Doar 10 jucători a avut Brăila la primul antrenament din 2019. Florentin Petre și „secundul” său au intrat la alergări. „Împlinim 100 de ani de existență și ar fi păcat să nu rămânem în Liga 2”

Marius ANGHEL 11 Jan. 2019, 17:29 Pregătiri, amicale

Lotul Daciei Unirea s-a reunit joi, la ora 11:00, la stadionul Municipal, însă la primul antrenament din 2019 au răspuns prezent doar zece juniori din propria pepinieră.

Din lotul de anul trecut au mai rămas doar Gabriel Niță, însă acesta a fost învoit ieri, Costin Ciucureanu, Marius Moroianu, Valentin Robu, Marian Mihalcea, Crețu, Rareș Băluță, Leonard Coteț și Andrei Ghițun. Au mai fost doi juniori, Cătălin Bardaș și Lupu, dar și portarul Roberto Chirilă, însă acesta nu s-a antrenat din cauza unor probleme de sănătate.

Florentin Petre a sosit la stadionul Municipal cu zâmbetul pe buze. Fostul dinamovist continuă munca începută anul trecut și crede în salvarea de la retrogradare a Daciei Unirea. „Astăzi este reunirea lotului, dar nu vă așteptați la noutăți. Deocamdată începem pregătirile cu jucătorii din propria pepinieră. De luni vor începe să sosească întăriri. Sper din toată inima ca autoritățile locale și sponsorii să vină să ne ajute pentru că 2019 este an aniversar, această echipă Dacia Unirea împlinește 100 de ani de existență și ar fi păcat să nu rămână în Liga a 2-a. Să reușim să obținem un buget decent care să ne permită să aducem jucători de calitate”, a fost prima reacție a lui Florentin Petre, care a fost promovat de la antrenor principal la manager sportiv.

Jucătorii prezenți au efectuat primul antrenament din 2019 la care au participat efectiv atât antrenorul principal Florentin Petre, cât și antrenorul secund Marian Samuilă.

Vrea cel puțin 12 jucători

Florentin Petre a spus apoi că doi dintre foștii jucători, Lu Yeufeng și Adreano Van Den Driest, vor veni luni și tot săptămâna viitoare vor mai sosi în probe mai mulți străini. „Avem cinci copii din prorpia pepinieră talentați care deja au debutat în Liga a 2-a, Ciucureanu este deja titular, Moroianu se pregătește bine, dar avem nevoie de încă 12 jucători: doi portari, trei fundași centrali, doi mijlocași centrali, dacă Lu Yeufeng și Adreano Van Den Driest se răzgândesc și nu mai vin, trei jucători de bandă și doi atacanți. Mi-aș dori ca înainte cu două săptămâni și jumătate de reluarea campionatului să am lotul deja format”, a continuat Petre.

Cantonament la stadion sau în apropiere

Până pe 19 ianuarie jucătorii vor traversa prima perioadă a pregătirilor, cea a readaptării organismului la efort, apoi vor intra în perioada de acumulări fizice, iar ultima etapă a pregătirilor va fi dedicată, ca de obicei, jocurilor de pregătire.

Toate antrenamentele vor avea loc stadionul Municipal sau pe un teren sintetic acoperit. „Nu ne permitem să mergem în cantonament, ne vom pregăti la Brăila, unde avem condiții bune. La Municipal avem o sală de forță bine dotată, putem să ne antrenăm pe suprafața de joc, dar și pe un teren sintetic acoperit dacă vremea nu va ține cu noi. De fapt eu îmi doresc să ningă pentru că atunci antrenamentele în aer liber sunt mai frumoase”, a mai spus Florentin Petre.

Vasile Popa: „Am reluat discuțiile privind finanțarea cu oficialitățile locale”

Prezent la reunirea lotului, vicepreședintele clubului, Vasile Popa, a spus că s-au reluat discuțiile cu oficialitățile locale privind finanțarea Daciei Unirea.

„Am fost deja la autoritățile locale, dar o discuție mai amplă va avea loc zilele următoare. Toată lumea este binevoitoare la început de an, sper să primim sprijinul financiar pe care îl vom stabili de comun acord și să încercăm să supraviețuim în acest eșalon. La noi nu a fost liniște niciodată înainte de începerea sau reluarea sezonului competițional, așa că suntem învățați cu greutățile”, a punctat Vasile Popa.

La finalul primei părți a sezonului, Dacia Unirea Brăila se află pe penultimul loc în Liga 2, cu doar 12 puncte acumulate în 21 de etape. Prima clasată deasupra locurilor retrogradabile, Aerostar, are 22 de puncte.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Obiectiv Vocea Brăilei
 

Marius ANGHEL 11 Jan. 2019, 17:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă