Un fost arbitru susține că vrea să preia Farul: „Merită să fie în primul eșalon”. Reacția surprinzătoare a actualului patron

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 18:15 Liga 2

Farul Constanța și-ar putea schimba proprietarul contra sumei de trei milioane de euro. „Marinarii” au serioase probleme financiare și Giani Nedelcu se chinuie de mai multă vreme să vândă clubul.

Farul ar putea redeveni o echipă importantă în România. Cel puțin așa susține Contantin Frățilă, fost arbitru în Liga 1, în prezent om de afaceri. Acesta spune că dorește preluarea clubului, împreună cu un grup de oameni de afaceri. Cu ocazia lansării Asociației Constructorilor și Investitorilor Dobrogea, fostul arbitru a anunțat că își dorește să facă din Farul o echipă importantă: „Vrem să investim la FC Farul, să luăm echipa așa cum este, cu datorii, și vrem să o ducem în prima ligă. O echipă cu asemenea tradiție merită să fie în primul eșalon. Vrem să luăm clubul și să-l manageriem noi”, a promit Frățilă, conform telegrafonline.ro.

Retras din arbitraj în urmă cu peste un deceniu, după multe prestații controversate, Frățilă a stat departe de fotbal, însă a apărut surprinzător în tribuna oficială a stadionului Farul la meciul pe care formația de pe litoral l-a disputat miercuri, 23 martie, cu ACS Berceni.

Nedelcu: „În acest moment, clubul nu este de vânzare. Nu folosesc acest club pentru politică”

Suma despre care se vorbește este de trei milioane de euro, însă Giani Nedelcu, actualul patron, este de părere că aceste afirmații au scop electoral. Nedelcu nu este dispus să renunțe la club, deși nu are o situație financiară strălucită:

„FC Farul nu face politică. Frățilă m-a contactat prin oameni politici, iar eu nu folosesc acest club pentru politică. Poate îi este frică de faptul că nu iese primar cine trebuie și își pierde contractele sau poate vrea să construiască ceva. Nu înțeleg această răutate, tocmai în acest moment, când suntem sus în clasament și putem promova. Începe play-off-ul și nu vreau să bulversăm jucătorii, astfel încât să se întrebe dacă se vinde clubul. Le spun clar: în acest moment, clubul nu este de vânzare. Nu știu ce se pregătește, dar este păcat să se distrugă tot ce am făcut în acest sezon. Cum ar fi să spun și eu la o conferință de presă că vreau să cumpăr firmele dânsului?”, a declarat Giani Nedelcu pentru aceeași sursă.

FC Farul va începe play-off-ul de pe locul patru în Seriei 1, la șase puncte în spatele liderului Rapid. Sâmbătă, de la ora 11:00, constănțenii vor juca în deplasare la Dacia Unirea Brăila.

Marius ANGHEL 07 Apr. 2016, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă