ASU Politehnica a plecat cu 25 de jucători în cantonament. Cosmin Petruescu: „În funcție de randament, vom mai completa lotul cu transferuri”

ASU Politehnica a plecat, joi dimineața, în cantonament la Sântămărie-Orlea, în județul Hunedoara, după opt zile de pregătire pe plan local, la stadionul Știința. Cosmin Petruescu are 25 de jucători pentru a doua fază a pregătirii noului sezon al Ligii 2, dar este posibil ca, dintre aceștia, un tânăr să mai părăsească clubul alb-violet. În acest cantonament, timișorenii vor rămâne până pe 13 iulie.

Deocamdată, singura noutate fața de sosirile anunțate înainte de reunire este Artiom Zabun, atacant moldovean care s-a pregătit cu echipa de la reunire.

Nu au rămas Sergiu Jurj, Marian Codrea (ajuns la Chișineu Criș), Claudiu Matiș și Mircea Stupu, pentru care ASU Poli ar fi trebuit să plătească grila de formare către LPS Banatul pentru a-l face din amator profesionist, deoarece fundașul nu are încă 23 de ani. Portarul Rareș Murariu este jucătorul alb-violeților definitiv, cedat de Academia Hagi. Un contract a semnat și moldoveanul Artiom Zabun, atacant de 23 de ani, trecut pe la Sheriff, Saxan, Viktoria Bardar, Krumkachi, Sepsi, Sabah, Codru Lozova.

Alexandru Borbei nu a semnat contractul cu ASU, dar a fost luat în cantonament. „El are o ofertă foarte bună din străinătate, iar în cazul în care îi va da curs, vom aduce un alt portar, pentru că nu putem duce tot sezonul în trei portari”, a declarat Cosmin Petruescu pentru Liga2.ProSport.ro.

ASU Politehnica a dorit să-l aducă și pe experimentatul atacant Octavian Drăghici, care a ales însă să semneze cu ACS Dumbrăvița, echipă din Liga a 3-a.

Deocamdată, deși singurii atacanți din lot sunt Zabun, Trip și juniorii Pițigoi și Lazăr, Petruescu spune că după cantonament se va lua o decizie dacă mai sunt necesare transferuri sau nu. „În funcție de randamentul din cantonament, vom decide dacă mai facem și alte transferuri”, a explicat tehnicianul.

Iată lotul de 25 de jucători plecat la Sântămăria-Orlea:

portari: Murariu, Contra, Borbei;
fundași: Jurj, Mera, Coadă, Scutaru, Cherecheș, Coroiu;
mjlocași: Ignea, Dros, B. Vasile, Bîte, Schieb, Manea, Ungureanu, Lupu, D. Radu, Gașpar, Bot (ultimii trei de la echipa de juniori 2003);
atacanți: Lazăr, Trip, Pițigoi, Zabun, Cristodulo (de la echipa de juniori 2003);

În cantonament, alb-violeții vor face două antrenamente pe zi, exceptând ziua de joi, când se antrenează doar după-amiază.

„Am încheiat prima perioadă a pregătirii, dedicată reacomodării la efort și testelor fizice. Am dat testele mini-Cooper și Gaçon. Suntem în grafic, testele medicale și fizice au decurs bine. Urmează perioada de acumulări fizice, iar apoi, perioada pre-competițională, cu meciuri de verificare”, a explicat antrenorul timișorenilor.

Următorul amical va fi sâmbătă, 13 iulie, la Sântămărie-Orlea, cu CS Hunedoara (Liga 3). Anterior, echipa s-a impus cu 9-1 cu FC Bazoșu Vechi, formație retrogradată în Liga a 5-a Timiș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă