CS Mioveni a încheiat pregătirea de vară cu o nouă victorie în fața echipei secunde a Craiovei. Argeșenii au bifat încă o achiziție

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 12:51 Pregătiri, amicale

CS Mioveni a învins, sâmbătă, cu 2-0 pe CS U Craiova II, într-un amical disputat pe stadionul Orășenesc din Mioveni. Golurile victoriei au fost marcate de Cosmin Năstăsie și Andrei Trașcu. Acesta a fost ultimul amical al acestei veri, de sâmbătă urmând să înceapă campionatul. Înainte de începerea parti­dei, a fost prezentant lotul echipei, cu care Florin Marin va aborda turul campionatului.

Pe o căldură aproape insuportabilă, partida de sâmbătă s-a jucat în fața unui public nu foarte numeros, doar câteva sute de persoane fiind curioase de cum va arăta jocul echipei favorite în noul sezon. Galben-verzii au început cu o formulă, care mai mult ca sigur se va afla pe teren și în primele partide oficiale, cu câteva excepții. Gazdele s-au aflat la conducerea jocului încă de la început, însă ratările și-au spus din nou cuvântul. În prima repriză au ratat astfel ocazii bune de gol Rădescu, Ene, Pirtea, în timp ce Andrei Neagoe a irosit pe finalul primului mitan un penalty acordat la un fault asupra lui Andor, mingea fiind respinsă de portar.

După pauză, spectacolul a continuat chiar dacă au început să apară modificările, pe teren intrând mai toți juniorii pe care Florin Marin îi are în lot. Astfel, i-am văzut la lucru pe Trașcu, care a și marcat un gol frumos pe final, Lazăr, Iamandi, Cioc și Ivan. Timp de o jumătate de oră, argeșenii s-au întrecut în ratări, Andor, Ivan, Pirtea de două ori și Năstăsie înscriindu-se pe lista ratangiilor din poziții foarte bune. În ultimul sfert de oră au venit și golurile, mai întâi Năstăsie a deschis scorul după o pătrundere în stilul său caracteristic, unu la unu cu portarul și apoi Trașcu a stabilit scorul final cu câteva minute înainte de ultimul fulier, după o fază fixă.

Testul din weekendul trecut a fost unul util pentru antrenorul Florin Marin, care a văzut la ce nivel de pregătire se află elevii săi, cu o săptămână înainte de începerea campionatului.

CS Mioveni – CS U Craiova II 2-0 (0-0)
I. Năstăsie 75′, Trașcu 88′

Mioveni (repriza 1): Sima – Tirică, Gugu, Burnea, Ed. Stoica – Mărzeanu, Andr. Neagoe, Andor – Pirtea, D. Ene, Rădescu.
Mioveni (repriza 2): F. Croitoru – Tirică, Ichim, Burnea (Trașcu 60′), Ed. Stoica (Alexe 60′) – Mîrzeanu (R. Lazăr 60′), Andr. Neagoe (Iamandi 50′), Andor (Cioc 60′) –  Pirtea, Ivan, Rădescu (Vintilă 50′)
Antrenor: Florin Marin

CS U Craiova II: Dică – Borța, Cătălin Ion, Robert Bogdan, Trocan – Țoiu, Iuga, Cătălin Dinu, Frăsineanu, Alexandru Popescu, Mihăilă
Au mai jucat: Bobonete, Hreniuc, Vadasis, Trancă, Manea, Copiluș, V. Dan, Gunie
Antrenor: Corneliu Papură

Mulți indisponibili

Opt jucători din lotul lărgit prezentat sâmbătă de CS Mioveni nu au fost folosiți în acest joc cu CS U Craiova II. Este vorba despre portarul Bogdan Preda, fundașii Florin Lazăr și Ciprian Negoiță și mijlocașii Ovidiu Comănescu, Eduard Neacșu, Bogdan Arsenică, Eduard Florescu și Roberto Ayza, ultimii doi fiind indisponibili din cauza unor mici probleme medicale.

Adversar de la Naționala Under 18

Galben-verzii au avut în față, la meciul cu Craiova, un jucător care evoluează la Naționala Under 18. Este vorba despre portarul Cristian Dică, acesta fiind titularul postului pentru tricolori. De altfel evoluția acestuia a ieșit în evidență, iar argeșenii l-au remarcat, aflând și cine este.

Foste vedete la olteni

Stafful echipei CS U Craiova II este format din foste vedete ale fotbalului oltean și nu numai. Astfel, delegat al echipei este fostul jucător al Craiovei, Maxima Nicoale Ungureanu, cel care a antrenat în trecut și pe Internațional Pitești. Antrenor principal al echipei este fostul jucător al Universității, Corneliu Papură, în timp ce secund îl are pe Tibi Lung, fost portar al Craiovei și al Stelei chiar, fiul lui Silviu Lung.

Negoiță, ultimul transfer

Ciprian Negoiță este ultimul transfer al lui CS Mioveni în această vară. Fundașul s-a reîntors la Mioveni, după un periplu pe la SCM Pitești și Pandurii Târgu Jiu în Liga 1, unde  a lucrat cu Flavius Stoica în returul campionatului trecut. Negoiță este al cincilea transfer al Mioveniului din această vară, după Cristian Andor, George Pirtea, Alexandru Ichim și Daniel Ene.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 12:51 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă