SURPRIZĂ‚ | Bruno nu mai vine la Academica. A primit interdicție de a intra pe teritoriul României pe o perioadă de șase luni

SURPRIZĂ‚ | Bruno nu mai vine la Academica.** A primit interdicție de a intra pe teritoriul României pe o perioadă de șase luni

Fotbaliștii echipei Academica Argeș, formație adoptată de Primăria Pitești, își vor relua pregătirile în vederea părții a doua a sezonului luni, 12 ianuarie, la Buftea. Programul echipei este deja stabilit. Vizita medicală este programată pe 13 și 14 ianuarie, după care va urma cantonamentul din țară, la baza de la Mogoșoaia, până în jurul datei de 2 februarie. Argeșenii au programat și un cantonament de pregătire și jocuri de verificare în Antalya, între 2 și 16 februarie. După revenirea în țară, vor continua meciurile amicale până la începerea sezonului competițional în liga a doua.

La Săgeata, Bruno a avut doar viză turistică, nu și contract de muncă!

La capitolul transferuri, argeșenii reușiseră să obțină la scurt timp după ce s-a încheiat prima parte a campionatului semnăturile a doi jucători de la Săgeata Năvodari – fundașul brazilian Morgan Bravim Bruno și atacantul iberic Jose Emilio Guerra. Numai că Bruno a primit după ce semnase contractul cu argeșenii interdicție pe șase luni și nu va putea îmbrăca în retur tricoul echipei pregătite de Marius Baciu. Motivul?

Mai multe detalii am aflat de la președintele grupării argeșene, Dan Lăzărescu: „Așa sunt oamenii de fotbal în România, așa înțeleg unii legea. Bruno a avut viză turistică, iar la echipă nu a jucat cu contract de muncă. De fapt și de drept, toți jucătorii de la Săgeata care au fost extracomunitari au avut viză turistică, iar acum au primit interdicție de a intra pe teritoriul României pe o perioadă de șase luni. Bruno mă sună în fiecare seară și mă imploră să-l aduc în România, că el vrea să joace la noi. Dar nu îl pot ajuta sub nicio formă. Nu trebuie să ne mai întrebăm mereu de ce în fotbalul românesc toate merg cu susu-n jos, din moment ce sunt oameni care deși știu că avem o lege în privința fotbaliștilor extracomunitari încearcă s-o fenteze. Așadar, luni, la pregătirea echipei numai Emilio Guerra va veni”.

Emilio Guerra va împlini 33 de ani pe 15 martie. A înscris de 3 ori în cele 7 meciuri jucate în acest sezon pentru Săgeata Năvodari, însă a lipsit o bună parte din el din cauza unei accidentări.

Oficialii Academicii vor mai face și alte achiziții pe posturile deficitare. De asemenea, vor pleca și câțiva jucători, dar deocamdată șefii academicienilor nu au dat niciun nume.

„Greu, dar nu imposibil”

Oficialul argeșenilor își dorește ca anul acesta echipa să aibă un parcurs mult mai bun decât în precedentul, iar în vară să obțină mult dorita promovare: „Diferența dintre noi și FC Voluntari este de șapte puncte în minus pentru noi, dar putem să-i ajungem din urmă și chiar să-i depășim. Aceasta este cea mai mare dorință a mea în plan profesional care sper să mi se îndeplinească în acest an. Va fi foarte greu, dar mai sunt multe partide de jucat, vom lupta până la capăt. Va fi greu, dar nu imposibil”, a mai spus Dan Lăzărescu, președintele celor de la Academica Argeș.

Sosirea formației Academica, ex FC Clinceni, la Pitești a fost privită de mulți cu scepticism. Dar, în ciuda acestui lucru, elevii lui Marius Baciu au reușit să aibă pe teren propriu un parcurs destul de bun și să fie aplaudați de suporterii argeșeni. Putem spune că meciurile de acasă au fost punctul forte al celor de la Academica, pentru că puține formații le-au pus probleme. Singurul meci de tristă amintire este cel pierdut cu 3-4 în fața celor de la FC Voluntari. Argeșenii au încheiat anul cu o victorie, 5-0 în fața celor de la Brăila, obținută pe propriul teren.

Sursa: Ziarul Argeșul
Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă