ACS Poli a câștigat amicalul cu Ghiroda cu două „euro-goluri” ale lui Alex Popovici. Ganea caută soluții pentru completarea lotului

Marius ANGHEL 26 Jul. 2018, 13:52 Pregătiri, amicale
ACS Poli a câștigat amicalul cu Ghiroda cu două

ACS Poli a câștigat cu 3-0 meciul amical jucat miercuri pe terenul echipei de Liga a 3-a CSC Ghiroda. Un gol a fost marcat de Dorin Codrea, iar celelalte două de Alexandru Popovici. Atacantul ar putea rămâne la echipă dacă acceptă să i se diminueze salariul. Totuși, stafful mai caută un atacant și un mijlocaș central.

Timișorenii au dominat meciul destul de clar. În minutul 20 au avut prima mare ocazie, dar Markos Gakos, fostul portar al concitadinei ASU, ajuns la Ghiroda, a respins bine șutul lui Alin Mutu. Până la pauză, Dorin Codrea a mai avut un șut bun în bară, dar cam atât. Golul a venit, în sfârșit, în minutul 67, după un șut de la distanță tras de Popovici.

În minutul 83, scorul s-a făcut 2-0 după ce Dorin Codrea a băgat în poartă o centrare de la juniorul Sergiu Românu. Peste două minute, Popovici a prins o nouă „ghiulea”, pentru 3-0. La final, ACS Poli a mai avut o mare ocazie. Șutul din câțiva metri al lui Codrea a fost respins de portarul Trifan, iar Popovici a venit și a reluat în forță, dar în bara transversală.

CSC Ghiroda: M. Gakos – Semeniuc, Vasiliu, Gavriluță, Horcea, Mancaș, Giuricici, Țugui, Ciobanu, Jichici, Totic. Au mai intrat: Filip, Trifan, Buzdugan, Berivoiescu, Hotca, Saizu, Sârbu, Bodochi, Onyema.

ACS Poli: Smaranda – Filip, Bocșan, Mutu, Dumbravă, Haruț, Mrkela, Enriquez De La Rosa, Bîrnoi, Velcotă, Golda. Au mai intrat: Curileac, Codrea, Străuț, Basic, Podină, Motreanu, Popovici, Românu, Stan (ex-Luceafăru), Stere (Ex-Chiajna). Cei doi jucători, la fel ca spaniolul Enrique, urmează să mai fie testați de Ganea.

ACS Poli caută încă un atacant și un mijlocaș. Situație nelămurită cu stadionul

Managerul sportiv Ovidiu Petre a punctat că Popovici va rămâne la club dacă va accepta diminuarea contractului. „Un antrenament bun. Nu vroiam să demonstrăm nimănui ce buni suntem noi. Au fost antrenamente foarte intense zilele trecute. A fost foarte binevenit acest meci, suntem încă în pregătire. Popovici e  într-o mare formă, îi mulțumim că s-a alăturat echipei. Sperăm să se rezolve cât de curând situația lui, să participe la antrenament eși să ne ajute așa cum a făcut-o și astăzi. Sperăm să se ajungă la o rezolvare cu el. Sper să fie bunăvoință din ambele părți”, a precizat Petre.

Spaniolul Enriquez, Stan și Stere vor mai fi testați zilele viitoare, dar stafful ar mai dori transferuri. „Vom mai vedea și mâine, avem două antrenamente, sperăm Ionel să se decidă ce are de făcut cu el. Ne-ar mai trebui un atacant și un mijlocaș ofensiv, sper să-i aducem cât de curând”, a punctat Petre.

Deocamdată, Consiliul Județean nu a decis dacă echipa se va mai putea antrena la „Dan Păltinișanu”. „Nu s-a decis nimic cu stadionul, așteptăm și noi o rezolvare a situației. Momentan ne facem treaba la stadion, sperăm să se rezolve, așa ar fi normal”, a mai adăugat Ovidiu Petre.

Ghiroda mai caută și ea soluții pentru al doilea sezon în Liga a 3-a. „A fost un meci bun, un test prielnic pentru noi. Venim după două săptămâni grele de pregătire, de antrenamente fizice. Încă nu avem lotul definitivat. În repriza a doua au jucat câțiva băieți care nu se știe dacă vor rămâne sau nu. Asta rămâne la latitudinea domnului profesor. Vom vedea ce se va întâmpla în perioada următoare. Avem o mare nevoie de încă un atacant. Alex Baranyi a revenit la echipă. Și doi mijlocași laterali, pentru că mijlocași centrali avem”, a spus secundul echipei, Alexandru Albert.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 26 Jul. 2018, 13:52 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă