Olimpia a câștigat amicalul cu Cigand, însă Tibor Selymes e total nemulțumit: „Dacă nu-și bagă mințile-n cap, schimbăm strategia”. Obiectivul rămâne același

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 15:38 Pregătiri, amicale

La o zi distanță după ce câștiga cu 1-0 amicalul cu Unirea Tășnad, Olimpia Satu Mare a desfășurat un nou test în această scurtă perioadă care a mai rămas până la startul noului sezon al Ligii 2. Echipa lui Tibor Selymes a întâlnit pe teren propriu echipa maghiară de ligă secundă Cigand SE, pe care a învins-o la limită, scor 2-1.

După un start de meci în care au fost dominați, sătmărenii au irosit prima ocazie de gol, prin Ben Khalifa (9′), șut puțin pe lângă, ca apoi să fie conduși. Molnar a trecut ușor în dreapta de căpitanul Cristian Munteanu și i-a pasat perfect la marginea careului lui Toma (13′), care a înscris peste portarul sătmărean, la colțul lung, în vinclu. Ziarul local Informația zilei scrie că Olimpia a intrat apoi în joc și a ratat de două ori prin Achim și Miholca (27′), iar Tasic să-l ia la țintă pe portar cu o lovitură de cap după o centrare a lui Brata (38′). Înainte de pauză, Lusamba (42′) a restabilit egalitatea după ce a pătruns în zonă centrală în careu, l-a lobat pe T. Santa, mingea a lovit bara, dar balonul i-a revenit, iar a doua oară nu a iertat.

În repriza secundă, Olimpia a avut mai multă posesie și a reușită să înscrie golul care i-a adus victoria. Brata (70′) a punctat decisiv din penalty. În schimb, Mbondi i-a enervat pe cei aproximativ 100 de suporteri prezenți în tribune cu ocaziile sale ratate prostesc.

Olimpia a utilizat următorii jucători: F. Munteanu (Dascălu 71′) – Duruș, Fl. Mureșan, Cr. Munteanu (cpt.)(Szasz 65′), Brata, Cocian (Ayoub 26′), Tasic (Cubaș 46′), Fl. Achim (V. Pop 63′), Miholca (Villand 74′), Ben Khalifa (Toure 65′), Lusamba (Mbondi 53′).

„Avem mult de muncă la toate capitolele”

La finalul amicalului, antrenorul Tibor Selymes nu s-a arătat deloc mulțumit de jocul echipei sale și a declarat că mai are multe lucruri de pus la punct până la startul sezonului. Campionat care va începe în weekendul viitor. Până atunci, vineri, de la ora 18:00, Olimpia joacă în deplasare un amical cu Minerul Baia Mare, o echipă nou-înființată, în timp ce sâmbătă, de la ora 11:00, primește vizita formației de Liga 3 ACS Comuna Recea.

„Deocamdată, nu simt deloc echipa. Am văzut câțiva jucători străini, pe care am vrut să mă bazez, că nu au atitudine. Acest lucru mă deranjează foarte mult. Nu poți să începi așa un meci, în primele 10-15 minute, să-ți fie frică mai ales că joci în fața propriilor suporteri. Nu poți să nu ieși la primit, să nu alergi, să nu te bați pentru minge, să refuzi jocul. Nu-mi place. Dar am avut un joc acceptabil după ce au intrat Cubaș și Ayoub. Mai avem mult de muncă la toate capitolele, de la finalizare până la posesie, așezare în teren, la toate. Nu e ușor să faci 16-17 inși să gândească la fel, să-și dorească fiecare același lucru. Mai avem nevoie de timp, dar, din păcate, imediat începe campionatul. Le-am spus și lor că dacă nu-și bagă mințile-n cap, schimbăm strategia și facem altceva”, a spus Selymes într-un interviu acordat pentru televiziunea Informația TV.

„Și dacă rămân doar cu copiii, tot locurile 1-6 rămâne obiectivul”

Antrenorul Olimpiei încă nu a stabilit lotul pe care se va baza în noul sezon. „Nu știu dacă rămân toți. Cu atitudinea asta, cu siguranță nu. Dacă vrei să vii aici trebuie să faci ceva. Vii la echipă să faci performanță, să joci cum a făcut Ayoub, pe care l-am băgat în minutul 30. Pe el s-a văzut că își dorește, am văzut un lucru pe care-l așteptăm de la toți jucătorii”, a mai spus Selymes, care rămâne ferm pe poziții în privința obiectivului: „Și dacă rămân doar cu copiii, tot locurile 1-6 e. Trebuie să rămână acest obiectiv, să muncim pentru el. Trebuie să ajungem acolo!”

Foto și video: facebook FC Olimpia Satu Mare

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 15:38 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă