Nicolae Dică a transferat la FC Argeș un fost dinamovist! Cea de-a șasea achiziție a piteștenilor

Cu o zi înainte de începerea pregătirii noului sezon al Ligii 2, FC Argeș a perfectat un nou transfer, al șaselea în această vară. Conducerea clubului piteștean a bătut palma pentru următorii doi ani cu Nicolae Mușat (32 de ani), fundaș stânga care ultima dată a evoluat pentru Daco-Getica București.

Crescut de Dinamo, Mușat a debutat la prima echipă a „câinilor” în victoria acestora în fața marii rivale Steaua, chiar în Ghencea, în victoria cu 4-2 din 2007. Până atunci fusese utilizat de Dinamo 2. Ulterior, în anii următori, clubul din „Ștefan cel Mare” l-a împrumutat la CS Otopeni, Astra, „U” Cluj, Unirea Urziceni și Khazar Lankaran. Din 2011 până în 2013 a jucat din nou pentru Dinamo, iar după despărțire a ajuns la FC Vaslui. A mai jucat pentru „U” Cluj, Concordia Chiajna, Academica Clinceni, FC Botoșani, la acesta din urmă stând o perioadă mai îndelungată, din 2016 până în 2018. În ultimul sezon a evoluat la Daco-Getica, pentru care a prins 23 de meciuri și a înscris două goluri.

„Nicolae Mușat este al șaselea jucător venit la FC Argeș în această vară, sub comanda managerului Nicolae Dică mai fiind înregimentați fundașii Robert Dănescu și Denis Brânzan, atacantul Andrei Blejdea, toți trei de la Pandurii Târgu Jiu, portarul Sebastian Iulian Agachi, venit sub formă de împrumut de la Viitorul Constanța, și mijlocașul central David Angelo Cocian de la Unirea Tășnad.
Clubul FC Argeș îi transmite pe această cale lui Nicolae Mușat, tradiționalul „Bine ai venit!” și îi dorește evoluții și rezultate cât mai bune în tricoul alb-violet”
, a anunțat FC Argeș pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă celelalte cinci achiziții, cu FC Argeș și-au prelungit contractele și următorii jucători: Ionuț Năstăsie, Vasile Buhăescu, Ionuț Șerban, Dănuț Șerbănică, Andrei Panait, Cătălin Barbu, Costinel Tofan, Bogdan Vișa, Octavian Popescu și Dorinel Oancea.

Vacanța se încheie astăzi

Altfel, astăzi, după trei săptămâni de vacanță, FC Argeș va începe pregătirea pentru noul sezon. Reunirea lotului este programată la ora 17:30, la stadionul „Nicolae Dobrin”. Ședința de pregătire va fi condusă de Nicolae Dică, care în urmă cu câteva săptămâni a fost numit manager general al clubului din Trivale. Dică a semnat cu FC Argeș un contract pe trei sezoane, obiectivul fiind promovarea în Liga 1.

Prima parte a perioadei de pregătire se va face pe plan local, la stadionul „Nicolae Dobrin”, urmând ca după două săptămâni echipa să plece într-un cantonament la Curtea de Argeș.

În noul sezon competițional, Dică se va baza și pe zece jucători care au făcut parte din lotul cu care FC Argeș a încheiat sezonul 2019. Cei amintiți mai sus. La reunire sunt așteptați și alți jucători, antrenorul purtând tratative cu mai mulți fotbaliști cu experiență la nivelul primelor două eșaloane. Înainte de reunirea lotului va fi organizată și o conferință de presă în care managerul Nicolae Dică va anunța staff-ul tehnic cu care va colabora, programul meciurilor amicale, programul de pregătire și campania de transferuri.

Brînzan: „Vreau să pun umărul la promovare”

Fundașul Denis Brînzan este unul dintre cele cinci achiziții făcute de FC Argeș în această vară. Stoperul venit de la Pandurii Târgu Jiu vrea să se impună la gruparea din Trivale și să pună și el umărul la îndeplinirea obiectivului, revenirea în Liga 1.

„Am ales FC Argeș pentru că este un club de tradiție. Știu că se dorește promovare și știu că cei de la Pitești sunt oameni serioși. Vor promovarea în prima ligă și vreau să pun și eu umărul la îndeplinirea obiectivului. Piteștiul este o echipă foarte bună. Am simțit acest lucru pe pielea mea, când eram la Pandurii. Sunt convins că erau mult mai sus dacă aveau drept de promovare. Nicolae Dică este un antrenor foarte bun, care știe ce să ceară de la jucători. Sunt convins că vom face o treabă foarte bună împreună la Pitești. Obiectivul meu personal este să joc cât mai bine și să ajut echipa să promoveze. Îmi doresc foarte mult să joc în Liga 1”, a spus Brînzan, care a semnat pe două sezoane cu FC Argeș.

Blejdea: „Vreau să vorbesc pe teren”

Atacantul Andrei Blejdea vrea să devină o certitudine la FC Argeș. Vârful venit de la Pandurii Târgu Jiu nu se teme de concurența pe care o va găsi la gruparea din Trivale. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a fost om de bază la formația gorjeană și se va lupta pentru un post de titular.

„Am venit la Pitești pentru că FC Argeș este o echipă de mare tradiție a fotbalului românesc. Are un antrenor foarte bun care m-a dorit. Proiectul de la Pitești este foartebun și sper să promovăm într-un timp cât mai scurt. În Trivale este unul dintre cele mai grele terenuri din campionat și foarte puține echipe se pot lăuda că au plecat cu punct sau puncte de la Pitești. Nu vrea să vorbesc foarte mult prin ziare și prefer să vorbesc pe teren prin evoluțiile pe care le voi avea. Sunt un jucător ambițios, cu un caracter frumos. Obiectivul meu personal este să joc cât mai bine și să contribui la promovarea echipei în prima ligă”, a spus atacantul care în sezonul trecut a marcat 8 goluri pentru Pandurii în cele 34 de partide în care a îmbrăcat tricoul gorjenilor.

Pe aceeași temă