Chindia gâfâie în amicale: cu Metaloglobus a terminat la egalitate după ce a fost condusă. Viorel Moldovan a testat trei jucători, Laszlo Balint a găsit „drumul cel bun”

Marius ANGHEL 10 Feb. 2019, 15:10 Pregătiri, amicale
Chindia gâfâie în amicale: cu Metaloglobus a terminat la egalitate după ce a fost condusă.** Viorel Moldovan a testat trei jucători, Laszlo Balint a găsit

Colege de campionat, Chindia Târgoviște (locul 5) și Metaloglobus București (locul 16, retrogradabil) au încheiat la egalitate, scor 1-1, amicalul desfășurat sâmbătă, la stadionul de la Aninoasa, în județul Dâmbovița. Despărțite în clasament de 23 de puncte, diferența arătată pe teren de cele două formații nu a fost una sesizabilă, cu două săptămâni înainte de reluarea Ligii 2.

Bucureștenii au început tare amicalul cu Chindia, contra unei echipe care țintește promovarea, însă care a ajuns la cinci meciuri fără victorie. Vîlceanu (3) a șutat însă defectuos din 8 metri după o centrare bună a lui Potecea. De partea cealaltă, Florin Iacob a dat siguranță prin intervențiile sale, cea mai impresionantă paradă având-o în minutul 43, atunci când a apărat mingea șutată de Neguț și a menținut scorul egala la pauză.

În partea secundă, jucătorii lui Laszlo Balint au fost cei care au deschis scorul. Valentin Ghenovici (56) a transformat un penalty obținut de Potecea, după o greșeală individuală a portarului Aioani, care a scăpat mingea din mână la limita careului mare și apoi a faultat. Totuși, avantajul pe tabelă s-a menținut doar câteva minute, fiindcă Daniel Florea (69), după o lansare în profunzime la care Florin Plămadă a ezitat, a reușit o execuție frumoasă din unghi.

Metaloglobus a avut însă posesia și a mai irosit câteva șanse de a înscrie și de a câștiga acest joc. Claudiu Herea s-a aflat de două ori în situație bună. Prima dată a ratat execuția din 6 metri, după un corner, iar a doua oară, în minutul 75, din postura de singur cu portarul nu l-a putut învinge. Și Ovidiu Herea și Mino Sota au avut ocazii în urma unor cornere, în timp ce Ștefan Niculae (85) a șutat la colțul scurt, dar a fost ghicit la timp.

Balint: „Mai avem de muncă, însă suntem pe drumul cel bun”

Cu ocazia acestui amical, antrenorul Metaloglobusului, Laszlo Balint, s-a decis în privința lui Charles, singurul jucătorul pe care îl avea în probe în acest moment și pe care îl testase și în jocul cu SC Popești Leordeni. Mijlocașul n-a fost păstrat. În schimb, fundașul Marius Tomozei a fost menajat, deoarece acuză dureri la genunchi. Acesta va intra însă în programul echipei săptămâna viitoare. Cât despre amical, Balint a văzut lucruri bune la jucătorii săi, însă și unde mai trebuie să lucreze.

„Pentru noi, acest joc împotriva Chindiei a reprezentat un reper important în ceea ce privește nivelul la care ne aflăm la momentul actual. Echipa s-a prezentat în multe momente destul de bine, însă au ieșit în evidență și anumite probleme pe care trebuie să le rezolvăm cât mai repede. Ne-am creat ocazii, pe care însă le-am ratat, e clar că trebuie să fim mult mai pragmatici, mai ales împotriva unor echipe puternice, precum Chindia. Mai avem de lucrat și la organizarea defensivă, dar progresăm, ceea ce e îmbucurător. Sunt mulțumit și de atitudinea băieților, ușor-ușor sper să se creeze în vestiar spiritul de care avem nevoie la meciurile oficiale. E clar că mai avem de muncă, însă suntem pe drumul cel bun”, a spus, pentru Liga2.ro, Laszlo Balint.

Moldovan a testat trei jucători

De partea cealaltă, Viorel Moldovan a testat trei jucători noi: Dan Panait (21 de ani, fundaș care în acest sezon a jucat în 8 meciuri de Liga 1 la Concordia Chiajna, iar în trecut a evoluat și la ASA Târgu Mureș), Luka Mijokovic (croat, fundaș, 24 de ani, ultima dată fost la Novigrad, echipă din Croația, iar în România fost jucător la ASA Târgu Mureș) și Vadim Rață (moldovean, 25 ani, mijlocaș, ultima dată la Milsami).

În plus, i-a menasat pe Iustin Popescu, Marian Vătavu, Cornel Dinu, Alin Dudea și Valentin Alexandru, iar Andrei Șerban a lipsit.

Chindia: Aioani – Martac, Acasandrei, Bg. Șandru, Andr. Panait – Cr. Neguț, Mijokovic, Liv. Mihai, Mihaiu – Neicuțescu, Cherchez. Au mai jucat: D. Florea, Dumitrașcu, Andr. Lungu, Rață, Novac, Crinel Stoica

Metaloglobus: Fl. Iacob (Rob. Geantă 70′) – C-tin. Costache, Fl. Plămadă, Caramalău (Frîncu 46′), Negotei (Sava 60′) – Sota (Charles 75′), Al. Neagu (Riza 60′) – Potecea (Șt. Niculae 60′), Ov. Herea (Ghenovici 46′), Vîlceanu (Vl. Vlad 60′) – Cl. Herea (Bătrînu 80′)

Metaloglobus joacă următorul amical pe 13 februarie, pe teren propriu, cu Turris Oltul Turnu Măgurele, în timp ce Chindia vrea să dispute vineri sau sâmbătă un ultim test, dar încă nu a găsit un adversar.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 10 Feb. 2019, 15:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă