de a juca în Liga a II-a nu o legitimează automat pe formația olteană să aibă drept de promovare. Dacă scria acolo că se face excepție de la articoul 54 din Regulament, atunci era altceva. În plus, toate aceste amânări ale Comisiei de Disciplină (n.r. de trei ori a fost amânată speța privind legimitatea promovării CS Universității Craiova în Liga 1) nu înseamnă deloc vești bune”, a spus un apropiat al echipei oltene. Comisia de Disciplină tot amână cazul și probabil un deznodământ va fi la viitoarea Adunare Generală a FRF, care va avea loc la finalul acestei luni. Sunt semne că multe cluburi se vor opune promovării CSU, CSM Râmnicu Vâlcea a și amenințat că va merge la TAS dacă articolul 54 din Regulament va fi încălcat.

„Principalul” Gane ar putea deveni oricând „secund”

Oricum numirea lui Jerry Gane nu ar încurca prea mult lucrurile la formația olteană nici în varianta optimistă, aceea a obținerii dreptului de participare în Liga 1. El ar putea trece ușor antrenor secund pentru un nume mai mare, așa cum își dorește patronul. Fanii echipei CSU sunt nemulțumiți de decizia care s-a luat pentru postul de antrenor principal. Reacțiile la articolul de pe www.prosport.ro care anunța numirea lui Jerry Ganea pe banca tehnică a stârnit dezamăgire în rândul oltenilor, care nu vor un antrenor „obișnuit” să retrogradeze echipe.

18 iunie, data pronunțării comisiei FRF

Ieri, pe siteul FRF a fost postat următorul comunicat: „La termenul de azi, 10 iunie 2014, părțile au dezbătut excepțiile invocate de Clubul Sportiv U Craiova, comisia rămânând în pronunțare asupra acestora pentru data de 18 iunie 2014, dată până la care părțile pot depune concluzii scrise. De asemenea, comisia a acordat termen pentru mâine, 11 iunie 2014, în vederea dezbaterii excepției invocată din oficiu.”
Ședința de azi a comisiei federale s-a terminat cu un comunicat la fel de laconic: „La termenul de astăzi, 11 iunie 2014, în dosarul nr. 14/CD/2014 – Clubul Sportiv U Craiova -, părțile au dezbătut și au pus concluzii cu privire la excepția invocată din oficiu. Comisia a ramas în pronunțare pentru data de 18 iunie 2014.
 
Cu alte cuvinte, data de 18 iunie este cea în care ar trebui să aflăm cu certitudine o veste în cazul CSU Craiova. Un lucru este clar, Adunarea Generală a FRF din 28 iunie va aduce sentința definitivă.

2 sunt echipele cu care Gane a retrogradat până acum: CS Turnu Severin și Corona Brașov

Mihai Andries 11 Jun. 2014, 22:21 Campionat
Pe aceeași temă