Mărkuș și Florean, pentru 5 ani „câini”

31 Jan. 2012, 10:15 Bursa transferurilor
Mărkuș și Florean,** pentru 5 ani

Adrian Mărkuș (19 ani) a fost convocat în premieră de Victor Pițurcă la lotul național în acest an, pentru a-l înlocui pe accidentatul Costin Curelea. Atacantul bihorean a mers în Antalya în același avion cu Dinamo, echipă la care va juca începând din acest retur, alături de colegul său de la FC Bihor, Andrei Florean (19 ani). Ieri, Borcea a vorbit cu prietenul său Vizer și l-a convins să-i lase pe cei doi în „Ștefan cel Mare”.

Dinamo a reușit achiziționarea a doi tineri atacanți de mare perspectivă: Adrian Mărkuș și Andrei Florean, ambii de 19 ani. Jucătorii provin de la FC Bihor, echipă patronată de Marius Vizer, și sunt componenți ai naționalei de tineret. Adrian a fost convocat chiar la echipa națională antrenată de Victor Pițurcă în acest început de an, după ce Curelea, cel care fusese luat inițial în Antalya, s-a accidentat. În plus, Mărkuș a fost acum doi ani la un pas să se transfere la Juventus Torino, echipă care l-a ținut în probe câteva săptămâni.

Se vor prezenta la prima echipă

Interesant este că Mărkuș a călătorit spre Antalya, pentru a se alătura lotului primei reprezentative, cu același avion cu care a mers și Dinamo în primul stagiu de pregătire. Acum, cu ocazia celui de-al doilea cantonament al „câinilor roșii”, atât Mărkuș, cât și Florean se vor alătura liderului Ligii I. Orădenii vor semna contracte pe câte cinci ani cu Dinamo, urmând ca în cazul unui viitor transfer, 50 la sută din banii încasați pe fiecare dintre ei să intre în posesia proprietarului celor de la FC Bihor, Marius Vizer. Practic, omul care i-a mai trimis la Dinamo pe Homei, Rus sau pe antrenorul Bonetti, a fost acum de acord să-I lase pe cei doi tineri în Ștefan cel Mare, după ce a negociat cu Cristi Borcea mai multe săptămâni. Se pare că acționarul „câinilor” îi vrea pe jucători, după ce a văzut că Victor Pițurcă l-a selecționat pe Adrian Mărkuș pentru turneul din Antalya.

12 meciuri a bifat Florean în acest sezon de liga a doua, fără a reuși să înscrie

3 goluri a marcat Mărkuș pentru FC Bihor în turul campionatului, în cele nouă meciuri jucate

PRECEDENTȘi Rus a venit pe filiera Vizer
Înlocuitorul lui Torje din acest tur de campionat, Laurențiu Rus, a fost transferat de Dinamo în 2009 de la Liberty Salonta, al cărei proprietar era în acea perioadă același Marius Vizer. Jucătorul a ajuns atunci gratis în „Ștefan cel Mare”, iar în acest moment jumătate din drepturile federative ale mijlocașului îi aparțin unei firme a lui Marius Vizer.

DORINȚĂ‚ – Ungurii au vrut să-l naturalizeze
Impresionați de evoluțile bune ale lui Adrian Mărkuș, oficialii federație de la Budapesta au încercat să profite de faptul că tânărul are origini maghiare și să-l naturalizeze. Totuși, atacantul a respins din start această ipoteză: „Nu m-am gândit niciun moment să joc pentru Ungaria. Sunt patriot și nu mă gândesc decât la țara mea, România”.

SITUAȚIEGeo Mișu, garantat tot de Pițurcă
În vară, la Dinamo a ajuns și fostul junior al Craiovei, Geo Mișu, pe când avea doar 16 ani. Mijlocașul a fost component al naționalei U 17 la Campionatul European din 2011, iar cu câteva săptămâni înainte să fie transferat de echipa din „Ștefan cel Mare”, acesta a fost luat de Victor Pițurcă pentru a se pregăti cu prima reprezentativă.

Articol scris de Cătălin MUREȘANU și Mircea DOMINTE

31 Jan. 2012, 10:15 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă