Rapidiștii au trecut cu bine de vizita medicală! Jucătorii care au fost la INMS, reacția căpitanului Ionuț Voicu și noul transfer pe care giuleștenii sunt pe cale să îl facă | EXCLUSIV

La o săptămână de la revenirea în țară din cantonamentul din Turcia și cu o săptămână înainte de reluarea campionatului Liga 2, Rapid și-a dus jucătorii să efectueze vizita medicală. Acțiunea a avut loc vineri, la oră matinală, la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS).

Rapid a avut 25 de jucători în lotul testat la INMS, noutățile față de grupul de fotbaliști care a încheiat prima parte a sezonului fiind Harrison Devenish, Paul Copaci, Nichifor Georgescu (promovat de la juniori) și Valentin Alexandru. Niciunul nu a întâmpinat probleme să obțină viza medicală.

Ionuț Voicu: „Nici nu mai știu a câta vizită medicală a mea este asta”

Căpitanul Ionuț Voicu (35 de ani) a uitat câte vizite meciale a efectuat în cariera sa, însă și-a amintit de una efectuată în sezonul 2002-2003, când era legitimat la FC Argeș. Fundașul dreapta a vorbit și despre problemele pe care Rapid le are în acest moment în defensivă, dar și despre primul meci oficial din acest an, cu Turris Oltul, care va fi desfășurat pe teren propriu la Voluntari.

„Nici nu mai știu a câta vizită medicală a mea este, dar, dacă îmi amintesc că atunci când abia aveam 18 ani eram tot aici, la INMS, cu jucători precum Jean Vlădoiu, Jean Barbu, Dani Coman, când eram la FC Argeș, bănuiesc că am foarte multe.

La vizita asta am ieșit ok. Eu am avut doar o gripă sezonieră acum o lună, dar se poate baza Rapid pe mine la reluarea sezonului. Că are ceva probleme de cap Pancu acum, cu accidentații, după întoarcerea din cantonament. Chiar am zis și eu că n-am întâlnit în toată cariera mea situația asta, ca absolut toți fundașii centrali să fie accidentați. Inclusiv juniorul adus la echipa mare ca fundaș central s-a accidentat (n.r. – e vorba despre Cristian Ignat). Incredibil.

Dar, oricum, suntem pregătiți pentru meciul cu Turris. Sunt o echipă bună, au făcut ceva transferuri cu experiență și în Liga 1, dar noi jucăm acasă, cu galeria în spate. Chiar dacă acum „acasă” înseamnă la Voluntari, dar noi suntem peste tot acasă! Suporterii noștri vin peste tot și sunt o forța. Am jucat și în deplasare la Reșița de parcă eram la noi acasă. Cu Turris e un meci important, dar eu am încredere în echipa mea”, a spus, pentru Liga2.ProSport.ro, căpitanul Rapidului, Ionut Voicu, după vizita medicală.

Discuții cu Astra pentru împrumutul portarului Mihai Popa

Astăzi, oficialii Rapidului vor purta discuții pentru a perfectat un nou transfer. Este vorba despre portarul de 19 ani al Astrei, Mihai Maximilian Popa, care în această ediție de Liga 1 a fost în patru meciuri rezervă, cu Gaz Metan (1-0), Viitorul (1-0), U Craiova (1-9) și Academica Clinceni (3-1).

Popa a crescut la Academica Gheorghe Hagi, iar în sezonul 2018/2019 al Ligii 2 a evoluat în 13 meciuri pentru SSC Farul Constanța. La Astra a ajuns în vara trecută, iar la Rapid ar putea ajunge sub formă de împrumut până la finalul sezonului actual, dacă cele două cluburi vor ajunge la un acord.

La începutul și finalul cantonamentului din Turcia, Daniel Pancu spunea că își mai dorește un portar U20. Varianta Rus (n.r. – Ionuț Rus, aparține de CFR Cluj, iar în tur a evoluat la Turris Oltul), portar under, a căzut. Încercăm o altă variantă, plus îmi doresc încă un jucător în zona de atac pentru a crea concurență, un atacant lateral la Sefer și la Hlistei, pentru că acolo cred eu că, în acest moment, nu suntem bine acoperiți, pe acele două posturi. Mă refer la egalitate valorică”, a spus Daniel Pancu.

Lotul pe care Rapid l-a avut astăzi la vizita medicală:

portari: Virgil Drăghia, Alexandru Tătaru, Harrison Devenish;
fundași: Robert Băjan, Tano Bonnin, Alexandru Iacob, Bogdan Manole, Ionuț Voicu, Facundo Mallo, Paul Copaci;
mijlocași: Antonio Sefer, Marian Drăghiceanu, Petre Goge, Ștefan Pănoiu, Amir Jorza, Cătălin Hlistei, Rareș Lazăr, Alexandru Dulca, Saifeddine Alami, Facundo Piriz, Geani Crețu, Sandro Djuric;
atacanți: Brighton Labeau, Nichifor Georgescu, Valentin Alexandru.

Rapid joacă ultimul meci amical sâmbătă, de la ora 12:00, la Chiajna, cu Concordia, partidă care se va desfășura cu porțile închise.

Primul joc oficial din 2020 îl are pe 25 februarie, marți, de la ora 19:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, cu Turris Oltul, în încheierea etapei a 22-a. În acest moment, Rapid ocupă locul 3, cu 35 de puncte, iar Turris Oltul e pe 5, cu 32 de puncte.

Articol scris de Carmen MANDIȘ și Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923

Pe aceeași temă