„Stegarii”, atacați de viruși la Vâlcea. Ce s-a întâmplat cu jucătorii lui Cornel Țălnar înaintea jocului cu CSM

Marius ANGHEL 11 Oct. 2016, 16:08 Liga 2

Pe lângă faptul că echipa a fost nevoită să facă deplasare la Vâlcea cu mașinile personale din cauza faptului că autocarul s-a stricat la ieșirea din Vlădeni, problemele pentru delegația brașoveană au continuat și în Zăvoi. Mai mulți jucători, dar și membrii staff-ului tehnic s-au simțit extrem de rău, acuzând crampe abdominale, greață, vomă, diaree. Primii căzuți la datorie au fost Manole și Săftescu, iar medicul Gheorghe Popa a fost trezit la 4 dimineața pentru a-i trata pe cei doi jucători.

Problemele au continuat și duminică dimineața, atunci când și alți jucători au acuzat probleme medicale, iar alții chiar în timpul jocului! Se pare că problemele au apărut de la carnea de pui. Vineri seara, la cină aceștia au consumat pulpe de pui cu piure, iar sâmbătă, în jurul orei 11:00, piept de pui cu paste. Medicul „stegarilor” a mers în bucătăria restaurantului hotelului unde a fost cazată delegația brașoveană și nu a descoperit nereguli.

„Au fost probleme cu mulți dintre jucători. Niciodată nu mi s-a întâmplat ceva asemănător înaintea unui meci. Au mai fost cazuri izolate, dar nu probleme să afecteze mai mulți jucători. Am verificat la bucătărie, angajații purtau mănuși, iar carnea arăta bine. Problemele s-au ameliorat luni, astfel că de marți toți jucătorii vor fi apți pentru antrenamente”, a comentat Gheorghe Popa.

Cu siguranță, „stegarii” vor ocoli însă, pe viitor, hotelul din Vâlcea. „Hotelul arată bine, dar bucătăria…”, au comentat brașovenii.

„Nu puteau sta în picioare”

Extrem de afectat de aceste probleme medicale a fost și puternicul fundaș central Mihai Leca. La pauza meciului, Leca abia se mai ținea pe picioare, iar cei din staff-ul tehnic se pregăteau să-l înlocuiască cu Poverlovici. La cabine, Leca a vomitat, după care le-a comunicat medicului și antrenorilor că se simte mai bine și că va continua să joace și în repriza secundă.

Antrenorul „stegarilor” a recunoscut problemele cu care s-a confruntat la Vâlcea. „Au fost mulți jucători cu probleme la acest joc. Lumea știe am jucat cu doi jucători mai puțin după eliminările lui Băjan și Sburlea, dar eu vă spun că am jucat fără cinci-șase jucători, pentru că mulți dintre ei erau căzuți, Vlad Munteanu, Manole, Paul Iacob, Leca… Chiar nu mai puteau sta în picioare. Paul Iacob îmi cerea să-l schimb pe final, dar eu făcusem toate schimbările. I-am spus, hai trage de tine. Ceva a fost…”, a spus Cornel Țălnar.

Și câțiva dintre membrii staff-ului tehnic au acuzat probleme, cei mai afectați fiind Mihai Stere și Lucian Nicolau. Pe drumul de întoarcere de la Vâlcea și Țălnar a fost afectat de virusul care a făcut ravagii în delegația brașoveană.

Meciul cu Foresta se joacă vineri

În altă ordine de idei, capul de afiș al etapei a 12-a este meciul FC Brașov – Foresta Suceava, două echipe aflate în mare formă și care se află la egalitate de puncte înaintea acestui joc. Derbiul se va disputa vineri, de la ora 17:30, la solicitarea celor două televiziuni care vor transmite meciul în direct, Digi Sport și Dolce Sport. Prețul unui bilet este de 5 lei – intrare generală, excepție făcând sectoarele S și T (10 lei) și Tribuna VIP (50 lei).

Pentru acest joc, Cornel Țălnar nu va putea conta pe doi titulari de bază, Sburlea și Băjan fiind suspendați după eliminările din meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, în schimb, atacantul Sergiu Istrati are șanse mari să revină, acesta fiind recuperat după accidentarea suferită înaintea meciului cu Chindia Târgoviște.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 11 Oct. 2016, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă