Viorel Ion îl desființează pe președintele CJ Brăila! Antrenorul dă cărțile pe față înainte să semneze cu CS Otopeni

30 Jun. 2012, 16:37 Liga 2
Viorel Ion îl desființează pe președintele CJ Brăila!** Antrenorul dă cărțile pe față înainte să semneze cu CS Otopeni

Având în vedere că luni, 2 iulie, ar fi programată reunirea lotului de jucători de la CF Brăila, l-am contactat telefonic pe antrenorul Ion Viorel, pentru a afla eventuale amănunte despre echipa care a terminat pe locul șase trecuta ediție a ligii secunde la fotbal. Dialogul avut cu Ion Viorel vi-l redau în totalitate, în rândurile de mai jos.

– Alo! Bună ziua, Viorele! Am auzit că luni se reunește lotul de jucători al CF Brăila! Sunt noutăți în lot? Vine cineva, pleacă cineva?
– Bună ziua, Vali! S-or reuni ei! Pentru că eu nu mai am nicio treabă cu CF Brăila!

– Păi ai spus acum ceva timp în urmă că ai semnat cu CF Brăila un nou contract pe o durată de 3 ani!
– Îmi cer scuze pentru că am mințit și regret acum foarte mult acest lucru, dar am făcut-o pentru că m-a rugat domnul Bunea s-o fac, pentru că era campanie electorală! M-am lăsat amăgit și prostit chiar de promisiunile lui, iar acum îmi pare rău! Bunea (n.r.: actualul și fostul președinte al Consiliului județean) nu este om de cuvânt, cel puțin cu mine! Nu mai are ce discuta cu Ion Viorel până nu-și achita datoriile restante către jucători! Salariile nu le-a mai plătit din luna martie, iar la acestea se mai adaugă vreo 6-7 prime de joc restante, plus prima de obiectiv! Dacă nu mă crezi întreabă orice jucător vrei tu și spune-i că ai vorbit înainte cu mine!

– Bine dar spuneai că…
– Nu am spus nimic! Eu mai am contract cu CF Brăila până pe data de 1 iulie, cu drept de renegociere! Dar nu pot renegocia cu oameni lipsiți de cuvânt și care nu-și văd decât de propriile interese. Ceea ce am făcut eu la Brăila nu s-a mai făcut de foarte mult timp! Eu nu am fost pus la echipă ca să aduc bani de acasă și jucătorii știu foarte bine acest lucru! Sunt sătul de minciunile lui Bunea până peste cap! Le cer scuze brăilenilor că poate l-am ajutat și eu să iasă iar președinte la Consiliul Județean, dar am crezut că va fi bine, însă m-am înșelat amarnic!

– Și în condițiile astea ce faci în sezonul viitor?
– Am semnat deja un precontract cu CS Otopeni, iar dacă până miercuri 4 iulie cel târziu nu mă contactează nimeni de la Brăila să-mi spună că s-au plătit datoriile restante către jucători și să-mi aducă un plan concret pentru campionatul viitor, la finalul căruia vreau să duc CF Brăila în liga întâi, mă duc la Otopeni! Dar sigur nu mă va contacta nimeni! Cu aproximativ 250 de mii de euro, atât cât am avut bugetul anul trecut, puteam promova în prima divizie cu lejeritate, la pas! Dar Bunea și „cățelul” lui, anume Adelin Soare (n.r: actualul președinte al CF Brăila), nu m-au lăsat s-o fac! Așa că acum nu vreau să-și mai bată nimeni joc de mine!

– Și cu jucătorii pe care i-ai adus tu la CF Brăila, ce o să se întâmple? Îi vei lua cu tine la Otopeni?
– Nu-i iau eu! Vor veni ei singuri, pentru că au terminat și ei contractele cu CF Brăila! Și mai sunt câțiva jucători care vor să vină cu mine la orice echipă m-aș duce pentru că și ei s-au săturat de hatârurile lui Bunea! Pe Bosoi, de exemplu, eu l-am rugat astă iarnă să nu plece la Viitorul Constanța pentru că i-am spus că va juca în prima divizie cu CF Brăila! Îmi cer scuze acum în fața lui pentru că l-am mințit fără să vreau! Nu-i știam adevărata față a lui Bunea Stancu, pentru că Adelin Soare este nevinovat, este doar o marionetă pe la club condusă de Bunea și de alții! Acum asta este!

– Bine, dar ai promis ceva iubitorilor fotbalului din Brăila!
– M-am atașat foarte mult de echipă și de microbiștii brăileni, dar eu am crezut că voi fi lăsat să promovez echipa în divizia „A” pentru că eu am crezut și încă mai cred că acolo este locul ei! Și mai este ceva: echipe cu bugete mult mai mari ca ale noastre și care au vrut să promoveze au terminat campionatul sub noi și asta spune totul de valoarea lotului pe care l-am avut la echipă!

– Relațiile tale cu presa brăileană care au fost?
– Nu mă mai zgândări și tu acum! Din cauza faptului că Bunea Stancu și Adelin Soare sunt în vizorul presei locale brăilene nu am fost lăsat nici să țin conferințe de presă! Nu am întâlnit nicăieri o astfel de situație! Noroc că m-ai mai sunat tu și ți-am mai spus câte ceva despre supărările mele, despre soarta ingrată pe care am avut-o la acest club! Dar gata, nu mai vreau să mai spun nimic despre ceea ce a fost la CF Brăila! Brăilenii trebuie să știe că-i iubesc, iar dacă voi pleca de la Brăila o fac din cauza lipsei condițiilor pentru performanță și din cauza lui Bunea Stancu. Cu Adelin Soare nu am nimic pentru că el nu are nicio treabă cu fotbalul! Este complet nevinovat în acest domeniu, dar trebuie să știe toată lumea: Bunea Stancu nu a vrut și nici nu vrea să facă performanță fotbalistică la Brăila!

– Mulțumesc Viorele! Și acum când ne mai auzim?
– Când vrei tu, la orice oră din zi sau noapte! Cu tine voi vorbi întotdeauna pentru că ai fost singurul care ai avut curajul să spui lucrurilor pe nume, așa cum au fost ele, chiar dacă te-ai „pus rău” cu Bunea! La revedere!

Așa că, din câte se pare, Gheorghe Bunea Stancu și-a văzut acum „sacii în căruță” pentru alți patru ani, iar fotbalul va reveni, din câte se pare, din vara anului viitor înapoi în liga a treia! Mai ales că la finalul campionatului următor vor retrograda toate echipele de la locurile 10 în jos! Așa că, mai bine de la anul în liga a treia decât în prima ligă! Abia se mai economisesc banii municipalității și ai Consiuliului Județean!

Să de-a Dumnzeu să mă înșel, dar nu prea cred!

Articol scris de Valentin Constantinescu

30 Jun. 2012, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă